icon

Ženská sterilizácia

lauritka00
6. aug 2020

Dobry den, najde sa tu zena ktora ju podstupila? Ako to prebieha, kde sa musi o to poziadat , kde to robia, pripadne ake su podmienky...Ja som presvedcena ze uz deti nechcem a pri obycajnej antikoncepcii sa stresujem aby nahodou....

veronikabell
6. aug 2020

podstupila som tento rok ...robili mi to laparoskopicky...treba sa informovat u svojho gynekologa, vypise sa ziadost o sterilizaciu ktorá musí byt podpisana minimálne mesiac pred výkonom ....potom ti dá odporucaci listok, pojdes do nemocnice dohodnes si termin...a potom už len klasika ako pred kazdou OP...predoperacne vysetrenia (interné,aro) a v daný den príst....zakrok je krátky 15min v celkovej anestezii...na druhý den domov...do 2 týzdnov si uplne fit.

pininka1
7. aug 2020

Ja popri cisarskom, treba podat ziadost ktoru ti da tvoj gynekolog. Platba je podla nemocnice, podla zakona vsak uz za zdravotny dovod moze byt iba vazne ohrozenie zivota. Vtedy je to zadarmo.

tina1988
7. aug 2020

@lauritka00 podstupila som pred pol rokom. Mame uz 2 deticky, dalsie som nechcela. Mne antikoncepcia robila velmi zle, tak toto bola pre mna idealna moznost. Vypises ziadost u gynekologa, daju ti termin zakroku a vybavis si vysetrenie. Bola to rychlovka 🙂 o 12tej bol zakrok a o 4 hodinky neskor som uz sla domov.

lauritka00
autor
Autor odpoveď zmazal
tina1988
13. sep 2020

@lauritka00 zotavovanie v pohode, necitila som velke bolesti, ostali mi len dve mini jazvy, ktore ani poriadne nevidno 😘

mishach
9. nov 2020

@tina1988
@lauritka00
@veronikabell
Dievčatá, badate nejaké zmeny po sterilizácii? Zatiaľ sa rozhodujem. Náhodou nepravidelná ms, alebo spinenie a tak....dakujem