icon

Výsledky z kolposkopie prosím pomoc - čo znamenajú?

paulisko
30. dec 2019

Ahojte mám LSIL a hpv 16 pozit. Dnes som bola na kolposkopickom vyšetrení, no bohužial mi nebolo vysvetlené nič a ani nič povedané o mojom zdr. stave. Áno viem, že sa mám zaujímať ja, no poďte sem a poďte tam zrazu som sa ocitla pri dverách a neviem nič. Tak sa Vás chcem opýtať žienky čo máte podobné problémy čo znamená napr. AWE, mozaika, TZ typ 1 a ďaľšie písané. Prikladám foto a budem rada za každú čo viete náhodičkou čo to znamená tak píšte. Vopred ďakujem.

Výsledky z kolposkopie prosím pomoc - čo znamenajú?
korunka1
30. dec 2019

Ako píšeš, mala si sa zaujimať tam . Budeš veriť realnemu lekarovi alebo niekomu imaginarnemu z netu. Chod aspoň za obvodnym, ten ti to vysvetlí

oli18
30. dec 2019

@paulisko Ak si dostala injekciu pred, tak sa ani nedivím. Pochodila som rovnako, ani neviem, ako som vyšla z ambulancie. Potom som spala v aute na parkovisku 1,5 hod.

gabriellka
30. dec 2019

@paulisko je tu skupina. Zdravotnici na mk. Tam ti poradia

paulisko
autor
30. dec 2019

@korunka1 pojdem ked bude robit

zuzka1117
30. dec 2019

Ahoj ja nie som zdravotník ale vyzerá to podľa diagnóz na dysplaziu krčka maternice
L-SIL alebo skvamózna intraepitelová lézia nízkeho stupňa znamená, že ide o konkrétnejšie, ale stále mierne abnormálne bunky krčka maternice (dysplázia mierneho stupňa – CIN1, postačuje cytologická kontrola o rok).
A ďalšia diagnóza pod číslom N72 znamená zápal krčka maternice.
Ale ako hovorím, len som to pozrela na nete

janka2273
31. dec 2019

@paulisko presne ako píše zuzka1117,máš ľahké zmeny na krčku,ktoré treba sledovať,preto tam máš tu kontrolu v apríli 😘 máš vírus HPV,ktorý tieto zmeny spôsobuje...telo ho buď zničí samo,alebo ak nie, spôsobuje postupne zmeny na krčku... zatiaľ nemusíš panikáriť a LBC /platenú cytologiu / si môžeš dať spraviť kľudne aj skôr,ako v tom apríli,keďže si ju platíš sama😉daj si tam potom vyšetriť aj HPV znova...ale stačí ti kľudne až v tom apríli,daj telu šancu zabojovať,skôr by to bolo asi aj zbytočné 😉
Určite sa na to ale nevykašli,mne sa to žiaľ zvrhlo z LSIL na HSIL a skončilo to konizaciou s ešte horším výsledkom 🙄🤔 ale od toho tu máme tieto prehliadky a cytologiu,aby sa to včas podchytilo a odstránilo,ak to nevymizne samo...držím palce a prajem v Novom roku veľa zdravíčka 😘😘

babyttcirl
8. júl 2024

@janka2273 prepac ze tak neskoro, ale môžem sa spýtať, čo bol zlý výsledok po konizacii? Viem ze tento príspevok je 4 roky starý. Ale skúšam. A teda predpokladám, že si v poriadku🙂

janka2273
8. júl 2024

@babyttcirl Ahoj 😉
Pri konizacii z tej odrezanej časti krčka posielajú vzorky na histologiu. Z toho môže byť výsledok CIN1, CIN2, CIN3,CIS a potom už stupne rakoviny.. Ja som mala CIS,je to akoby nulté štádium 🤔 Jedna kočka mi tu v inej diskusii o konizacii pred rokmi napisala, že sa CIN 3 a CIS prakticky zhodujú v tom,za ako dlho sa pri neliečení/ zákroku vedia rozvinúť do karcinómu .
Ja som mala konizaciu v 7/2017 a odvtedy mám našťastie pokoj 🙏👍😘

