Začervenanie a svrbenie partnera po nechránenom sexe

gesture
16. feb 2023

Ahojte! Mam 1x v zivote dlhodoby vztah. Stava sa aj vam, ze partner do 2 dni po akte, scervenie tam dolu a pocituje svrbenie ( vacisnou sa snazi hned umyt a obcas sa aj natrie framykoinom). Ako tomu predchadzat? Mam si ja robit nejake vyplachy pred sex. aktom? PS; Bola som uspesne liecena na ureaplasmu, vaginalna flora sa mi rozhadzala dlho som trpela vytokmi - boli mi predpisane rozne cipky na mykozu. Vytoky sa zmiernili aj vdaka tomu, ze si davam pozor na sladke, jedina vec, je ze pijem kavu a aj ta mi vie rozhodat vag. floru. Ma niekto podobnu skusenost?

dadis
16. feb 2023

@gesture Neviem poradit, s takym niecim som sa nestretla, chcem len podotknut, ze framykoin je antibiotikum a len tak mirnix dirnix by sa nim nemal natierat. Skus zajst za gynekologickou, lebo nemam pocit, ze by kava na vaginu mala vplyv. Mozno mas nieco nepreliecene a rovno sa popytaj aj na tie problemy partnera. Nemohol on na teba cosi preniest?

viestta
16. feb 2023

Obcasne natieranie framykoinu mu rozhadzalo vsetku prirodzenu mikrofloru a este si tam uspesne klonuje rezistentne druhy patogenov. Ked to ma opakovane, mal by sa vybrat za urologom

gesture
autor
16. feb 2023

Framykoin mu predpisal urolog a poradil mu natierat sa s nim po sex. kontakte, s tym, ze ja ako partnerka vraj trpim mykozou. Ja som bola na steroch a gynekolog tvrdi, ze je vsetko v poriadku.

beata_k
16. feb 2023

To sa musite obaja preliecit. Zmente lekara. To sa bude mastit po kazdom sexe 10 rokov ci ako? Toto nie je riesenie.

dadis
16. feb 2023

@gesture A nie je to nahodou canesten alebo ine antimykotikum? Lebo framykoin je urceny na bakterialne zapaly. Kazdopadne, chod ku gynekologovi, nech ta prezrie. Mykozu je mozne preliecit u oboch, nech mate pokoj.

gesture
autor
16. feb 2023

Aj partner bol u urologa na steroch..a bol prelieceny.
@beata_k - ja viem..ale ziadny z lekarov nam neviem pomoct..:( Uz som z toho zufala..

gesture
autor
16. feb 2023

@dadis pojdem tam znovu..ale mam pocit, ze vyzeram ako hypochonder..Vsetci sa ma pytaju len svrbenie a zacervenanie. To nemam, ale mam obcasne biele hrudky vo vnutri a partner zacervenanie a svrbenie po sex. kontakte...

beata_k
16. feb 2023

Skuste chvilu fingovat s kondomom. Mozno sa potrebuje vsetko u vas upkojit a stale je to drazdene. No, nemila situacia. Drzim prst

ika11123
16. feb 2023

@gesture ja už skoro 2 roky trpím na svrbenie tam dole všetko mám o.k negatívne ani cukrovka sa nepotvrdila...ale to neznamená že candidu nemám mám byť ďalej na diéte bez cukru

gesture
autor
16. feb 2023

@beata_k dakujem!

gesture
autor
16. feb 2023

@ika11123 samozrejme, ze sme dlho fungovali aj funguje na kondome, ale chceli sme vyskusat, ci sme uz v poriadku..a potom sa po par razoch opat dolu scervenie..

gesture
autor
16. feb 2023

Ja som rozmyslala ci nemam na doktora zatlacit, nech ma posle na imonologiu. No rozne scenare a diskusie som citala...:((

ika11123
16. feb 2023

@gesture na vašom mieste skúsila by som vylúčiť cukor a natierať Canesten krémom 14dni a vy si dávajte dole probiotiká .Krv Vám brali či náhodou nemáte oslabenú imunitu?

gesture
autor
16. feb 2023

@ika11123 krv mi nebral gynekolog, mam zajst za obvodackou?

