icon

Život s extrémnym vaginizmom a skúsenosti s pôrodom

plavajka88
15. nov 2024

Ahojte, hľadala som podobnú debatu ale bohužiaľ nenasla.
Je tu niektorá z vás čo má extrémny vaginizmus?
Zaujímalo by ma, ako prebiehal porod u tých co už ste rodili.
Mne bol stanovený asi 4 roky dozadu..vždy som tušila, že niečo tam dole nieje ôk.. ale naučila som sa stým žiť..
Tampóny nepoužívam, sexuálny život super - ale prvý vnik, musí byť opatrnný.. a gynekologické vyšetrenia si vždy pretrpim s triaškou...nakoľko sa vždy pri kontrole pripomeniem, dr. je vždy extrémne opatrnný.
Viem, ze kopec zien ma tento vaginizmus, no stale je to taka tabu téma.

lius
15. nov 2024

Mna napadlo, ze by som odporucila cvicit balonikom, aby si si na ten pocit pnutia zvykala

plavajka88
autor
15. nov 2024

@lius to budem musieť asi počas poslednych mesiacov tehotenstva začať robiť.. aj keď by som sa chcela dohodnúť na cisárskom..strašne sa bojim, že nebudem vedieť spolupracovať.

lius
15. nov 2024

@plavajka88 ten balonik by ti mohol dodat pocit sebadovery, ze porod zvladnes...ja mam 3 porody za sebou a ani raz som nebola sita vdaka baloniku..drzim palce...mozno este by nebolo na skodu absolvovat predporodny kurz

kiki68
15. nov 2024

Tak ono to ide opacnym smerom to babo, uz to je specificke. Neni to ako nic, co sa da napodobnit sexom atd. Ten balonik anibal je super, na tom vies ten pocit trenovat. Hoci realne je to take, ze zrazu ta bolest a vsetko ide naraz a clovek nejak spolupracuje, lebo mu ide o to dieta a seba. Aspon moj pocit bol “ daj to decko von, len nech je zive “, keby mi niekto prestrelil kolena k tomu, je mi to jedno. A potom tie hormony robia svoje. Zase je to uplne iny stav. Je mozne, ze dojde k tomu cisaraku, mozno sa ani nebudes otvarat. Porozpravaj sa s gyndosom, ze aky ma nazor, ako to vidi.

plavajka88
autor
15. nov 2024

@lius áno, presne píšeš to..co mi hovorila znama..tiež trénovala s anibalom..nebola sita, vagína sa pekne natiahla a porodila na troch zatlaceniach - prvorodicka.
Asi máš pravdu..pokiaľ nevyskusam..neviem ako budem reagovať.

plavajka88
autor
15. nov 2024

@kiki68 co presne si myslela tým, že - a potom aj tie hormony robia svoje ?
Reálne som naklonená si ten anibal už teraz objednať.. nech viem, ako sa stým popisujem.
Ako som písala, tampóny nenosím...je mi extrémne nepríjemné pocitovo aj citovo si tam niečo dávať.. bojujem aj s tabletkami čo si večer vkladam 🤦‍♀️

tinka_1807
15. nov 2024

@plavajka88 ja ti úplne rozumiem. Podľa všetkého túto diagnózu mám, aj keď nikto mi ju nedoagnostikoval. Zistila som to po rokoch sama, keďže som mala obrovsky problém so stykom, tamponmi,... No veď poznáš ... Ale ... Mám dieťa! 🙂
Áno, styk sa vyriešil chapajucim a trpezlivm partnerom (asi ako u teba) ... Pro gynekologické prehliadke si vždy vypočujem, že som príliš napätá a že sa mam uvoľniť - takže toez to rpetepim. Ale teda k pôrodu - bol vaginalny, ale teda mala som veľké zranenie tam dolu. Avšak... Ja som mala obrovské dieťa na svoju postavu (takmer 4kg, ja mám 50), dlhý pôrod a malý asi nebol správne narotovany. Takže ťažko povedať, či to bolo vaginizmom - mohol to byť jeden z faktorov, ale určite nie ten hlavný. Je naozaj pravda, že hormóny robia svoje. Ku koncu tehotenstva sa to tam dole naozaj prirodzene zväčšuje a pôrodné cesty mäknú - sama som to cítila, že je to naozaj iné ku koncu tehotenstva.
Takže v prvom rade ťa chcem upokojiť. Skús sa na pôrod dobre pripraviť a pokiaľ možno tak aj asi mať tam dôvernú osobu, alebo svojho lekára (dulu) a pod.
A myslím, že sa to dá v pohode zvládnuť aj s touto diagnózou. 🙂 U mňa tam boli naozaj viaceré faktory, ktorých som si vedomá a asi aj preto to tka dopadlo.
No ak mám pravdu povedať, nie som si istá, či druhé by som radšej nechcela sekciu.

