Zmena platenia za sono prsníkov
To akoze vazne ta banda neschopakov v parlamente toto urobi pre zeny,ze si to budeme musiet platit same ???? zrusili benefity a teraz toto..brrrrr Pocet na rakovinu prsnikov stupa z roka na rok ..kde je ta stara striga ,co sa len venuje blbostiach v parlamente ako su interupcie atd ??? to jej toto nevadi ????? joj ,ale ma vytocili hned rano brrrrr
@alenamihal aj ked mam ziadanku od lekara?
@balerina2025 ja som to pochopila tak,ze ked mas ziadanku je to po starom,ale ze na sono nebudu davat ziadanky preventivne,len ak sa vyskytne problem.
Nie že by som bola fanda tejto vlády, práveže naopak, ale treba si naštudovať, že "preventívne sono" je prežitok a dáva falošný pocit, že si zdravá.
Mňa na preventívke objednali na sono, hoci až na budúci rok.
Vtedy sa hádam neplatí, nie?
@balerina2025 ja som to pochopila tak,ze ked mas ziadanku je to po starom,ale ze na sono nebudu davat ziadanky preventivne,len ak sa vyskytne problem.
@lienka9 presne tak.
@lienka9 lekarka mala velky problem mi ziadanku vypisat, uz chapem preco.
@alenamihal chápem tvoj hnev, ale sono stojí cca 25 eur toľko minie každy mesiac žena na blbosti.Skor je smutne, že na prevencie chodí 30% zien.Ale rozumiem všade sa tlačí do prevencie, rakovina stúpa a dostupnosť klesa
Nie že by som bola fanda tejto vlády, práveže naopak, ale treba si naštudovať, že "preventívne sono" je prežitok a dáva falošný pocit, že si zdravá.
@procrastique prežitok? Na sone sa odhalí skoro vždy nalez. To ze niektoré prípady boli na sone neodhalene neznamená ze tie zvyšné včas odhalené budu teraz nepodstatne.
@simona20201309 tiez si nemyslim ze sono je prezitok.
mamo je dobre na nieco ine ( ine utvary vie zachytit nez sono)
sono na nieco ine
preto sa obe metody doplnaju ked je podozrenie.
@procrastique si lekarka prosim?
@procrastique prežitok? Na sone sa odhalí skoro vždy nalez. To ze niektoré prípady boli na sone neodhalene neznamená ze tie zvyšné včas odhalené budu teraz nepodstatne.
@simona20201309 Ja sa tu nejdem s tebou dohadovať, keď realita a pravda je daná.
@simona20201309 tiez si nemyslim ze sono je prezitok.
mamo je dobre na nieco ine ( ine utvary vie zachytit nez sono)
sono na nieco ine
preto sa obe metody doplnaju ked je podozrenie.
@procrastique si lekarka prosim?
@balerina2025 Áno.
Čo tu pistiite …..tu sa konsoliduje a organizujú koncerty Papaláši 200 tis., Netrebko 250 tis., hymna ktorá sa nehrá 46 tis a ďalšie ….
Čiže 200 + 250 + 46 to je 496 tis
Ak zoberiem že sono stojí 30 eur tak by vyšlo zdrama pre cca 16 tis žien
Smola ….zvolili sme si Smerohlas
@simona20201309 Aspoň v skratke ti to zreferujem, nech sa zorientuješ v téme.
Nebolo dostatočne preukázané, že je preventívny skríning vhodný nástroj. Žiadna veľká populačná štúdia nepreukázala, že by preventívne sono prsníkov znížilo úmrtnosť na rakovinu.
Preto ho západné krajiny, kde je lekárska starostlivosť najlepšia na svete, nerobia.
Sono má nizšiu citlivosť na niektoré typy nálezov. Nezachytí mikrokalcifikácie, čiže ti dáva falošný pocit, že si zdravá a následne nevykonávaš každý mesiac samovyšetrenie.
Ďalší a pre zmenu opačný problém je, že vďaka sonografií máš často falošne pozitívne nálezy...
Nehovoriac o subjektívnosti a nie sú štandardizované, nie je možné ich poriadne zaznamenať a následne porovnávať.
A hlavne opakujem, najdôležitejšia je prevencia pravidelným samovyšetrovaním a pacientky, ktoré raz za rok-dva zbehli na sono, mali pocit, že už majú prevenciu za sebou a sú zdravotne ok. Nehovoriac o tom, že rakovina prsníkov narastá, čiže treba brať samovyšetrenie vážne a keď sa niečo nájde treba pristúpiť k sonu a následnému vyšetreniu cez mamograf.
Nechápem,čo fnukate.Ideme podľa vzoru západu.V ktorej eú krajine robia preventívne usg prsníkov? To sme chceli,to máme.Vo väčšine krajín nerobia ani stery pri gyn.prehliadke,iba keď si zaplatíš.Raz za rok kľudne zaplatím,aj keď samovysetrenie je základ.Ak sa to raz naučíš,tak už to budeš robiť automaticky
Myslím, že to platí len pre tie pacientky,ktoré nemajú doteraz žiadny nález. Lekár už na sono prsníkov také posielať nebudú. Ženy,ktoré mali už nález, tak na sono chodiť môžu normálne s výmenným lístkom.
