Vybrali mi vaječník a z druhého rezali.Môžem mať deti?

maggie111
1. jún 2011

Zdravim Vas,
mám taký problem.... našli mi na pravom vaječniku cystu 7x4cm , v stredu som mala operaciu, keď ma otvorili tak zistili, že na lavom vaječniku mam niečo čo sa im nepozdavalo a vybrali mi cely vaječnik. Vo štvrtok som išla na dalšiu operaciu kde sa venovali tej spominanej cyste a odstranili mi ju aj s kuskom vaječniku .... Chcem sa teda opytat, niekoho kto ma podobnu skusenost , či možem mat deti, alebo či nasleduje nejake liečba, (mam 24 rokov)..
A aby to nestačilo tak včera sa mi zhoršil stav a začala ma bolit lava strana - kde mam taky väčši rez a je to tak tvrde , mam s tym ist doktorovi, alebo je to normalne....
Ďakujem ...... budem vdačna za každu radu!

katarina229
6. jún 2011

Ahoj @maggie111, niečo podobné som zažila aj ja, ale s tým rozdielom, že mne zostal celý jeden vaječník a z ľavého mi vzali 3/4 aj s cystou do ktorej som krvácala. Do toho sa mi neskôr pridružili problémy s močovým mechúrom,opakovanie cýst a neustále bolesti. Tvrdili mi že to bude tým, že mám zrasty na maternici. Ale ako vidíš bábätko čakám aj keď mi tvrdili, že to bude problém. A teda priznám sa, až taký veľký problém to nebol 😀
Asi ťa nepoteším, ale jazva ma bolí stále. A dosť často. Mám ju dosť škaredú, hrubú, dlhú a tvrdú. Asi sa na mne niekto učil, lebo je ešte aj krivá. No proste otras. Jeden doktor mi povedal že v dnešnej dobe sa také nerobia ani pri cisárskom a to je to bábo oveľa väčšie. Je to 3 roky po mojej operácii a niekedy mám pocit, že sa niečo deje, lebo tá bolesť je fakt nepríjemná a nikdy sa nič nedeje. Vraj je to normálne a takéto jazvy bolia aj po 10 rokoch. No tak to sa tomu veľmi teším. ☹
A ešte k tomu či budeš môcť mať bábo. Viem, že každá z nás je iná, ale poznám viac prípadov žien, ktoré mali len časť jedného vaječníka a mali aj 2 - 3 deti, takže nezabudni, že nič nie je nemožné a hlavne mysli pozitívne. Psychika robí veľmi veľa.
Dúfam, že Ti môj príspevok aspoň trošku pomôže. Držím Ti palce, aby si bola čo najskôr v poriadku a nech je to všetko už len lepšie a lepšie.

feb13
6. jún 2011

Ahoj, mne v maji odstranili cast jedneho vajecnika, druhy mam zachovany. Pravdepodobne po menzese ideme na to. 😀 Ale este uvidim co bude na kontrole. Ja si myslim, ze ked je vo vajecniku niekolkostotisic vajicok, tak aj ked zostal len kus vajecnika, aj tak je ich tam dost... asi bude trvat par mesiacov, kym sa ti cyklus nastavi (odporucam Beresove kvapky - bezne ich asi nie je dostat v lekarni, ale v niektorych na poziadanie objednaju). Ci ten vajecnik prevezme aj funkciu tej odstranenej, to neviem, ale myslim si, ze casom mozno ano a mozes mat menzes normalne mesacne a vajicka sa budu dozrievat stale v tom jednom.
Ta jazva podla mna pobolievat moze, mne robili laparoskopiu a po 4-5 dnoch som zacala mat jazvy cervene, ako keby trocha zapalene, ale par dni po vybrati stehov to vymizlo. Tie stehy casom mozu drazdit kozu. No a tvrdsie tie jazvy mam stale. Pokial nie je nejak extra citliva, a na zatlacenie nevyteka z nej nic (hnis hlavne), tak staci ist na beznu kontrolu ako si objednana.