Vysoká sliznica a chýbajúci menštruačný cyklus: Skúsenosti a rady
Dobrý deň,vopred upozorňujem ze som bola u lekára a riešim to s nim len ma zaujíma aj iný názor a skúsenosť....mam 38brokov 2 deti a od apríla mi vynecháva menzes.dr povedal ze sliznicu mam vysokú naplnenú ze bybsom mala normálne dostať menzes ale bohužiaľ sa tak nedeje.uz 2x som bola uneho na injekciuaby mi ho vyvolal..chce mi nasadiť antiku ale menzes zas neprichádza už je to viac ako 30 dní od poslednej menštruácie.bola som na endokrinológia a tam mi nič nezistili..oncas mam trosku spinenie ale to tak 1x do tyzdna .....mate s tým niekto skúsenosť?dakujem
a ako dlho bezne trva kym ju dostanes? napr. u mna bolo bezne roky ze mi chodila cca kazdych 5-6tyzdnov.
Dovodov moze byt viac, ak hormony su ok (samozrejme hormonalny profil ti mali urobit, to mi robil aj gynekolog, na endo robili potom ine vysetrenia ) , napr je moznost PCO (to by lekar mal vidiet, ale nemusiii.. mne to diagnostikoval az 2.lekar (predtym mi lekar len vyvolavacky pichal) a to som sa trapila roky a naopak o par "rokov" sa to upravilo samo a vobec na sone nevidno nic...). U endokrynologa som mala vsetko v poriadku, trochu som mala nieco s inzul. rezistenciou, ale nic zavazne.
@simca06022011 od apríla som mala menzes len 2x aj to len po injekcií:1x na konci mája 3 dní veľmi slabý a potom v septembri 5 dní silnejší ale inak nic..dovtedy som mala viac menej presne každý mesiac a potom zrazu nic
@majka4309 tak sa divim, ze ti neurobili hor.profil... nechapem
@simca06022011 no ja tiez nie...dúfam že mi ho urobi keď tam pôjdem znova
a progesteron si skusala? mne to zabralo.
@falbala132 zatiaľ mi dal len antiku mistra mam si ju nasadiť keď dostanem menzes ale zatial mi zas mešká...
@falbala132 ktory si uzivala?
@majka4309 nech urobi HProfil
no ja som to ze som nemala menzes neriesila - a ten sa mi po 6-7 mesiacoch spustil ale tak, ze som vzdy skoncila na pohotovosti a kyretazi.... po 3 som absolvovala termoablaciu maternice, cize uz by som menzes mat nemala a ----- po siedmych mesiacoch som ho dostala. Uprimne, neviem co teraz, bojim sa ze dalsi menzes bude opat velmi silny a kedze to uz zacinali byt vazne stavy u mna, v hre je aj histerektomia a teda nemam moc chut ju podstupovat..... lenze ked musis, tak musis....
@kaktusik007 ja bybsom to ani neriešila ale akurát mi vysla v júli preventivka tak som mu spomenula ze nemám menzes tak sme to začali riešiť...a vraj to nie je dobre ze mam vysokú sliznicu a nemenstruujem lebo ze to sa mi tam zbiera ta krv akoby a z e sa bojí aby sa to nezvrhlo na niečo horšie keď sa to neodluci z tej sliznice...moja mama napr.uz v mojom veku nemala menzes asi rok...
@majka4309 ano, zbiera sa to tam a raz to z nicoho nic len proste "rupne". Mne to zacalo cca tiez vtedy kedy tebe, moja babka bola v prechode uz v 36 a mama nemala ani 40 ked podstupila histerektomiu, takze ja som to aj preto ani neriesila..... no v kazdom pripade ten hormonalny profil nech ti urobia a uvidis..... ono to nie je sranda, kebo ak sa ti to spusti - moze to byt problem zastavit. Ja som sa transfuzii vyhla len tak tak 🤷🏼♀️

@majka4309 a bral ti hormóny,či nie si v prechode?