Zmena menštruácie a očkovanie
Ahojte, stala sa mi taká vec. Cca v 12tich rokoch som dostala prvú menštruáciu. Teraz mám 22. Celých 10 rokov som mala zakaždým veľmi ťažký priebeh. Musela som brať stále lieky proti bolesti, rôzne čaje, obklady si dávať a podobne. Menštruácia trvala cca 6 dní z toho prvé 2-3 boli vždy najhoršie. Odchádzali mi kolená a celkovo všetky kĺby, bola som veľmi slabá a častokrát som kvôli tomu nemohla ísť napr. do školy alebo kamkoľvek kde som potrebovala. Nezvládala som sa poriadne ani sama najesť taká som bola oslabená. Cez leto som sa však bola dať očkovať a odvtedy sa mi menštruácia výrazne zmenila. Dĺžka cyklu je cca 4 dni z toho bolesti trvajú len prvý deň aj to sú také slabé že ich ani nevnímam. Čo sa týka krvácania tak kedysi som mala spotrebu aj 35-40 vložiek za cyklus a teraz nemám ani 15. Pozerala som aj po internete a aj počúvam z okolia, že by to mohlo byť práve kvôli očkovaniu a že nemusím mať deti. Niektorí ľudia aj tu z okolia hovorili, že nemali nikdy problém čo sa týka aj plodnosti a teraz boli aj na testoch a bolo im povedané, že nemôžu mať deti. Ja deti ešte nemám čiže nie som po pôrode ani po potrate ani ničom podobnom, pričom viem že takéto zmeny nastávajú u žien práve po týchto situáciách no ja som si žiadnou z nich neprešla. Je možné aby mi očkovanie zmenilo menštruáciu prípadne že by sa stalo žeby som nemohla mať deti?
Upravil sa ti cyklus. Ja mam 4dnovu menstruaciu a mam dve deti. Nemozes verit vsetkemu, co hovoria "internety"
Mozne je vsetko, dokonca krcmery povedal v priamom prenose ohladom toho, ci moze ockovanie sposobit neplodnost,ze to ukaze az cas... pochopitelne nie u kazdeho ale kazdy organiznusmus je iny. Niekomu ockovanie nesposobi nic a niekoho moze polozit...
Nehovorí sa o tom a je to v súvislosti s očkovaním tabu, v mojom okolí mladé aj dospelé ženy mali po vakcine hneď ďalší cyklus pozmenený alebo vynechaný. Plodnosti by som sa nebála ale kto vie...ja mam 24 a očkovať sa neplánujem ,práve mam covid a nebyť mojej lekárky mame zapal pluc aj s priateľom nakoľko nás nakazili zaockovani rodicia ktorým sa tiež po 5 dňoch "neliecby" rozvinul obojstranný zapal pluc ....pomáha hlavne včasná liecba ... ja ale verím ,ze ak máš máš deti budeš ich mat a tento stres ti nepomôže. Skus si spraviť nejaký detox a veľmi sa tým už nezaťažuj. Rozhodnutie si už aj tak spravila.
V prvom rade odporucam sa pridat do tejto skupiny na FB Očkovanie Covid-19 - tehotné, dojčiace & snažiace sa otehotnieť. Je tam neurekom pribehov. Ale hlavne sa tam docitas ako ta vakcina naozaj funguje a ked to pochopis tak zistis ze tam ten vplyv nemoze byt.
O vplyve ockovania na cyklus sa hovori uplne otvorene, je to jeden z oficialnych neziaducich ucinkov. Najcastejsie je to vynechany cyklus na 1-2 mesiace a po nom sa opat vrati. Mechanizmus je taky isty ako v strese alebo po chorobe: telo si musi vybrat kde usetri energiu a kde ju investuje a najcastejsie setri na ovulacii a energiu da do imunitnej reakcie. Tvoj cyklus vyzera ze sa upravil, ci to suvisi s ockovanim je otazne.
Tiez poznam ludi co povedali ze su neplodni po ockovani. Akurat ze prisli na to tak ze mesiac po ockovani isli do centra asistovanej reprodukcie na testy, lebo sa im nedarilo uz dlhsie. Ludia, hlavne muzi nechodia bezne na spermiogramy o par mesiacoch snazenia sa, vacsinou ide o 1 rok a viac, takze tym ludom trosku unikla logicka a casova postupnost 🤦♀️
Realne sa vplyv na spermie prejavi az po 3 mesiacoch, lebo tolko trva dozrievaci proces. Najcastejsiy dovod znizenej kvality je horucka, rovnako klesa kvalita po kazdej prekonanje chorobe s dlhsim trvanim zvysenej teploty. U zien je to viac, minimalne 6 mesiacov kym sa akakolvek zmena odzrkadli na vajickach, ale ockuje sa uz 10 mesiacov a nic take.nebolo dokazane.
A nehovoriac o sekundarnej neplodnosti, kedy pary maju jedno-dve deti a potom sa uz nedari, toto je coraz vacsi problem ktory narasta uz roky. Len to ludom nenapadne ze by to mohol byt ich pripad, lebo sa o tom nehovori.
No a este osobna skusenost - bola som 6 rokov neplodna, skusali sme vsetko mozne aj nemozne. Normalne som mala ovulaciu po prvej davke a medzi dvoma davkami som prirodzene otehotnela prvykrat v zivote. Teraz som 31tt a vsetko je ok.
My sme pripad, ze bol manzel na spermiograme pred ockovanim a potom cca 3 a 4 mesiace po. V jeho pripade boli hodnoty mierne zlepsene a to nebral ziadne specialne doplnky. Ale nebudem nikde tvrdit, ze to vdaka vakcine, narozdiel od ludi, co vsetko dnes uz zvaluju len na nu. Ja som s neplodnostou (ako citam tak “chvalabohu”) mala problemy uz pred ockovanim. Lebo verim, ze aj toto by niekto zvalil na vakcinu.
Moze to mat vplyv na cyklus, tak ako kazda choroba a kazdy liek/liecba. Ale neplodnost… skor by som sa neplodnosti bala po covide, ktory napada vsetky sustavy v tele.

Veľmi by som chcela vidieť tých ľudí čo boli na testoch, potom sa dali očkovať a už zrazu úplne neplodní na ďalších testoch 🤦♀️ to je zas také, mamy otca koňa brat počul od kamaráta v krčme