kiki68
15. nov 2024

@plavajka88 to si v takom ako opare z tych hormonov, vnimas, ale inak . Si strasne zamerana na dieta. Raz darmo, tam hormony robia vela a zapinaju ten system. Ano normalne by kazda zena dala asi nohy k sebe, keby dojde na nejake vacsie objekty smerom dnu. Ale toto je ine

kiki68
15. nov 2024

@plavajka88 ja mam tiez iba okolo 50kg a dieta 3,7kg, dlhe tlacenie, furt isiel tak dnu/ von. Nejak som to silou dala. Ale mala som drobny skrabanec of jeho ruky ( ako nou isiel napred), tri stehy. V podstate nic takeho, nemam dole ani jazvu. Tie porodnicky tam, ze vidis, ten anibal sa pozna. Ale podla mna hlavne psychika bola dobra, ten pocit bol skoro identicky, vedela som co robim. Tak mne to pomohlo si verit, ze ked uz dam 10cm balon, tak musim dat aj dieta. Tak aj bolo. Ako hlavne sa nezlakni ako to dole vyzera tie prve tri tyzdne po porode. To sa pekne stiahne. Mna to vydesilo, nastastie muz je zdravotnik, hoci nerobi priamo s pacientmi a on ze “ klud, to sa stiahne a budes zase pekna “ a mal pravdu. To len ze nech nedostanes potom taky sok, ze preboha a co teraz.

plavajka88
autor
15. nov 2024

@tinka_1807 presne ako si písala.. v jednom care - odkiaľ sme uz chvalabohu odišli..dala mi dnu ten zobacik ( umely) ..ka som sa tak stiahla, že som jej ho zlomila..a ona na mňa hneď, že či som nebola v minulosti znásilnená a kukla na môjho chlapa za plachtou..ze nespolupracujem, že sa mam uvoľniť a zvýšila hlas..na to som dostala triašku svalov a tým somnou aj skončila.. ona nemala asi svoj deň ale v podstate mi to už bolo jedno...až v dalsiom care doktorka zistila, že mám extrémny vaginizmus..
Ta pred tým...si šla po svojom vyšetrení s nezaujmom co mi je..
Teraz, vždy keď ideme do caru, tak len pripomeniem, že mám.. a hned je to uplne iné.. prístup, dotyky atď...a to nie som žiadna krehká citlivka...mam 50kg ale prach bolesti vysoký.. akurát ten spodok🤦‍♀️
A mam totálne paranoje ...ze keď budem rodit, asi rovno dostanem infarkt, ked mi odtecie voda🤦‍♀️

plavajka88
autor
15. nov 2024

@kiki68 uff..baby ja vás tak obdivujem...a obdivujem aj tie, ktoré na druhý týždeň po pôrode vyhlásia, že chcu ďalšie..páči sa mi 😍 ako si to cele opísala.. ešte teraz z teba cítiť ti rozhodnosť...dala som balón..dám aj dieťa🙏 kiež by som to mala ako Ty.
Neviem ci naberem odvahu sa pozrieť po pôrode na spodok..ale tak uvidíme.. možno zvedavosť pretne strach..
Bolo náročné začať stým anibalom? Je to bolestivé na zavedenie ?

