icon

Vyrážka na vonkajších pyskoch

nikoleta1872011
5. jún 2025

Ahojte. Chcela by som sa opýtať či máte skúsenosť,dnes som zbadala vyrážku na vonkajších pyskoch na ľavej strane.Pozrela som ,nevidím tam hnis len také tvrdé a bolí. Čo by som na to mohla dať? ďakujem za každú radu

Strana
z2
nikoleta1872011
autor
6. jún 2025
@aktak444

U mňa to začalo tiež malým opuchom. Ktorý sa stupňovať,opuchol mi potom cely pisk a mala som aj teplotu. Gynekológ mi predpísal gafrovu mast s ichtamolom. Predtým vyčistiť s Betadine. Keby mi liečba nezabrala tak by mi to rozrezali aby vytiekol hnis. Keď sa ti to bude zhoršovať tak chod radšej aj na pohotovosť,môžeš mať z toho aj otravu krvi.

@aktak444 tak od včera to mám ,kúpila som ten ichtamol. tak natieram s tým. Neviem potom čo mám robiť keď to tak zostane ,lebo som aj menzes dostala 😕

merlin796
6. jún 2025
@nikoleta1872011

@aktak444 tak od včera to mám ,kúpila som ten ichtamol. tak natieram s tým. Neviem potom čo mám robiť keď to tak zostane ,lebo som aj menzes dostala 😕

@nikoleta1872011 no ja to mám keď mi po holení zarastie, zle chlpok , iba hrča bolesť ,tiež som si myslela skoro vždy že hnis není ale vždy bol .Dala som si teplý kúpeľ a stláčala som to zo všetkých strán niekedy pekne puklo vyšiel hnis a krv ,a pod hnisom mi vyšiel Chlpok a už bolo dobré .
Alebo drastickejšia verzia ,chytila som tenučku ihlu vydenzifikovala a pomalí to prepichlla stalo sa aj tak že sa počas dňa zas plnel hnis ,tak znova ihlu a hneď som si aj ranu dezinfikovala . A pomohlo vždy, a vždy to bol len ten Chlp.
Je to dosť bolestivé ja osobne preto som sa snažila rýchlo to dať preč , tiež nechcem ti otporučat hovorím sama za seba keď to mám tak čo spravím
.A to už ty musíš uznať za vhodné či si do toho budeš ripať alebo nechas zahojiť alebo smer lekár .
Psss troška som ale vždy túšila že to je chlpok preto som sa nebála do toho rýpať

nikoleta1872011
autor
6. jún 2025
@merlin796

@nikoleta1872011 no ja to mám keď mi po holení zarastie, zle chlpok , iba hrča bolesť ,tiež som si myslela skoro vždy že hnis není ale vždy bol .Dala som si teplý kúpeľ a stláčala som to zo všetkých strán niekedy pekne puklo vyšiel hnis a krv ,a pod hnisom mi vyšiel Chlpok a už bolo dobré .
Alebo drastickejšia verzia ,chytila som tenučku ihlu vydenzifikovala a pomalí to prepichlla stalo sa aj tak že sa počas dňa zas plnel hnis ,tak znova ihlu a hneď som si aj ranu dezinfikovala . A pomohlo vždy, a vždy to bol len ten Chlp.
Je to dosť bolestivé ja osobne preto som sa snažila rýchlo to dať preč , tiež nechcem ti otporučat hovorím sama za seba keď to mám tak čo spravím
.A to už ty musíš uznať za vhodné či si do toho budeš ripať alebo nechas zahojiť alebo smer lekár .
Psss troška som ale vždy túšila že to je chlpok preto som sa nebála do toho rýpať

@merlin796 no ja teraz do teplej vody sadnúť nemôžem keď mám menzes,no uvidím ako zajtra ,dala som ten masť či odporúčali...tak potom dobre,že ste vedeli po "domácky"takto vyriešiť a bolo potom ok

bessie12
6. jún 2025
@nikoleta1872011

@merlin796 no ja teraz do teplej vody sadnúť nemôžem keď mám menzes,no uvidím ako zajtra ,dala som ten masť či odporúčali...tak potom dobre,že ste vedeli po "domácky"takto vyriešiť a bolo potom ok

@nikoleta1872011 tie vyrážky mávam aj na malých pyskoch. Ale ako som uz spomínala, tak vždy je to po menzese.

nikoleta1872011
autor
10. jún 2025
@bessie12

@nikoleta1872011 takéto vyrážky mam každý mesiac. Od známej som dostala borovu masť na to a pomohlo.

@bessie12 a nezostane po tom nič, úplne zmizne?Lebo ja som natierala s tým ichtsmolom na druhý deň už nebolelo,ale takú manšiu hrču tam mám

nikoleta1872011
autor
Autor odpoveď zmazal
nikoleta1872011
autor
10. jún 2025
@valiant

@nikoleta1872011 ak je to velmi opuchnute a chces urychlit vstrebanie, tak ichtamolova mast. Naniest na gazu(obvaz) dostatocne mnozstvo, prilozit na opuch. Idealne dat aj vlozku, nech to drzi a neposuva sa. A je to mastne, tak pre istotu.
Urychli to vstrebanie. Opakovat rano a vecer aspon.

@valiant natierala som aj som začala stláčať a na druhý deň už nebolelo a sa zmenšili.Stale mám tam takú manšiu hrču,ale už nebolí

katrin21
10. jún 2025

Pozor,to moze byt zapal Bartolinyho zlazy a to jw velmi neprijemna vec , zbehni k doktorovi, ci to neni toto a nie " vyrazka". Casto konci az chirurgickym cistenim.

anavixy
11. jún 2025
@katrin21

Pozor,to moze byt zapal Bartolinyho zlazy a to jw velmi neprijemna vec , zbehni k doktorovi, ci to neni toto a nie " vyrazka". Casto konci az chirurgickym cistenim.

@katrin21 ta ma ale velmi specificke umiestnenie, minimalne podla toho sa to da rozlisit

nikoleta1872011
autor
11. jún 2025
@katrin21

@katrin21 už mám to oveľa mänsie oveľa ale už nebolí,natierala som to s tou masťou...pro hmate ešte cítim takú manšiu hrču

katrin21
11. jún 2025
@anavixy

@katrin21 ta ma ale velmi specificke umiestnenie, minimalne podla toho sa to da rozlisit

@anavixy vsak to uz ona si musi pozriet,kde to ma...

anavixy
11. jún 2025
@katrin21

@anavixy vsak to uz ona si musi pozriet,kde to ma...

@katrin21 no vsak ale nemusi utekat k dr ked si vie sama zistit ci to moze byt ono

katrin21
14. jún 2025
@anavixy

@katrin21 no vsak ale nemusi utekat k dr ked si vie sama zistit ci to moze byt ono

@anavixy nemusi to sama vediet zhodnotit .ak to ale zmizne ,tak to bol len zapaleny vacok chlpku

anavixy
14. jún 2025
@katrin21

@anavixy nemusi to sama vediet zhodnotit .ak to ale zmizne ,tak to bol len zapaleny vacok chlpku

@katrin21 vsak ale ked ma vyrazku hore na pysku tak tak vyhodnotit vie, kedze Bartolinka ma jasne danu lokalizaciu, tak to myslim.. pokial je to v tej oblasti, tak tam by urcite podozrenie byt mohlo

Strana
z2