Vyvolávačka a všetko o nej
Ahojte, chcem sa opýtať, ako to je s vyvolávačkou ? Treba si o ňu požiadať u dokiho alebo by ju mal dávať automaticky ? Platí sa za to ? Naposledy som mala MS 2.4., tehu nie som, zistili mi nízku sliznicu, cytologia o.k., usg o.k. (pred mesiacom) a tiez mi zistili na endokrinologii tyreozu - autoimunitne ochorenie š.ž. , výsledky som po dokiho dovolenke mailovala s tym, ze este stale nemam MS a ci ma teda objedna na kontrolu a on mi odpisal len tolko ze mam cytologiu o.k. Teraz som síce test nerobila - cisto z psychickych dovodov (ono mne vysiel test pozitivne na zaciatku jula a potom sme zrazu tehu neboli... tak je to pre mna ako potrat.... takze ani nerozmyslam nad testom) ale tak co tu citam, ze niektorym meska MS 2-3 dni a uz dostavaju vyvolavacku a mna vobec neriesi... neviem co si mam o tom mysliet.... teraz ked sa objednam tak ma aj tak (bez prednostneho) vezme az o 3 mesiace... dovtedy sa mi snad stav upravi natolko, ze uz by mohlo byt aj realna sanca na otehotnenie.... ale tak bez ms neni ovu a bez ovu neni tehu :-/ aj ked viem ze ms nezaruci ovu, ale aspon nejaky zaciatok predsa treba mat...
Ak meska 2 tyzdne tak doki musi urobit vysetrenie zobrat krv na hcg a pichnut vyvolavacku...picha sa do zatku
@ematko29 uff :((( :D a boli to ? :D ja som strachoput na take veci... hmm teraz ma napadlo, ze som niekde citala ze vlastne aj keby bolo baby tak ze ta vyvolavacka mu neposkodi... je to pravda ? ... aa no zatial som neskusala, pisala som to vyssie, na zaciatku jula nam vysiel pozitivny test, priznaky, vsetko.... radovali sme sa, povedali to kamaratom, zacali pripravovat rodinu.... a potom asi 2 tyzdne na to ci kolko to bolo nam zrazu doki povedal, ze tam babo nie je... ani testy neukazali nic moc.... takze pre mna to bol ako potrat a bojim sa teraz na take mysliet.... skoro mesiac sme ani sex nemali co som bola taka stiahnuta ze som sa furt bala .... a uz ma sem tam zas zacinaju chytat myslienky ze co ak.... ale caka ma skuskove... a poznam sa... viem ze to so mnou pojde na psychickej stranke dolu vodou ak by sa to zopakovalo.... ale premyslam, ze poslem draheho kupit test aj sterilnu skumavku, lebo mam zapal mocovych ciest a neprechadza mi, jeden den bolo dobre a teraz sa to zhorsuje, takze ideme na atb... ale lekar mi ich neda kym nebude vediet ci som tehu, a nemame momentalne na to, aby som si zaplatila prednostne ku gyndasovi a bolesti mam uz velke prevelike a este k tomu ma zacala boliet aj cela maternica... teda nie som si ista ci je to maternica alebo mechur, ale proste cele podbrusko ma boli... tak ak by prisla mrcha tak by som sa asi aj potesila... aspon krocik k tomu ze sa mi telo dava doporiadku...
@zuzi0911 tak to sa k nemu objednam... dakujem obom 🙂
@bayuska mna to velmi nebolí,je to trošku nepríjemné hlavne ak by ti pichol 2dávky ako mne minule lebo to musí pichať pomaly,len to,že mna boli zadok také 3dni potom ešte apocity ako ked máš teplotu tu ma pichne tam ma pichne.No ale ty to tak presne nemusíš pocitovať.A ano je pravda,že bábetku to neublíži ak by si bola tehotná,leboje to progesteron ktorý telo tehotnej ženy potrebuje,ale ak niesi tehu tak po pár dní ten progesteron z iniekcie klesne atým spádom hormonov sa spustí menštruacia.Ale pozri ak by si bola tehu amáš zápal močového to sa musí liečiť inak zasa potratíš ☹ tak ja by som to riešila.
@ematko29 aha, noo tak to nie je zas az take hrozne no.... aa no mam nasadeny caj, vela vody, papam Urinal Akut forte, najprv som si dala dve tabletky a potom uz po jednej kazdy den, aj ked nemam velmi pocit, ze zaberaju :-/ ... ale je to aj pre tehotne, tak zato... lebo doki mi antibiotika aj tak neda ak by som bola tehotna... aa este pijem koncentrat z aloevera od Herbalife a taky dzusovity koncentrat - Reserve od Juenesse... alebo nieco podobne je aj Kyani, tiez je to v takej dzusovitej forme... a predtym som pila Daily/Natural Fusion od FFi ale to mi nechutilo... vsetky tieto tri veci maju vysoky obsah orac jednotiek, obsahuju acai berry, najviac tych orac jednotiek je v reserve... a myslim ze zatial mi len to zabralo v tychto dnoch... parim sa zabalena v perine a v deke a so zapnutou elektrickou deckou... aa ono ja som vskutocnosti nepotratila.... len som mala "Stastie" na maximalne chybny test :-/ ... dokonca to bol clearblue... tak som si myslela ze predsa ten neklame... a predsa no :-/ .... ale uz som rozhodnuta, kedze mi to nepreslo a este sa to aj zhorsilo tak idem zajtra k obvodnemu...
mne sa stalo presne to iste co tebe,a moja gynekologicka mi vysvetlila ze v takom pripade nieje dobre davat vyvolavacku lebo po nej sice krami dostanes ale nevyriesi to tvoj problem z hormonami ŠŽ,mne ju dala raz a potom mi povedala ze mi ju uz neda a mam si pockat na kontrolu u endokrinologa, ten mi nasadil lieky a hned prvy cyklus s liekmi prisli krami same a dokonca na 29 DC co inak som cakala aj 60 dni na ms.ak mas neake otazky napis,rada odpoviem,

@bayuska Tak ja som bola poslednýkrát,kedže ma lieči endokrinologička tak som bola zanou stým,že mi už dlho mešká či by mi nepichla vyvolávačku.Bezproblémou pichla.Nebola som ani objednaná.Ale ked pôjdeš za ginekologom stým,že ti takto dlho mešká tak by určite mal urobiť ultrazvuk,lebo v prípade otehotnenia by ti to už určite bolo vydno.A popripade by ti určite mal pichnuť vyvolávačku.