Zápaly močových ciest

larka129
26. mar 2024

Dobrý deň, už som zúfala. Už od strednej školy, už 10 rokov, mávam každy mesiac zápaly močových ciest(rezaka). Moja doktorka mi každy mesiac predpisuje antibiotika, doliečim sa a o mesiac znova. Skončila som pred 5 rokmi už aj v nemocnici s akutnym zápalom močovych ciest. Na nefrologii mi predpisovali urinal a urovaxom ale ani to nezaberalo. Uživam urinal a kadiake vytažky z brusnic. Čo by ste mi prosim poradili ja už neviem čo mám robiť.
Ďakujem

pieces
26. mar 2024

@larka129 výborný je čaj zo zlatobyle a chrániť sa pred prechladnutím

michaelam2
26. mar 2024

@larka129 a co urolog? Ake bakterie ti vychadzaju z testov? Jednoznacne odporucam wobenzym. Je to drahe ale vyborna vec.

ivana3111
26. mar 2024

@larka129 no záleží co ti vychádza z kultivácie, najčastejšie je to E.coli baktéria ale môže to byť hocičo iné až po chlamydie . Zisti príčinu, nasadiť správne atb podľa citlivosti, udržiavať top hygienu - žiadne tangá, bavlnene prádlo, vlhceny toaletný, kvalitné probiotika, posilniť imunitu, ak je príčinou E.coli tak dlhodobo piť Urinal D manosu forte - hlavne tu D manosu, mne pomáha aj stáva z brusníc z DM drogerie ta je extra silná riedim ju vodou, ak máš stáleho partnera poslať ho na vyšetrenie ak ti vyjde niečo iné ako E.coli, samozrejmosťou je hygiena aj pred stykom vycikat a umyť sa čistou vodou a tak isto aj po, ešte mi pomohla aj huba Cordyceps, používa sa v čínskej medicíne na posilnenie obliciek, močových ciest a mechura , skúšala som Renol od Energy , niekedy pomohlo, ale hlavne si daj dokopy imunitu lebo po tých atb máš vykynozeny črevných mikrobiom a hocičo sa ti uchytí v močových cestách no, mne veľmi pomohli viackrát už atb gyrablock pri opakovaných zápaloch ale sú dosť silné a keď som cítila len začínajúci zapal tak ten Urinal D manosa forte no...

gabika100
26. mar 2024

@larka129 skuste sa preliecit aj na parazity, napriklad Vermoxom, aj to moze byt pricina

walentina7
26. mar 2024

@larka129 co na to urolog? Bola si na cystoskopii?

larka129
autor
27. mar 2024

@walentina7 nebola som pytala som sa no doktorka to nebere za potrebne nedala mi vymenny

walentina7
27. mar 2024

@larka129 uz dávno si tam mala byť. Nie je možné aby si roky mala zápaly a vôbec sa to nerieši. Ja som mávala zápaly tiež, urológ ma vyšetril urobil cystoskopiu a zistilo sa, že mám zúženú močovu trubicu a tak ju chodim kazdy rok rozširovať. Odkedy mám rozšírenu som zápal nemala chválabohu. Môže to byť aj tvoj prípad. Toto trebalo vylúčiť. Keď máš zúženú, môžeš ty jest brusnice,d manozy a všelijaké čaje popíjať, aj tak sa ti to bude stale vracať. Tam ťa potrebuje prezrieť jednoznačne urológ.

michaelam2
27. mar 2024

@larka129 mas 10 rokov zapaly a nebola si u urologa? Uz pred rokmi si mala zmenit obvodnu a riesit urologiu. Ja som sa trapila dva roky a bola som ochotna ist a zaplatit aj svateho petra len aby mi pomohol niekto. Robi ti doktorka aspon kultivaciu? Ake bakterie ti vychadzaju?

larka129
autor
27. mar 2024

@michaelam2 berie mi moč s vzdy tvrdi ze je v poriadku a potom ked pridem znova z dalšim zapalom mi povie ze som mala bakterie. To je cele. Zmenila som obvodnu zial nic sa nevyriesilo.

michaelam2
28. mar 2024

@larka129 ale ake bakterie? Posiela moc na kultivaciu? Vezmi si kartu, vsetko tam budes mat napisane. Pytaj si znovu vymenny listok na urologiu a hned sa objednaj. Nasad si co najskor blokurimu d manozu, wobenzym a probiotika.

walentina7
28. mar 2024

Mne na urologii robia kazdy polrok cievkovanie. Tam chcú vidieť rozbor cievkovaneho moču a nie len tak,ze donesieš z domu v skúmavke.

macilaci
28. mar 2024

@larka129 ja som sa s tým trápila skoro rok. Nakoniec mi zistili endometriozu močového mechúra. Treba ísť na urologiu.

adaam
28. mar 2024

@walentina7 ahoj, ja Som bola na rozširovaní minulý rok, ale nikto mi nepovedal, že to treba opakovať. Robia ti aj kalibráciu, ale ju rozširujú "preventívne"?

walentina7
28. mar 2024

@adaam citala som tu na MK ze niektorym rozsirili a majú na roky pokoj. Mozno je to aj tvoj pripad a bola si raz a nebudes už musieť. Ja chodim iba na cievkovanie kazdy polrok a uz tam videli ze je znova zúžená. Už bola tak úzka, ze museli pouzit už tú najtensiu cievku. Preto doktor navrhol znova rozsirenie,nebolo na čo čakať znova by som dostala zápaly. Neni to nič príjemné ale ani strašné,radsej nech rozšíri ako plakať potom v zápaloch.

walentina7
28. mar 2024

@macilaci ako ti zistili tú endometriozu mm. Cystoskopiou? Alebo?..

macilaci
28. mar 2024

@walentina7. Najprv na gynde našli nejaký útvar , ktorý chcel urológ odstrániť počas cystoskopie. Ale sa mu to nepozdávalo, čiže to nechal. Potom som bola na CT potom MRI tam to potvrdili.

miska04
11. apr 2024

za seba veľmi odporúčam skúsiť liek Wobenzym. Mala som s veľmi častými zápalmi problémy a na odporúčanie mojej novej lekárky som ho vyskúšala. Som za to naozaj vďačná!