kiki68
15. nov 2024

@plavajka88 pocuj chces vediet aj to ako som sa v 9tt zlozila psychicky, ze ja umriem pri tomc zabiju ma an a deckom, budem dotrhana, nikdy nebude sex, chcela som da obesit. Muz mi vtedy prisahal, ze sa mi nic nestane, ze spravime cokolvek, aby to dobre dopadlo. Toto je to pred tym balonom. Balon kupil muz v 12tt 😂 Cvicila som od 34tt postupne. Chodila som za chlapom ako atlet pred olympiadou. Tak som to aj brala, podam vykon, cemtimetre, medaila, dzecko, idem domov 😂 veni vidi vici 😀

kiki68
15. nov 2024

@plavajka88 inak prijemne to neni, prvy raz je to no ako ked by chlap cosi vies. Ale najdes system. Vzdy som pouzivala lubrikant a Kondom na to. Balon som potom sterilizovala. Cim blizsie k porodu isli tie centimetre nacvicit. Vtedy som pochopila, ze to telo neni blbe a nejak tomu pomaha. Ale prijemne to cvicenie nebolo. Neni to sex, je to furt cvicenie. Ale tak vo fitness tiez tlacime 90kg, az mame peknu prdel, prijemne to tiez neni 😂

pe_mi
15. nov 2024

@plavajka88 ahoj,mňa zaujíma ,ako ti ho diagnostikovali ten vaginizmus.
Čo je príznakom,že sa dá povedať.ano ,je to ono.
Mala si v mladosti nepríjemný sexuálny zážitok, znásilnenie, niečo násilne?
Keď píšeš ,že pred 4 rokmi.
Mala si to od mlada?
Ďakujem za odpovede

oslo1
15. nov 2024

V UK sa na gynecologicke prehliadky nechodi.
Ale za mlada na Slovensku ma gynekologicka vzdy vysetrovala detskym kolposkopom.

plavajka88
autor
16. nov 2024

@kiki68 🤣🤣🤣 ako atlét pred olympiadou🤣🤣 si ma rozosmiala 😂 ved jasne..žena už ked nemá na výber si povie..dali to iné.. dám to aj ja..ale potom hrdinstvo vystrieda beznádej.. a poviem si..však ale oni nemajú EVG..a preto som navrhla aj tuto skupinu..lebo však nie som jediná.. co stým plánuje rodit..🍀

plavajka88
autor
16. nov 2024

@pe_mi ahoj, skôr som to začala tak vnímať, keď prišlo obdobie ms..kúpanie.. baby tampóny a ja som tiež chcela..a nemohla..celková citlivosť...bdobie sexu..všetko super až na prvy vnik..jak keby mam všetky nervy zoskupene pri vstupe zo spodnej strany vstupu do vaginy(takto Ti to viem najlepšie opísať)..partner mi x krát povedal, že som extrémne citlivá na dotyk.
Potom kontroly u gyn..nikdy som nepočula, že to je niekomu príjemne.. tak som to brala tak, že takto to proste funguje..a potom prišlo riešenie ohľadom dieťaťa.. nedalo sa otehotnieť.. tak som šla do caru..a potom do ďalšieho a už to bolo jasné..
Nemám žiadne traumy z detstva..ani zlý sexuálny zážitok.. nič..
Proste, keď mi je niečo príjemne.. je to super, viem sa uvoľniť...keby ma náhodou niekto chcel niekedy znásilnil.. neuspel by..stiahnem sa tak extrémne...a preto aj na gynde/ care majú problém...do toho triaška svalov na nohách a bruchu ..nie je to nič príjemne.. ale naučila som sa stým zit

plavajka88
autor
16. nov 2024

Chápem..sranda, ze tam to nemajú aspoň raz ročne...

kiki68
16. nov 2024

@plavajka88 ale napr mam kamosku, mala to extremne, Gyn nemohol vysetrit a teraz si nasla ineho partnera a veci zrazu idu. Ta psychika robi vela. Ja mam napr tie gyn vysetrenia rada,som prasak 🙈😂 Ale porod je ina liga pre mna, pocuvala som cely zivot tie horory a presne tak som to brala. Ze umrem a dokalicim sa. Ked som povedala niektore moje strachy skrz zazitky inych v nemocke v Rakusku, pozerali na mna ako sovy s komentarom “ toto tu nerobime a nikdy nebudeme “,mali tam takeho fajn primara, posobil ako vykastrovany kocur. Ale zil medzi skoro iba zenami, tak to s nami vedel. S takymi ludmi potom zvladnes vela, lebo dokazu ten strach brat prec. Ono pocas porodu mozes tiez odmietnut tie vysetrenia tam dole. Alebo ich upozornit na toto. Ja by som hladala personal, co dokaze pochopit veci a hotovo. Mozno primar povie” tak to dame cisarom “ a bum. Dnes uz sa tiez rodi podstatne inak, veci sa menia.