ika11123
16. feb 2023

@gesture mne bral krv obvodný určite by som šla

gesture
autor
16. feb 2023

@ika11123 ok, dakujem za radu. Aj nad tym som uz rozmyslala, nech ma vysetri aj obvodacka..Dakujem baby!!

ika11123
16. feb 2023

@gesture skúsila by som nasadiť ešte oregano aj keď bude krv ok

doriiis
16. feb 2023

Prenášate mykozu jeden na druhého...vyliečiť,preliečiť obaja

mimi410
16. feb 2023

@gesture pravdepodobne mykóza, tiež sme mali s partnerom podobne u mňa sa to neskôr zhoršilo na infekciu močových ciest. Treba preliečiť oboch. Môžte mi napísať ak súkromne🙂

gesture
autor
16. feb 2023

@doriiis mne sa to vzdy vrati, aj bez sexualneho kontaktu..Mam pocit, ze sa to stalo chronickym :(((

doriiis
16. feb 2023

@gesture ....nepoužívas intímny gél?

dadis
16. feb 2023

@gesture Mozes to mat zle preliecene. Ziadne hrudky by si mat nemala, ak si zdrava. Pouzivas mydla? Ja by som ani tie intimne nepouzivala, len cistu vodu max 2x denne. A spodne pradlo prat na 60tke, alebo zehlit aspon v tej intimnej oblasti. Treba vas vsak najprv oboch preliecit..

gesture
autor
16. feb 2023

@dadis na to my gynekologicka napisala, ze pokym nema svrbenie, tak aj hrudkovity vytok je v poriadku...a robila zo mna hypochondera

dadis
16. feb 2023

@gesture V poriadku to podla mna nie je. Ja teda ziadne hrudky nemam nikdy.

laan93
16. feb 2023

Síce som mal svrbenie, pálenie, škrabanie, rezanie v močových cestách, aj v semenovode, nadsemenníku, aj v ušiach, v hrdle, bola mi zistená prítomnosť baktérie Klebsiella pneumoniae, mal som ich masívne premnožené a spôsobovali mi strašné bolesti pri jedení všetkých druhov škrobu a príjmu vysokého množstva sacharidov. Baktérie sa živia, množia, budujú si odolnosť hlavne zo škrobov a zvýšenému príjmu sacharidov. Musel som prejsť na keto stravu (veľmi nízkosacharidovú do 30g sacharidov za deň) a cítim, že to funguje veľmi dobre, po malých krôčikoch postupne vymierajú baktérie vyhladovaním. Som už 10. mesiac na keto strave a môžem povedať, že som eradikoval baktérie na okolo 70%. Môj cieľ je zostať na strave presne 2 roky, t.j. 24 mesiacov. A aj sa cítim oveľa lepšie keď nejem cukry. Dokonca aj candidy na nohách som sa úplne zbavil, lebo aj tie sa živia sacharidmi. Antibiotiká som jedno balenie nedobral úplne a potom som úplne vylúčil, lebo sú neúčinné. A ako som dostal baktérie ? Predsa od EX, jednoduchým bozkávaním a blowíkom, pretože ona to tiež doteraz má, čo neverí v to a nelieči sa na to. Kašle na to a tvrdí, že jej nič nie je, občas jej zaštípe, posvrbí v hrdle a nerieši to. A tam bude ten problém, že baktérie tam ostali v jej hrdle. A to som si myslel, že bude z toho pekný vzťah. Škoda reči.

Z krvi mi nič nezistili, žiadnu bakteriálnu infekciu v krvi, CRP v norme, biele krvinky v norme, minerály v norme, kvalita krvi v norme, ostatné všetko v norme (to bolo pred zmenou stravy).
Počas keto stravy sa mi zvýšil CRP na hraničnú úroveň ale stále v norme, biele krvinky konkrétne eozinofily boli nad limit zvýšené ktoré sú primárne určené na boj proti všetkým cudzorodým baktériám, takže toto je dôležitý indikátor, že moje telo bojuje proti baktériám a už sa čistí. A ešte aj zvýšený cholesterol mám, čo je na keto strave úplne normálne. Cítim sa veľmi dobre na takejto strave a držím prísne diétu až do tej doby, kým úplne eradikujem baktérie na 100%.

