icon

Zamlčaný výber jedného vajcovodu

alis97
12. apr 2025

Ahojte, možno ste už niektorá riešila rovnaký alebo podobný problém, ako ja a budete mi vedieť poradiť. Už nejaký čas sa snažíme o bábo, ale nedarí sa. Bol mi diagnostikovaný syndróm PCO, ale môj gynekológ mi povedal, že to nie je nič hrozné a bude sa s tým dať pracovať. Následne mi navrhol diagnostickú laparoskopiu s chromopertubáciou, s ktorou som samozrejme súhlasila. Po konzultácii s lekárom, ktorý túto operáciu vykonával mi bolo povedané, že mi chýba pravý vajcovod a bola som nemilo prekvapená. V 16. rokoch som absolvovala taktiež laparoskopiu, ale pri zápale slepého čreva, no pravdepodobne lekár, ktorý ma predtým operoval musel odstrániť aj ten vajcovod, no najhoršie na tom je, že to nebolo absolútne priznané a tento zákrok bol zamlčaný zo strany chirurga (nič v lekárskej ani prepúšťacej správe, čo sa toho týka). Má to nejaký zmysel riešiť s advokátom takéto zlyhanie lekára, čo môže byť aj príčina sterility? Ďakujem za pomoc.

janai1
12. apr 2025

@alis97 to ti nikdy pri gyn. prehliadke nič nepovedali?

kavasmliekom
12. apr 2025

@alis97 no aj gynekológa by som zmenila, keď to sam nezistil. Či to nie je vidno pri ultrazvuku?

heminepa
Autor odpoveď zmazal
krasneleto
12. apr 2025

za normalnych okolnosti su vajcovody nie vidiet na utz... pri niektorych stavoch- ako infekcia, naplnenie tekutinou, mimomaternicove - ano... cize pri beznej prehliadke to vidiet nemoze... pri laparoskopii ale urcite ano
do sudneho sporu - nechod... ako dokazes, ze tam vajcovod bol, ked to sama nemozes deklarovat? a ako dokazes, ze ti ho on vybral.... o tom musi byt zaznam
netvrdim , ze ti ho neodstranil a bolo to potrebne a trochu zabudol dat na znamost... tvrdim len, ze nevysudis nic...

krasneleto
12. apr 2025

ak bol na vyber vajcovodu dovod- co mohol pri rozsirenej infekcii , ak bol poskodeny zapalovym procesom zo slepaku, mohol byt odstraneny, ale urcite by bolo viac ako fajn o tom vediet... v case laparoskopie predsa o tvojom stave museli informovat zakonneho zastupcu... stalo sa tak?

kiki68
12. apr 2025

Nevysudis nic podla mna, uz iba robit s tym, co mas

alis97
autor
12. apr 2025

Aj pre mňa je to záhada, gynekológa som zmenila vo februári, toto je vlastne môj nový a prvý, ktorý konečne začal niečo riešiť. Vraj tie vajcovody nie sú na ultrazvuku vidno a on sám bol prekvapený z toho, čo zistil. Tak za svoj život som absolvovala našťastie len tieto 2 laparoskopie, takže je dosť pravdepodobné, že bol odstránený pri tej operácii so slepákom. Tak takýto zákrok ako výber vajcovodu by mal byť aspoň podľa mňa obsiahnutý v operačnom náleze/lekárskej správe/prepúšťacej správe a nie len tak povedané, že ,,aaaa len tak medzi rečou, vašej dcére sme vybrali aj vajcovod’’ - ale nie, rodičia tvrdia, že to spomenuté aj tak nebolo.

krasneleto
12. apr 2025

a co sa tyka otehotnenia... vacsi problem je pcos ako chybajuci vajcovod... ovulujes nie vzdy z toho isteho vajecnika, otehotnenie teda mozne je , aj ked teda viac limitovanejsie ako pri obocho vajcovodoch... vacsi problem ti sposobuje pcos, nakolko k ovulacii ani nemusi kvoli tomu dochadzat, ale tomu sa da pomoct...

