Zápal prsníka

25. júl 2022

Ahojte, co si mozem dat na zapal prsnika, vsetky clanky co citam na nete spajaju s dojcenim a ja nedojcim. Kusok nad bradovkou mam taku bolestivu hrcku, je to napuchnute cervene a pri dotyku niecoho je prsnik strasne citlivy, bolestivy. Dala som si zatial raz ibalgin, teraz uz prestal ucinkovat, tak je to spät v tej ostej podobe, nic sa nezmenilo. Co by mohlo este pomoct? Dakujem.

alisaela
25. júl 2022

Čo tak konzultovať svojho gynekológa? Môže to byť. Aj upchata tá mazivá zliazka alebo vlasový folikul chĺpka.
Ale určite sa ísť ukázať lekárovi. Nateraz možno chvíľku chladiť kvôli bolesti a opuchu, vinovy obklad.
Teda neviem či si úplne mimo dojčenia alebo si dojcila pred časom. Určite najlepšie atb. Pri horúčke bolesti ibuprofen, paralen.
Každú zmenu prsníka ale konzultovať so svojím lekárom.

miankass
25. júl 2022

Kapustove listy, a ak mas mliecko tak kupit si tabletky na odstavenie laktacie popripade odsat mlieko

gertys
25. júl 2022

Ja som mala silny zapal, prsnik obrovsky a same tvrde hrce. Kazde rano dlha horuca sprcha v ktorej som si ich poriadne rozmasirovala aby sa uvolnili a potom som si ich masirovala hlavme tie hrudky a mlieko odchadzalo. Trvalo to 2 tyzdne a bol klud. Zmizli hrce zmizol opuch aj hrce a tym aj bolest. Kapustove listy som si davala prijemne to chladilo ale efekt ziadny.

remaadja
25. júl 2022

Choď gynekológovi, pošle ťa do prsnikovej ambulancie. Ja som tak mala v 17 hrčku na prsníku , veľmi boľavu. Chrípka mi sadla na prsník. V prsnikovej ambulancii mi to prepichavali a vyťahoval odtiaľ hnis. Určite to nenechaj len tak .

remaadja
25. júl 2022

@gertys ona nekoji

missviolet
25. júl 2022

musela som ist k lekarovi, zda sa mi, ze som dostala na tyzden antibiotika

gertys
26. júl 2022

@remaadja dakujem. Som si nevsimla myslela som ze ma problem po porode. Lebo aj po porode nie kazda zena koji tak je to matuco napisane.

ankare
26. júl 2022

Choď k dr. Skoré uzdravenie!

janka1011
26. júl 2022

S týmto by si mala isť k lekárovi.

remaadja
26. júl 2022

@gertys 😇