Ak by ste mali nejaké otázky, čo pomáha na ničenie baktérií, viem napísať 🙂 Lebo som to študoval a skúmal. Všeobecne všetky baktérie (ureaplazma, mykóza, kandida, gonokokové, e.coli, klebsiella, stafylokoky, salmonella, heliobacteri pylori a mnoho ďalšie), ktoré spôsobujú zápal, škrabanie, svrbenie, sa živia hlavne škrobom a zvýšenému príjmu sacharidov.

dadis
16. feb 2023

@laan93 Ale ved to je bezna bakteria, iba podmienene patogenna, zije bezne v nasom traviacom trakte. Ako si, prosim ta, prisiel na to, ze si sa nakazil od priatelky pri fajke 🤦‍♀️. A ketom si tak maximalne znicis oblicky a nie ze znicis bakterie. Hovori ti nieco vyraz prebiotika? V akej strave sa asi nachadzaju? Hovori ti nieco pojem crevny mikrobiom? Ja ti radim stravovat sa pestro, vela zeleniny, ovocia, roznych druhov obilinin, aby si mal vybudovanu prirodzenu imunitu v creve a potom si pokojne uzivaj.

laan93
16. feb 2023

Ano je to bežná baktéria v črevách, problém je, ale keď spôsobuje zápal a môže spôsobiť otravu krvi keď sa nelieči. Pol roka som bral prebiotika s probiotikom a to mi výrazne pomohlo. Obličky mi fungujú stále dobre, nemám bolesti 🙂 Lebo pijem aj kyslé nápoje. Iba niektoré ovocie a zeleniny nesmiem jesť kvôli zvýšenému množstvu škrobov, žiadne pečivo. Imunitu mám napriek tomu posilnenú, potvrdené imunológom. A prišiel som na to, že aj ona dala spraviť ster z hrdla a má pozitívny nález tej istej baktérie čo mám ja ale ona to ďalej nerieši. Nepoznáš, nevieš.

dadis
16. feb 2023

@laan93 A co to dokazuje, ze ju mala v hrdle? Bezne sa ta bakeria vyskytuje u ludi, patogenna je len u oslabenych jedincov, nebezpecne su kmene z nemocnic pre oslabenych ludi, lebo su rezistentne. Ale ty si mlady zdravy clovek a umyselne si nicis vztah aj zdravie. Nie, nemas brat prebiotika - prebiotika su skroby, ktore prirodzene nas prijimat v zelenine a ovoci, strukovinach, ovsenych vlockach. Nie vo vajickach, mase, syroch. Rozumies? Zasieras si organizmus, narusas si rovnovahu mikroorganizmov v tvojom tele a mas pocit, ze ako si pomahas..si na velkom omyle

laan93
16. feb 2023

Dokazuje to, že je infikovaná baktériou a nelieči sa !! A nie že mala, stále MÁ V HRDLE. A prečo jej hrdlo často stále svrbí, páli, škrabe ? Lebo je to bežné u ľudí podľa teba ?

Tak mi povedz, ako sa mám zbaviť baktérií ktoré mi spôsobujú zápal ? Antibiotiká, na ktoré mi zistili, že sú veľmi rezistentné na väčšinu antibiotík ? Toto bude správna cesta ? Stále si dávať antibiotiká každý mesiac až kým budem K.O. ? Zasierať si syntetickými nežiadúcimi látkami ?? Nemyslím si. Keto strava je jediná cesta ako sa úspešne zbaviť baktérií.

Podľa mňa prenášate baktérie jeden na druhého, obaja máte nezbavené malé množstvo baktérií a teda máte to nedoliečené ako vyššie písali, preto máte stále recidívu, sú rezistentné. Sčervenanie a svrbenie je dôsledkom prenosu baktérií. Pretože toto isté som mal aj ja. A je na Vás, či chcete brať antibiotiká alebo držať prísnu diétu. Veľa šťastia prajem.

dadis
16. feb 2023

@laan93 Kazdeho obcas skrabe v hrdle, napriklad zo sucheho vzduchu. Nemusi hned brat antibiotika 🤦‍♀️. Ved je to bakteria, ktoru ma v sebe skoro kazdy. Keby si sa normalne zdravo stravoval, nic by ti v tele nesposobovala, bola by v rovnovshe s ostatnymi bakteriami v tvojom tele. Keto strava je hlupost, skodi zdraviu.