Žiadne vyšetrenia pred zákrokom: Mám nárok na odškodné?
Ahojte pred dvoma týždňami som podstúpila upt do 8tt v súkromnej klinike kde si nechali pekne zaplatiť. Poslala ma tam rovno moja gyn že pani doktorka o mne bude vedieť. Nuž išla som tam recenzie som čítala len dobré. Zákrok bol hotový za pár minút. Žiadne predoperačné interné vyšetrenia žiadne EKG žiadna anamnéza výška váha kvôli anestéze nič. Po zobudení ma o 15 min poslali domov že čakajú ďalšie pacientky. Trochu sa mi točila ešte hlava ale bola som rada keďže dcéra ostala sama doma že môžem ísť skôr za ňou. Nerobili mi kontrolný usg. Navyše mi nepichli protilátky keďže som krv A mínus. Po dvoch dňoch mi začali šialené bolesti. Trvali asi 4 dni kým som išla do klasickej štátnej nemocnice na urgent. Pichli mi 2 dni po sebe methyl injekcie na vyvolanie vyčistenia maternice keďže v nej ostalo veľa tkaniva a nechcelo sa vyplavit. Po zákroku som vôbec nekrvacala. Na tretí deň som prišla do nemocnice na kontrolu znova s tým že musia urobiť kyret lebo to nevyzerá dobre. V deň keď mi dali druhu injekciu som dostala antibiotika kvôli zápalu. Šialene bolesti kŕče hocikedy ze som nemohla chodiť brala som po 3 novalginy denne aby som mohla fungovať.
Tuná lekári krútili hlavou a nechápali. Že nemám interné vyšetrenia nemám EKG., študovali správu a nechápali ako to že nepichli tie protilátky veď keď by som v budúcnosti možno dieťa chcela boli by ťažkosti. Hovorili ze veľa pacientok z danej kliniky tuná dávajú do poriadku pretože to tam odflaknu a ženy trpia bolesťami. Podávajú anestézy bez vyšetrení. Tu ma dali dokopy dali si naozaj záležať. Nepodcenili ani jeden detail.
Len som chcela vedieť či sú také postupy bežné a či sú bežne ženy zle vyčistené a chodia na opravu. Aj to ci je nejaký nárok na na odškodné.. Ďakujem
@mamina7070 prečo by mi to mali dat k úhrade? Ze to dokarali? Stáva sa to viacerým ženám podľa toho čo povedali v nemocnici a to v poriadku nie je. Zaplatila som si za to s tým ze som to chcela mať v poriadku a nie podstúpiť čistenie ešte raz.
@mamina7070 ak by mala komplikacie po zakroku na sukromnej ocnej klinike, tiez by si mala uhradzat naklady na liecenie? Ci ta logika ide uz len z principu, ze po UPT?
Hm... Asi recenzie tie zlé mazu. A čo sa týka odškodnenia tak na to ti právnik povie ci sa do toho oplatí ísť.
Ale určite by si mala recenziu napísať.
Ak máš peniaze na to ťahať sa po súdoch, platiť si právnika..
Choď do toho.
Recenziu napísať ale môžeš
autorka interne vysetrenie a aj EKG si musis platit sama pred UPT a to nie je liecebny zakrok a uz vobec nie je hradeny zo zdravotneho poistenia
ak chces napis recenziu
Ak mas pochybnosti tak urad pre dohlad nad ZS
Nekukaj vela americkych filmov
Čo sa týka odškodného, tak jedine súdnou cestou....a aj to len v prípade ak sa preukáže pochybenie zo strany kliniky...neviem či je bežné a potrebné robiť uvedené vyšetrenia pred zákrokom, ale ak išlo o súkromnú kliniku kde sa platil len čisto zákrok, tak zrejme to nebola ani ich povinnosť robiť iné vyšetrenia keďže by ich nedostali preplatené ....lebo ty si bola na súkromnej klinike a tam si si tieto vyšetrenia neplatila...uhradila si si čisto zákrok, takže budú hodnotiť len čisto daný zákrok...k tomu či sa to stáva sa vyjadriť neviem, ale predpokladám že stať sa to môže a stalo aj v štátnych zariadeniach....
Daj meno kliniky, to bude najlepšia reklama🥴
Ekg sa pred takýmto zákrokom ani predoperačné nezvyknú robiť,ale základné vyšetrenie krvi isto áno
Už tu pochybili. Nerozumiem že ideš na upt čo defakto znamená kyret. Neviem čo tam robili potom teda tebe keď si musela opakovane na kyret
V každom prípade na odškodnenie nárok nemáš,ty si sa dobrovoľne rozhodla pre túto kliniku. Nabuduce budeš vedieť ,že buď lepšie vybrať alebo ísť do nemocnice
@krasneleto nezda sa mi to. Sice kliniku si vybrala, ale za jej sluzby zaplatila. To je ako ked ti kadernicka spali vlasy alebo v servise poskrabu karoseriu. Ci?
Tu by mala tiež fungovať reklamácia, lebo museli v inom zariadení naprávať škody po zákroku.
Skús sa poradiť s právnikom čo má zameranie na zdravotníctvo
V prvom rade by som podala žiadosť o prešetrenie na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, aby prešetrili postup lekárov. Až v prípade zistenia pochybenia by som zvažovala žalobu na súd.
@mogaa Pred kazdou aj kratkou narkozou su potrebne predoperacne vysetrenia. Pochybili,to je jasne. Lenze oni teda kazda nemocnica sa chrani tym,ze podpises papier,kde vlastne vsetky rizika beries na seba. Poznam pripad,kde sa v nemocnici pacient nakazil zakernou bakteriou s ktorou bude zit do konca zivota a mat tazkosti a sud mu zamietol zalobu.
@marca12 áno, v nemocniciach žijú tzv. nozokomialne baktérie, ktoré spôsobujú aj veľmi závažné nozokomialne infekcie. Zdroj je všade v nemocniciach, cez rôzne katétre, hadičky, krvou a pod., je to celosvetový problém. Nemocnice sa preto dezinfikujú, aj tak tam tie baktérie žijú. Sú veľmi rezistentne. Ak sa jedná o nozokomialne infekciu, súd ti nič neprizná, lebo nemocnica napriek tomu, že dodržala všetky postupy, liečila správne, lekári nepochybili, napriek tomu nejakou cestou ta baktéria prišla dajme tomu do rany a dajme tomu nohu museli odrezať. No, ale to je jedna vec, druhá vec je, keď ťa uspia ( planovany zakrok v narkoze) a ani nerobia predoperacne vyšetrenie. To je chyba lekára. To by mal Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou posúdiť, no a potom aj súd.
Napíš mi súkromnú správu.

istotne si podpisovala poucenie pred zakrokom, ak tak mozes dat hodnotenie tej klinike ale ake odskodne ? UPT nie je zakrok preplacany zdravotnym poistenim, este by ti mala dat poistovna aj tuto naslednu liecbu uhradit
EKG zavisi od veku zdravotneho stavu a doby narkozy