icon

Zistí gynekológ zápal pri vyšetrení sondou?

16. jan 2025

Zdravím, práve idem od gynekológa, bola som tam prvýkrát nakoľko od každej kamarátky počúvam ako majú všelijaké zápaly, kvasinky, mykózy a neviem čo. Nemám žiadne pálenie, svrbenie, zápach ani nič občas mam trochu viac výtoku, ale aj menštruáciu mám pravidelnú a neviem necítim sa nejak zle. Pán doktor mi zobral ster z krčka maternice a potom ma vyšetril sondou (asi sa tomu tak hovorí, neviem :D) povedal že maternica aj vaječníky sú v poriadku, prehmatal mi prsia a povedal že tiež tam nič necíti. Zistil by mi nejaký taký zápal alebo niečo aj len pri takomto vyšetrení? Tak nechcela som mu vravieť myslím si že mám mykózu lebo kamarátky vravia že je to bežné, videl by to proste aj sám? Či mu to treba povedať ? ďakujem pardon za veľa otázok.

tina1549
16. jan 2025

no výsledku zo sterov by to videl a ked nemáte príznaky tak je dosť možné že ani nič nemáte

viestta
16. jan 2025

Ked nemas problemy, tak asi nemas ani mykozu. Mykoza ma svoje charakteristicke priznaky a to nielen subjektivne, ale aj by videl na slizniciach, ze nieco nie je v poriadku. To, ze maju mykozu kamaratky, neznamena, ze ich mas aj ty. Ked ju raz budes mat, ver mi, ze na to velmi rychlo prides. Nie je to nic prijemne.

nyusika
16. jan 2025

HPV infekcia je bezpriznakova, zisti sa to pri rozsirenej cytologii.
Ja kazdej zene toto odporucam

autor
16. jan 2025

@nyusika tak to ani neviem či ponúka

nyusika
16. jan 2025

je to za poplatok - spravi to kazdy gynekolog

autor
16. jan 2025

aha ďakujem, tak nabudúce sa ho na to opýtam, dúfam že táto cytológia bude negatívna 🙂

luccija
16. jan 2025

Keby si mala mykozu tak máš začervenanie, výtok, svrbenie a vyšetrenie by veľmi bolelo.Ked ti bude nabudúce robiť cyto vypytaj si rozšírenú niekde je za to poplatok tuším 25 eur som platila neviem či niektorá poisťovňa ho robí zadarmo

autor
16. jan 2025

Dakujem vám, ja len že moja prvá myšlienka bola že to bolo všetko?😅Čakala som že je to dlhšie vyšetrenie

tinka_1807
16. jan 2025

Keby si mala mykozu, alebo zápal tak ver tomu, že o tom vieš! 😀 Je to veľmi nepríjemné - pálenie, svrbenie, vonkajšie prejavy ako začervenanie.
Ak ťa nič netrápi a máš pravidelnú menštruáciu, tak určite je všetko v poriadku ;) ... Ster z krčka ti zobral, takže ten vyšetrí to, čo nevidno a neboli - rakovinu.
Občasné Výtoky sú bežné, resp. Aj pravidelný hlien je bežný a súvisí s cyklom. Takže určite je v poriadku ;)

autor
16. jan 2025

Ja som bola v strese hlavne kvôli kamarátke, ktorej na kontrole našli tuším polyp, ktory museli odstrániť. Takže keď mi povedal tu vidíme maternicu tak som sa len modlila nech tam nič nie je. Rada by som takéto veci prebrala s mamou, ale nikdy o takýchto veciach nechcela vravieť, šepkala aj slovo menštruácia 😄.

michaela329
16. jan 2025

Pri zápale by si o tom vedela a aj pri mykóze - to sú sakra nepríjemné stavy 😃 A hej, videl by to aj on (povlak, začervenanie, opuch, zápach). A taktiež polypy, myom, cysty - to vidí sondou. Neboj sa.

autor
16. jan 2025

Normálne rozmýšľam aj o tom očkovaní proti HPV aj keď by som si to zaplatila cele