plavajka88
autor
17. nov 2024

@kiki68 v dnešnej dobe už zenam umožnia rodit tak..ako samé chcú.. npr.v boroch..a nie, že ťa dajú na chrbát.. spútajú a tlač si..
Si prvá, ktorú poznám.. co sa priznala, že ma gynekologické vyšetrenia rada 😎😂...
Skláňam klobúk🙂

kiki68
17. nov 2024

@plavajka88 mam na to fetish podla mna,ale moj gyn je tak liberalny, ze ten vykecava, on tie zeny doslova zabava.
Ja viem, ze dnes uz je vela porodnic aj na Slovensku, kde maju normalny pristup a mozes vyberat polohy. Nielen Bory. Kamoska bola v Ruzinove 2x, tiez dovolili polohy, v podstate nic zle sa nedialo. Tiez SNV som pocula dobre veci, kade tade uz su trosku mentalne inde. To porodnictvo sa meni, nakolko bud nieco robia, alebo mozu zavriet kram. Vies, nemas porody, tak tam daju ine lozka. Ved nejaka pani tu pisala, ako nevie co ma robit a nakoniec vzislo, ze nemocky by jej vyhoveli. Ale jej partner jej nedovoli mat cs.

kiki68
17. nov 2024

@plavajka88 inak keby mi niekto ide sputavat nohy, tak sa zasmejem a poviem nech zavola do bdsm salonu, ze som tam bola na predporodnom kurze 😂😂😂 By som sa bala, ze ci tam bude nejaky priplatok, vieme, ze extra prasacinky nie su lacny spas 😀 Clovek cim viac na to ide s humorom, tym tych ludi viac odzbroji…

plavajka88
autor
17. nov 2024

@kiki68 umrel z teba 😂😂😂

plavajka88
autor
17. nov 2024

@kiki68 nechceš mi do budúcnosti robiť porodnu dulu? 😂🍀 myslím, že by som si tym len preplavala na slzách od smiechu😂🙏

kiki68
17. nov 2024

@plavajka88 kludne, aspon sa budes smiat cez tie kontrakcie 😂 Ja som taky typ, co zabaval celu onkogynekologiu 🙈😀 Vsetci zacali mat dobre vysledky, ja som taky nezmar.

plavajka88
autor
17. nov 2024

@kiki68 kopa chodiacej srandy ;)
Odkiaľ si?

kiki68
17. nov 2024

@plavajka88 Ja povodne zo Slovenska, uz 16 rokov v AT, byvam vo Velden 😀 Ale kludne dojdem. Ja som inak vyzera to zase v tom, je mi zle tak 15x denne, cize keby mi niekto ukaze nejaku kozu s putami, tak si poviem, ze ist do toho zas bol sadomasochizmus stejnak 😂 O tyzden mam prvu kontrolu, ale fest zle mi je uz treti tyzden 😀🙈 Velmi rada sa Ti tam na salu dokotim ako kindervajce 🙈😀 Ale nech je ako chce, nebudes v tom sama. Ja ako dula, to bude taky punk, ze vaginizmus bude ceresnicka na torte 😀

plavajka88
autor
18. nov 2024

@kiki68 kukala som si to, vyzerá tam byt krasne ,)
Beriem Ta všetkými desiatimi..počkaj, si tehotná? Alebo som Ťa len zle pochopila ? Kľudne napíš ss nech tu nespamujeme..🍀

kiki68
18. nov 2024

@plavajka88 hej som tehu, stvrtok mam kontrolu ( konecne) a dufam, ze sa budeme gulat spolu 😀 Ale ved mozes rodit u nas vo Villach, Hainburg je uz out 😀

plavajka88
autor
21. nov 2024

@kiki68 ako Ti dopadla kontrola??
Ja som už mala dnes pochmúrne myšlienky na test..ale som si to rozmyslela 🙂
Villach je krásny ❤️