emajana
1. dec 2024

@oli18 mám ísť v piatok na kolposkopiu, nepovedali mi že nejaká injekcia po ktorej nebudem schopná šoférovať... planujem ísť sama autom, ako to vlastne prebieha??? Je tá injekcia nutnosťou??? Ďakujem

oli18
1. dec 2024

@emajana nie je. Este 2-3 roky dozadu ju neponukali. Na kolono som bola viackrat aj bez nej. Nie je to nic bolestive . Ak by ti ponukli a dala by si si, ostan v aute pospat. Ja som tak prvykrat urobila, spala som 1,5hod na parkovisku. Od vtedy uz so mnou chodi manzel. Okrem toho si ja na nic nepamatam, ani co mi hovoril lekar po vysetreni, ani co som sa v aute rozpravala z manzelom. Na teba to nemusi mat rovnaky ucinok.

emajana
11. apr 2025

@oli18 ďakujem 😊 som po, bez oblbovákov 😁 všetko v poriadku 🙏

oli18
21. apr 2025

@emajana to je super 👍 A bolelo? Ja idem na bud.tyzden k novemu dr. Tiez mam steach.

emajana
22. apr 2025

@oli18 nebolelo vôbec, mňa teda nie, len ton klasický nepríjemný pocit ako pri každom gynekologickom vyšetrení 😊
O mesiac ma znova čaká cytologia a keď bude výsledok nejasný, radšej si ti znova zopakujem nech viem na čom som

oli18
2. máj 2025
@emajana

@oli18 nebolelo vôbec, mňa teda nie, len ton klasický nepríjemný pocit ako pri každom gynekologickom vyšetrení 😊
O mesiac ma znova čaká cytologia a keď bude výsledok nejasný, radšej si ti znova zopakujem nech viem na čom som

@emajana ja som uz tiez po kolono. Vydledok.ok. ale vyseyrenie bolo brutal bolestive a zdlhave. Fukali vzduch do creva. Predtym, ako pisem vyssie, v pohode,vzduch nefukaju, je to rychlovka. Len ide o to, co je vidiet s nafukom a co bez.

emajana
3. máj 2025
@oli18

@emajana ja som uz tiez po kolono. Vydledok.ok. ale vyseyrenie bolo brutal bolestive a zdlhave. Fukali vzduch do creva. Predtym, ako pisem vyssie, v pohode,vzduch nefukaju, je to rychlovka. Len ide o to, co je vidiet s nafukom a co bez.

@oli18 tak asi podľa závažnosti výsledkov..??? U mňa nič z toho nebolo. Dúfam že ani nebude. Ale hlavne, že je u vás všetko v poriadku 🙏😊😊😊.

oli18
4. máj 2025
@emajana

@oli18 tak asi podľa závažnosti výsledkov..??? U mňa nič z toho nebolo. Dúfam že ani nebude. Ale hlavne, že je u vás všetko v poriadku 🙏😊😊😊.

@emajana pred kolono mi ten novy lekar ani krv nebral, ako v predchadzajucej ambulancii. Cize ziadne vysledky nemal. Pisem, ze kazdy lekar robi kolono inak. Bud s nafukom, alebo bez. S nafukom je velmi bolestive a zdlhave. Uz chapem, preco baby idu do narkozy. Pri nafuku injekciu nedavaju , lebo treba spolupracovat. Bez nafuku davaju, ale aj bez inj to je nebolestive. Bola som par krat.

emajana
5. máj 2025
@oli18

@emajana pred kolono mi ten novy lekar ani krv nebral, ako v predchadzajucej ambulancii. Cize ziadne vysledky nemal. Pisem, ze kazdy lekar robi kolono inak. Bud s nafukom, alebo bez. S nafukom je velmi bolestive a zdlhave. Uz chapem, preco baby idu do narkozy. Pri nafuku injekciu nedavaju , lebo treba spolupracovat. Bez nafuku davaju, ale aj bez inj to je nebolestive. Bola som par krat.

@oli18 joj, už chápem... Ďakujem veľmi pekne