icon

Závislosť mojej známej

veronikaniak
9. sep 2017

Dobrý večer.mam v rodine znamu ktorej sa snažíme pomôcť.us 8 rokov berie lieky DHC v nekontrolovateľných množstvách.ten človek sa úplne zmenil.ma zmení nálad sklony k samovražde a zabitiu vyhrážanie úzkost.celý deň nadáva vrieska plače depta každého jej manžel to us nezvláda jej z nej nadne nevie čo ďalej bojí sa prenu ísť večer spať do domu.psichiater poradil prísť snou ale ona odmieta,že ona nieje debil mi sme všetci zlí a na liečenie ju vraj nemôžeme dať pokiaľ ona nechce.viem že mi snou nemôžete ale us fakt neviem čo ďalej aspoň nieaku radu.zazitu podobnú situáciu ?je us po 60-tke a manžel skoro 70 😢

Strana
z2
veronikaniak
autor
10. sep 2017

Mám strach čo tam bude vnoci vystrája zasa asi nebudem spat

jancikaw
10. sep 2017

@veronikaniak veľmi držím palce,nech to vybavite

veronikaniak
autor
10. sep 2017

@jancikaw dakujem 😢

veronikaniak
autor
10. sep 2017

Bude má zato nenávidieť

jancikaw
10. sep 2017

@veronikaniak neboj,prejde ju to...hlavne že jej pomôžu

momof3
10. sep 2017

Moja známa toto robila skoro 3 roky, ale jej manžel sa tomu postavil čelom , nie chrbtom. Povedal ze este raz a berie deti prec lebo toto nebudú zažívať. Samozejme ze ako chora to zopakovala, tak zavolala záchranku. Kym prisla ona ho prosila revala ze sa zmení, ale nedal sa. Záchranka prisla a ona ako vymenený človek hrala divadlo ze nic sa nedeje. Jej manžel ju mal ale nahratu na mobil, vzali ju na psychiatriu a diagnostikovali jej nejaku chorobu uz neviem co presne tusim hraničnú poruchu so záchvatmi... Lieči sa a vsetko je 100x lepsie. Netreba sa tomu otáčať chrbtom.

veronikaniak
autor
10. sep 2017

Us sa chrbtom neotocim us toho bolo dosť len sa toho bojím že keď ona nebude chcieť liečiť sa nepôjde.co viem že nebude us som jej to navrhovala

veronikaniak
autor
12. sep 2017

Tak včera sme zanou boli ochotní ale sa vyhovorila pohrohozili sme jej asi kus pochopila ,večer aj dnes bol kľud.dnes sme boli za psichiatrickou z ňou zmenila jej lieky ale DHC môže zmeniť iba lekár z chronickej bolesti.ten má voľné as v novembri ale objednaná je

chiccco
18. júl 2018

@veronikaniak ahoj ako ste prosim vas dopadli isla na to liečenie?

veronikaniak
autor
18. júl 2018

@chiccco ouuu to je us stará tréma 😀ale nezmenilo sa nič ma niekedy hrozne stavi najhoršie bolo to naposledy keď dostala amok a začala rozmetovat veci otca napadala -svojho muža sestra tam mala deti tie v písme utiekli z domu von lebo sa báli sestra v práci volala políciu a ona sa zamkla v kúpeľni z fénom a ohrievacom vo vani ale nezapla to vzali ju a vyjadrenie lekára bolo to že lieky brat naďalej je v plnom vedomí nieje psichicky chora vie čo robí ona to robí naschvál

chiccco
19. júl 2018

@veronikaniak och to ozaj berú ze to je normálne ? Ja mám podobný prípad v rodine kedy je pani závislá na tabletkach ale ona je zase kludna nikoho neohrozuje len sebe škodí svojmu zdraviu chceli by sme ju od toho oducit len som chcela vedieť ci ma dakto skúsenosť co s tým

veronikaniak
autor
19. júl 2018

@chiccco no tak to je super že sa správa normálne čo by ja som zato dala hoc by bola závislá len nech je kludna

chiccco
19. júl 2018

@veronikaniak to som si aj ja hovorila ze ked si da tabletky tak je vo svojom svete ale predsa len chcela by som pomôcť škodí to zdraviu pečeň trpí aj celkovo psychika je už taká iná

veronikaniak
autor
20. júl 2018

@chiccco no ona má zasa všetky krvné testy výborne aj pečeňové no divím sa ale ano

Strana
z2