Vysoký tlak dva dni po pôrode
Ahoj baby .rodila som 31 a od včerajšieho večera ma bolí hlava ako od priuzkej čelenky tak som to spomenula a odmerali mi tlak a zrazu 160/90 taký som nikdy nemala dokonca neklesol ani po podaní magnézia infuzky stretli ste sa s tým niektorá ??pozorovaná som na internom kôli extrasystolam ....
Baby nemala som epidural a dnes. Až prepustili som ostala som prekvapená že s takým tlakom ale doma si médiám a tlak už len do 138/89 ..ale mám predpísaný dopegyt 3 x denne ale teším saaaaaaa som sa strašne zľakla ze čo to je ....
Takže od včera som doma a tlak sa upravil po pár hodinách doma na niečo do140/90 zatobsa mi spustili neskutočne extrasystoli tak som skúsila vynechať dopegyt a dnes už tlak aj 120/80 🙂 a extrasystoli stále menej a menej ..teším saaaaa
ja som bola pri tretom hosp. s preeklampsiou a vsetci tvrdili, ze po porode tlak klesne.. vysadili mi dopegyt (neskor som sa dizvedela, ze to sa nema vysadit naraz, ale postupne..) a ja som mala aj nadalej tlak vysoky, musela som sa potom trepat k internistke, ktora mi nariadila len magnezium a ak to bude pretrvavat, tak mu da dopegyt.. samozrejme mi iba magnezium nepomohlo, musela som ist znova a dopegyt este par mesiacov brala.. ale uz sa to zlepsilo a zase mam tlak ok..
Mne dopegyt účinkoval opačne. Keď mi ho dr predpísala tak hneď som mala vyšší tlak...ktovie prečo 🤔
Veď presne aj ja mám ten pocit že mi škodil akurát tlak si stále sledujem.nieje ideálny ale má ďaleko od 160/100 comsom mala aj s dopegytom...

Fuha ja som pri prvom mala preklempsiu a vysoký tlak ale hneď po pôrode klesol🤔 dúfam že skoro klesne, držím päste 🍀