Výplach močového mechúra kyselinou hyalurónovou a jeho náklady
Dobrý večer, idem sa opýtať mávam dosť často opakovaný zápal močového mechúra. Mala som to až v takom štádiu že mi ATB nezaberali a museli ma hospitalizovať do nemocnice a tam mi povedali že budem chodiť na výplach močového mechúra kyselinou hyaluronovou na urologickú ambulanciu, tak sa chcem opýtať či sa za to niečo platí alebo ako to funguje? Ďakujem
@sprlakovaveja neplati sa, isty pocet preplaca poistovna. Len dodam ku komentaru vyssie, samotny ukon je rychly ale ja som potom vzdy este cca 20 minut tam musela lezat (na jednom boku, na druhom a na chrbte) aby sa ta kyselina dostala v mocovom mechuri vsade.
@cukroska @michaelam2 a zabralo to? Cítite nejaku zmenu?
@strawberry0797 mne to zabralo len na chvilu, potom sa zapaly vratili ale nakoniec mi pomohol wobenzym. Ten som brala asi mesiac podla pribaloveho letaka a po dvoch rokoch bol konecne pokoj.
@michaelam2 mne wobenzym vobec nepomohol a to som vybrala to najvacsie balenie. Ok, diky za info.
@strawberry0797 tak to ma mrzi …kazdemu nieco ine zabera len kym clovek pride na to co to je … 🙄 ja som dva roky skusala vsetky mozne aj nemozne lieky a doplnky a vitaminy co vsetkym pomahali a mne absolutne nic
@michaelam2 pomaha len nesexovat 😢
@strawberry0797 a partner bol prelieceny tiez atb?
@strawberry0797 Ja som kvôli hyperaktívnemu močáku..mne žiaľ nie..
@michaelam2 pouzivali sme vzdy kondom. Ale odkedy som sa rozisla, mam pokoj.
@sprlakovaveja ja som chodila a pomohlo, zatiaľ mam skoro rok pokoj, aj keď som mala zápal močových dalo sa to bez atb vyliečiť. Mala som aj 3 roky dozadu a tiež pomohlo na čas. Ja som mavala aj 2x do mesiaca. Partner bez problémov. A mala som aj keď sme nemalo sex.
@sprlakovaveja Ach, mozno ze uz mas syndrom bolestiveho mechura od zapalov. Velmi pomaha DLHODOBA liecba: urorilom, ialuna zo spodu (najprv 7 dni, potom kazdy tyzden 1x, potom kazdy mesiac 1x), blokurima uro+ a probiotika. 🙏 je to bohuzial beh na dlhu trat, ale pomaha. Umyvat sa iba vlaznou vodou tam dole, zadok antibakterialnym mydlom. Po sprche sa natriet aj idelyn kremom. Ja som odmietla HA do mocoveho mechura, kedze som necitala dobre recenzie, cest vynimkam. Niektore kvoli tym nesutalym mechanickym podrazdenim potrebovali operaciu. Nie je to sranda. Mne tieto pripravky odporucila urologicka.
A pri vacsich bolestiach si dat nospu.

@sprlakovaveja Ja som chodila na liečbu kyselinou hyaluronovou v lete.Nie neplatí sa.Pichli mi a hned som išla domov. Pár minútová záležitosť. Nie je absolútne bolestivé,len trošičku nepríjemné.