Začervenanie prsníka

kikuaka22
10. apr 2024

Ahojte, som 3 týždne po pôrode. Na kontrole u gynekológa si všimli mierne začervenanie prsníka, tak mi nasadli antibiotiká. Prsník mám už tretí deň začervenaný a mám pocit, že mi to neustupuje. Bolesti nemám a ani hrčky som si nenašla. Mlieko ide, malého kojím prikladám. Skúšala som kapustný list, tvaroh, vínový obklad a stále mi to neustupuje. Mali ste niekto rovnaký problém? Čo vám pomohlo? Ďakujem za rady.

saxana000
11. apr 2024

Takto to zacalo mne.bolesti som nemala ani hrcky.len prso cervene.nezaberalo nic ani masaze ani obklady.az mi zacali trpnut prsty prisla som k lekarovi vytiahol z toho miesta vzorku a tam masivny zapal.tak.do anestezy rezat a vycistit..chod este raz k lekarovi nech to poriadne pozru.

kikuaka22
autor
11. apr 2024

@saxana000 dali mi vtedy aj antibiotiká, tŕpnutie som nemala. Teraz keď pozorujem, tak začervenanie sa objavuje po dojčení, odsávaní a potom to takmer zmizne.

saxana000
11. apr 2024

To je zaujimave.menis polohy pri dojceni?nemoze.ist o cisto len tlakove zacervenanie?ze ti tam tlaci babo alebo odsavacka?

kikuaka22
autor
12. apr 2024

@saxana000 áno polohy mením tak neviem, čím to je. Vnútri prsníka je tvrdé, nie malé hrčky ale je to v celom prsníku tvrdé. Nie na povrchu, povrch je mäkký ale tak hlbšie vnútri, tak neviem, či je to normálne, že to sú žľazy alebo to nie je normálne.