Zapareniny intímnej oblasti
Baby poradte mi lebo som uz na nervy. Pracujem 12 hodin kde nosim leginy lebo sa v nich citim dobre no poslednu dobu sa mi stava ze sa mi hrozne zaparuje zadok pysky a svrbi to. Neviem sa doskrabat. Vecer si dam teplu kupel a je to ok. No a ked mam menzes do 4 dni ok a posledny den ked mi konci mam z vloziek neskutocne zapareny zadok a okolie vchodu posvy. Potom to prestane a zacne to svrbiet ale priserne. Holim sa ale premyslam ci to nemoze byt aj tym ze to okolie rastie a tym drazdu kozu?
Poradte mi co s tym? Gynekologicka to neriesi
Skus prejst na strojcek aspon v lete a treba pouzivat aj pripravky po holeni. Ja mam casto tento problem,natieram si to aj s canestenom, aby sa tam zbytocne netvorili kvasinky
Kúp si bavlnene leginy, detský púder,sudocrem a tampóny 🙂
Minimalne v lete, ked je horuco, treba nosit sukne. Ta oblast je prirodzene vlhka, treba ju nechat dychat. Spat v nocnej koseli bez nohaviciek... A pocas menzesu skus poharik. Najlepsi vynalez na svete.
vyskúšaj aniónové slipové vložky.......kolegyne si veľmi chvália
skús vyskúšať sudocrem alebo aj imazol krém pasta je dobrý, nosiť hlavne bavlnené oblečenie... ja napr. v horúcom období sukne veľmi nemôžem lebo pri dlhšej chôdzi mám podráždené stehná z vnútornej strany ale počula som, že na takéto zapareniny a podráždenia je dobre oblasť natrieť tuhým deodorantom (samozrejme nie intímne partie)
tak ako ti radili žienky vyššie imazol krém pasta...a počas menzesu si skús dávať neparfumované vložky
Treba si dať niečo voľnejšie, vzdušnejšie, nejaké voľné bavlnené nohavice, poprípade skúsiť sa normálne natierať detským krémom proti zapareninám ale základ je nech to dýcha
Baby v praci mame uniformu ktoru mhsime mat ja som si vydupala leginy kedze mam alergiu na pracie ktore pouzivaju oni
@lillystranska a keby si si tu uniformu prala sama? Kedze sa z legin zaparujes, musis mat nieco vzdusnejsie. Predpokladam, ze uniformu tvoria nohavice volnejsie ako leginy. Alebo sukna? Ak sukna, je to uplne najlepsie.
@simsalabim suknu v tomto prostredi urcite nie maximalne by som si uhnala tak obtazovanie alebo znasilnenie
@lillystranska tie vložky by som ja osobne už hlavne v lete nedala. Po rokoch používania menštruačného pohárika je mokrá vložka nalepená na tele v tomto sparnom lete pre mňa strašná predstava. Skús aspoň používať tampóny keď ti je kalíšok nesympatický...
@lillystranska hm tak potom neviem, co chces pocut. Vydupala si si leginy, tak ich nos. Riesenim je nieco vzdusnejsie, ale ked sukna nie ani volnejsie nohavice nie, tak co potom ine navrhujes? Cakaj, kym sa ti nerozvinie riadna mykoza 🤨
A presne, ako vravi
@0silvia0 ani ja si neviem predstavit v lete mat vlozku. Poharik je 👍
@lillystranska a v leginach ta neobtažuju? Ved to je viac eroticke ako taka sukna uzka po kolenà.V leginach ti vidno aj camel toe 😆Pozri mas to z legin Lebo si v nich dlho 12hodin sa ti tam pipina parí..tak si vydup volnejšie bavlnene nohavice ktore si budes prat sama Alebo zmen job inak budes stale zaparena to je čo za život?
@simsalabim ten poharik som rozmyslala ale neviem si to predstavit. Tampony pouzivam na zaciatku a na konci ale to uz mam tak dole rozdrazdenne ze ked aj muz chce nieco v posteli som agresivna a vadi mi kazdy dotyk dole.
@lillystranska daj si suknu určite ta neznàsilnia ked uvidia že màš podvozok jak orangutan 😆Sorry ale komu niet rady tomu niet pomoci
@lillystranska strasne by ma zaujimalo, kde / co robis, ked ti v sukni hrozi znasilnenie. Pochybujem, ze v dlhej ciernej sukni...ved v tom chodia aj moslimky. Ale to rozdrazdenie v intimnej oblasti urcite nie je v poriadku. Ta ma byt v pohode stale. Ja teda nemam s intimnostami problem ani vtedy. To opakovane sustavne podrazdenie naznacuje problem, ktory si sama zhorsujes aj tymi leginami. Nechapem, preco na nich tak trvas. A poharik rozhodne odporucam - nedrazdi, neabsorbuje vlhkost posvy ako tampony a nezaparuje ako vlozky.
@lillystranska ja mávam v lete rovnaký problém,..viac krát za deň sprcha a Canesten a za pár dní je všetko ok
@simsalabim robim v socialnom zariadeni medzi psychiatrickimi klientami muzmi
@lillystranska pozri sa, podla mna sa aj tam da pracovat v dlhej volnej ciernej sukni, ktora je podstatne menej odhalujuca, ako leginy priamo na kozi. Alebo v unfiorme, ktoru si operies sama. Baby ti tu dali dost rad, tak si uz nejako vyber, aby si si sama vdaka svojej tvrdohlavosti zdravotny stav nezhrosovala. Nie je totiz normalne byt v takom stave, ako opisujes. Drzim palce, nech sa ti to zlepsi.
Bavlnene spodne pradlo,nie tangace. Umyvat chlanou vodou,natierat sudokremom,alebo rybilkou. Nepouzivat vlozky always a podobne nepriedusne hnupoviny. Ak si obezna,tak schudnut. A neskrabat sa!!
@stanulienkat presne ako píšeš, a hlavne záleží aj aké prádlo nosis, či má švy, mne robili zapareniny, v noci spať bez spodného prádla, žiadny sprchách, a keď bolo najhoršie umyvala som v hypermangane, a natieriala imazolom a pytiolom, a schudla som, odkedy som schudla nemám problémy, bála som keď otehotniem budem mať problémy ale nemám, toľko som už naspäť nepribrala. A skús si aj meniť prádlo v práci keď sa spotis možno aj to pomôže. A keď prídeš domov hneď sprcha a obliecť si niečo vzdušné.
@lillystranska žiadny sprchac čistú vodu
ahoj ja mam dobru skusenost s firt spejom gelly gelom moze sa natierat od vonku alebo robit cipky a na sprchovanie pouzivam tekute mydlo je vhodne na intimnu hydienu nemam problem
Zapareniny mi uz zmizli ale stale ma to svrbi bola som aj u gynekologicky dala mi nejaku mast ale vobec to nepomaha svrbi to este viac. Suknu som si skusila dat ale musela som sa ist prezliect lebo veduca ma v nej vydela a zavolala si ma kvoli tomu na kobercek. Takze teraz hladam nejake ine nohavice co by mi vyse vyhovovali
@lillystranska skús tie vložky aniónové

@lillystranska to mas z tych legin ..ja som raz letela v takych umelych striebornych z Mexica do Viedne 12h a zaparilo sa mi vsetko :D tak skus nieco ine nosit idealne suknu a na ostro..ak mozes. nieco vzdusnejsie z holenia to urcite nie je. 100% bavlnu a menej obtiahnute..