Zapáchajúci výtok: Je to bakteriálna vaginóza?
Ahojte, chcela by som sa poradiť, či sa niektorá z vás nestretla s niečím podobným. Už skoro 3 roky mávam takmer každý cyklus po menštruácii nepríjemný zápach z pošvy a niekedy aj zvláštny výtok. Nemám pritom žiadne svrbenie, pálenie ani bolesti.
Napadlo mi, či by nemohlo ísť o bakteriálnu vaginózu, ale u gynekológa som s tým zatiaľ nebola, pretože sa za to dosť hanbím. Navyše ešte nemám svojho obvodného gynekológa. Tieto problémy som pritom mala už aj pred začiatkom sexuálneho života.
Vždy sa mi to objaví po menštruácii, trvá to maximálne približne 7 dní a potom to samo zmizne. Neskôr sa počas cyklu už zápach ani výtok neobjavuje.
Mali ste niektorá podobný problém? Myslíte, že by mohlo ísť o bakteriálnu vaginózu alebo niečo iné? A čo by ste mi odporučili – mám ísť na gynekológiu a nechať si urobiť výter, aj keď nemám iné príznaky? Budem rada za každú skúsenosť alebo radu. ❤️
Ako moze fungovat dospela zena bez toho aby mala gynekologa? Najdi si ho a ries to s nim, on rozhodne aj o tom ake vysetrenia spravi
V prvom rade najst gynekologa a mne pomaha Uriage intimny gel, uz roky sa len nim umyvam a vytok nemam ziaden.
@anonym___ ved 18 je idealny cas zacat. Ja by som to nenazvala len 18 ale uz 18. Najdi si gynekologa alebo sa porad doma s mamou a zajdi, uz mozes to vsetko vybavit sama kedze si plnoleta.
@anonym___ určite si nájdi gynekológa a v pohode mu o tom povedz, nemusíš sa za to hanbiť..nebrala si v destve často antibiotiká? stravuješ sa zdravo? neješ príliš cukru? môže to byť aj mykóza..
@anonym___ určite si nájdi gynekológa a v pohode mu o tom povedz, nemusíš sa za to hanbiť..nebrala si v destve často antibiotiká? stravuješ sa zdravo? neješ príliš cukru? môže to byť aj mykóza..
@anonym_501f5d nebrala som antibiotiká počas detstva takmer vôbec, a cukor nejem a stravujem sa tak priemerne
Ako moze fungovat dospela zena bez toho aby mala gynekologa? Najdi si ho a ries to s nim, on rozhodne aj o tom ake vysetrenia spravi
@anonym_a4c239 Normálne? Ja som mala 26 keď som začala chodiť. Nikdy som nemala probléymy, tak som nechodila
@anonym_501f5d nebrala som antibiotiká počas detstva takmer vôbec, a cukor nejem a stravujem sa tak priemerne
@anonym___ Vyskúšaj beliema čapíky. Tie sú fajn na takéto veci
@anonym___ ahoj, prvá návšteva gynekológa môže u teba vyvolať pocit hanby, alebo strachu.
Ale keď prídeš do čakárne zistíš, koľko rôznych žien tam chodí.Od mladuckych, až po tie staré. Pre gynekológa je to "iba" ďalšia pacientka, ktorá potrebuje pomôcť.
Kľudne mu môžeš povedať, že si tu prvý krát a
že máš z toho stres. Uvidíš, že bude k tebe milý.
Hanbiť sa nemusíš - pre neho je to rutina.
Zdravie si nezanedbávať, neskôr môžeš ľutovať.
Preventívne si môžeš zistiť na lekára recenzie a zavolať mu, či by ťa zobral.
Gynekológa si môžeš vybrať.
Nečakaj a odhodlaj sa.Drzim palce!
@anonym___ tak potom treba vyšetrenie určite, vôbec sa nemáš čoho báť, normálne ťa vyšetrí a keď sa spýta na ťažkosti, povedz mu to presne takto ako nám a uvidíš..držím palce 😉
@anonym___ ahoj, prvá návšteva gynekológa môže u teba vyvolať pocit hanby, alebo strachu.
Ale keď prídeš do čakárne zistíš, koľko rôznych žien tam chodí.Od mladuckych, až po tie staré. Pre gynekológa je to "iba" ďalšia pacientka, ktorá potrebuje pomôcť.
Kľudne mu môžeš povedať, že si tu prvý krát a
že máš z toho stres. Uvidíš, že bude k tebe milý.
Hanbiť sa nemusíš - pre neho je to rutina.
Zdravie si nezanedbávať, neskôr môžeš ľutovať.
Preventívne si môžeš zistiť na lekára recenzie a zavolať mu, či by ťa zobral.
Gynekológa si môžeš vybrať.
Nečakaj a odhodlaj sa.Drzim palce!
@2691 ďakujem krásne 😊
@anonym___ ani si 3 roky nebola u gynekologa ??? Nechapem, ženská 🫣 zapachajuci vytok 3 roky, to nebude urcite v poriadku
@anonym_6b9f20 ďakujem
@anonym___ jedno balenie má 7 tabletiek. Večer po sprche dáš jeden každý deň. A po týždni bude ok
mám podobný problém, bol som u gyn opakovane, výtery, rozšírená kultivácia, moč, všetko OK vraj si len kúpiť dobré probiotiká a prípadne robiť výplachy Rosalginom - ale ku gyn určite choď, nech ti urobí výtery a uvidíš či sa tam niečo nájde, vyšetrenia sa nemusíš báť, on/ona vidí denne x žien, oni to berú úplne normálne, ak ti niečo zistia dostaneš lieky a bude to fajn

Určite ísť ku gynekológovi a samozrejme nie len pre toto, je to dôležitá súčasť prevencie.