sustred svoju energiu do aktualneho stavu a moznosti a s tym pracuj... babatko sa ti s pomocou dobreho lekara podari, ak je "len" toto problem....

neviem kolko mas rokov , ale spravodlivosti sa nedomozes... neviem kolko preslo od inkriminovanej laparoskopie, neviem ci ten lekar este vobec zije, ani akym sposobom sa v tom case ukladali dokumenty... a vo finale... ak by si sa aj domohla pravdy, tvoj aktualny stav to neporiesi a ty sa zahltis len negativnou energiou..

krasneleto
12. apr 2025

@alis97 mas pravdu, vsetko co sa na sale deje, aj nepredvidatelne, ma byt zaznamenane... urcite by si sa k teme vedela aj ty inak postavit a nie tu nahodne zistit, ze vlastne jeden vajcovod nemas... je to urcite nekorektne... ak to teda bolo odstranene....
v tvojom pripade ale nikto nedokaze, ze si sa s jednym vajcovodom nenarodila... niektore zeny sa narodia s jednym vajecnikom, jednym vajcovodom a roznymi vrodenymi defektami v tejto oblasti... netvrdim , ze je to tvoj pripad, ale nemala by si ani ako dokazat , ze tomu tak nebolo, kedze ten vajcovod nikde v zaznamoch nie je spominany...

kavasmliekom
12. apr 2025

A možno máš v lekárskej správe len kód zákroku.

ysseba
12. apr 2025

@alis97 Ty hovoríš, že ti ho odstránil lekár v 16tich pri laparoskopii, on by povedal, že neodstránil. A čo ďalej? Ako by si mu dokázala, že pred tým než ťa operoval si ho tam mala? Je to slovo proti slovu. A čo ak máš nejakú vývojovú vadu a už si sa narodila len s jedným vajcovodom?

januska12323
12. apr 2025

Neviem ako by si chcela dokázať, že tam pred operáciou bol keď to nevieš.

krasneleto
12. apr 2025

pozri v sprave, ci nenajdes 66.51 – Unilaterálna salpingektómia

alis97
autor
12. apr 2025

Nie, nie, nič také tam nie je. Ale tak máte pravdu, je to ťažké dokázať, že tam bol, aj keď zase je veľmi malá pravdepodobnosť, že sa žena narodí bez neho. Ale áno. Len veľmi ma to hnevá, pretože človek by vedel už skôr inak riešiť túto situáciu a nie až po takomto zistení.

krasneleto
12. apr 2025

@alis97 tak kde je pravda, sa uz nedozvies... bohuzial... ale pozitivne je, ze uz vies , s cim mozes pocitat a poznas svoj aktualny stav...

mogaa
12. apr 2025

@alis97 a ako chceš dokázať že ti ten jeden vajcovod odstránili pri tej operácii pred x rokmi? okrem toho to nie je dôvod neplodnosti, otehotnieť sa dá aj s jedným vajcovodom....tebe ako 16 ročnej to hovoriť ani nemuseli, ale tvojim rodičom keďže si nebola plnoletá.....

katulienocka999
12. apr 2025

@alis97 nemôžeš to mat takto už od narodenia? Mne napr zistili až pri cisarskom,že mi chýba jeden 🙈 To bol sok keď mi to na operačnom sale hovorili a potom pýtali na operácie a tak predtým,či to nezachytil gynekológ...nebola som dovtedy na žiadnej operácii ešte ani ako mala a ani gynekológ nič nezachytil,žeby chýbalo

nikaeli
12. apr 2025

@alis97 otehotnieť môžeš aj s jedným vajcovodom - viď ja (po MMT). Neviem ako inak by si riešila túto situáciu aj keby si o tom vedela. Vajcovod sa nahradiť nedá.

lauricka
14. apr 2025

@alis97 kedy bol drilling?