Zmena krvnej skupiny - je to vôbec možné?
Ahojte, stalo sa vám niekomu, že by určili raz jednu krvnú skupinu a inokedy inú? Nestalo sa to mne, ale niekomu z rodiny. Mala by to byť len chyba laborantky?
Ak sa pýtaš konkrétne aj na to, či je možné, aby sa v priebehu života človeku prirodzene zmenila krvná skupina tak - nie, nie je.
Zlyhá jedine ľudský faktor.
@nikamonika no nie je to mozne, je iba moznost ze sa pomylila sestricka a zle prelepila ampulky, isla by som byt vami na odber este raz 🙂
@nikamonika je to možné u novorodenca, ak sa mu stanovuje krvná skupina hneď po narodení, môžu tam byť prítomné antigény matky. Hlavne, ak sa berie krv z pupočníka. Preto sa takto stanovené krvné skupiny neberú ako 100% a je lepšie ich po čase zopakovať. Ale po narodení je to stanovovanie samozrejme kvôli liečbe a hodnoteniu stavu novorodenca a matky tiež nutné.
Tiez si myslim, ze nastala chyba u sestricky, ze to poplietla. Nech si skusi dat este raz vysetrit a ta ktora sa potvrdi, tak je ta pravdica.
@nikamonika ahoj mne sa to stalo moka mala ma 4 mesiace a nema urcenu krvnu skupinu brali jej krv kazdy den po narodení kym nas domov nepustili menila si kazdy den krvnu skupinu do dnes ju nema urcenu kedze vraj je to ojedinele ale moze sa to stat do roka sa dieta rozhodne vraj tak som zvedava 🙈 niekedy v tom zavazi aj tacks ale tu nemala preto sa cudovali doktori 🤪

áno stáva sa to občas, až na to že to nieje chyba laborantky, pretože skúmavky do laboratória prichádzajú už označené a ak niesú, tak sa nevyšetrujú...pravdepodobne skôr chyba sestričky ktorá odoberá krv a nevie ktorá skúmavka ku komu patrí a zle ich označí