Zhrubnutá sliznica maternice - možnosti liečby a skúsenosti
Ahojte,chcela by som vedieť,či to niektorá mala a aká bola liečba.Doktor mi dnes na preventívke povedal,že mám dosť zhrubnutú sliznicu maternice,navrhol buď antikoncepciu,vnútromaternicové teliesko alebo vybrať maternicu.Čo si o tom myslíte?Mala to niektorá?mám čerstvých 40,o ďaľšom dieťati už neuvažujem.
@krasneleto prečo mám myslieť hneď na nádorové bunky,nemám ani rada keď sa hovorí hneď o tom najhoršom...je to za mňa len zbytočné strašenie.Cyklus mávam 29 dňový,menzes 6 dňovy,vždy som mala tak,jeden mesiac som ale mala 10 dní,ale nie silné.Viac sa to neopakovalo,načo mám isť na kyretaz,len kvôli zhrubnutiu???túto možnosť mi vôbec nepovedal.
@bubinka12 Osobne si myslím, že kyretáž by bola cestou, ak sa mu niečo nezdá... Pred rokom na 42 r. som bola na kyretaz, pretože sa mojej gynekologičke niečo nezdalo na USG (bol tam nález) a povedala, že by to už nechcela sledovať vzhľadom na vek navrhla hneď kyretaz s následnou histologiou. Vďaka Bohu bol tam iba polyp, čiže žiadny zhubný nádor. Zvážte vyšetrenie a názor niekde v inej ambulancii a tak sa rozhodnite. Od kyretaze mám menštruáciu pravidelne a iba 2-4 dni bez bolestí.

A to ti brali krv? Lebo mne dr. krv nebrala, iba ultrazvuk vnútorný robila.