Čo tu pistiite …..tu sa konsoliduje a organizujú koncerty Papaláši 200 tis., Netrebko 250 tis., hymna ktorá sa nehrá 46 tis a ďalšie ….
Čiže 200 + 250 + 46 to je 496 tis
Ak zoberiem že sono stojí 30 eur tak by vyšlo zdrama pre cca 16 tis žien
Smola ….zvolili sme si Smerohlas
@pribinak Ja som túto bandu nikdy nevolila,ani nebudem,pokiaľ budem žiť,
@simona20201309 Aspoň v skratke ti to zreferujem, nech sa zorientuješ v téme.
Nebolo dostatočne preukázané, že je preventívny skríning vhodný nástroj. Žiadna veľká populačná štúdia nepreukázala, že by preventívne sono prsníkov znížilo úmrtnosť na rakovinu.
Preto ho západné krajiny, kde je lekárska starostlivosť najlepšia na svete, nerobia.
Sono má nizšiu citlivosť na niektoré typy nálezov. Nezachytí mikrokalcifikácie, čiže ti dáva falošný pocit, že si zdravá a následne nevykonávaš každý mesiac samovyšetrenie.
Ďalší a pre zmenu opačný problém je, že vďaka sonografií máš často falošne pozitívne nálezy...
Nehovoriac o subjektívnosti a nie sú štandardizované, nie je možné ich poriadne zaznamenať a následne porovnávať.
A hlavne opakujem, najdôležitejšia je prevencia pravidelným samovyšetrovaním a pacientky, ktoré raz za rok-dva zbehli na sono, mali pocit, že už majú prevenciu za sebou a sú zdravotne ok. Nehovoriac o tom, že rakovina prsníkov narastá, čiže treba brať samovyšetrenie vážne a keď sa niečo nájde treba pristúpiť k sonu a následnému vyšetreniu cez mamograf.
@procrastique preto väčšina lekárov robí sono a hneď mamo.Mne to tiež vysvetlili, že na mamo sa zameriavajú na prsník a na sono aj uzliny a iné miesta, ktoré nezachyti mamo mne vyšetrovala, až pod pazuchou
Samovysetrenie no ja cítim všade hrčky neviem to rozlisit
@procrastique preto väčšina lekárov robí sono a hneď mamo.Mne to tiež vysvetlili, že na mamo sa zameriavajú na prsník a na sono aj uzliny a iné miesta, ktoré nezachyti mamo mne vyšetrovala, až pod pazuchou
Samovysetrenie no ja cítim všade hrčky neviem to rozlisit
@luccija Čiže príde pacientka, 25 ročná a hneď po negatívnom sone podstúpi mamo hej? :D
Koho uz Len zaujimaju nejake zeny , ked nejde o ich maternice … ani znizenu DPH na menstruacne pomocky neschvalili (nepotrebujem to , mozno raz budem , netusim , Len sa zamyslam ) nejde mi ani o to usetrit 30 eur rocne , tusim pchaju svoje prsty aj do IVF , deti sa mozu plodit Len prirodzene !!!! Povedalo kdh so smerohlasom … nejaky interupcna tabletka , zabudni Moja zlata !!dufam , ze aj pohlavne styky budu schvalovat🤣🤣a nejaka sexualna vychova … naco , ze ….. smiesnosmutna krajina
@luccija Čiže príde pacientka, 25 ročná a hneď po negatívnom sone podstúpi mamo hej? :D
@procrastique nemám čas tu slovickarit.Dobre vieš, že mamo je až po určitom veku.A áno, keď sa im niečo nezdá pri mladej žene na sono ide na mamo.Pozri vždy lepšie absolvovať aspoň sono ako nič.Je veľa gynekológov, ktorí ani pri prevencii neprezru prsníky a ženy to toleruju
@procrastique nemám čas tu slovickarit.Dobre vieš, že mamo je až po určitom veku.A áno, keď sa im niečo nezdá pri mladej žene na sono ide na mamo.Pozri vždy lepšie absolvovať aspoň sono ako nič.Je veľa gynekológov, ktorí ani pri prevencii neprezru prsníky a ženy to toleruju
@luccija Nie, nie je lepšie absolvovať sono bezdôvodne.
Vždy som si ho platila. To sa dalo aj cez poisťovňu? 🤔
@alenamihal chápem tvoj hnev, ale sono stojí cca 25 eur toľko minie každy mesiac žena na blbosti.Skor je smutne, že na prevencie chodí 30% zien.Ale rozumiem všade sa tlačí do prevencie, rakovina stúpa a dostupnosť klesa
@luccija
a chudobné ženy? áno sú aj chudobné, ktoré nedajú 25€....však tie nie sú podstatné.
je to medicinsky zdovodnene, potom dlho cakaju pripady ktore to potrebuju, kvoli hypochodnrickym pacientom
medicinsky to nema opodstatnenie

@alenamihal aj ked mam ziadanku od lekara?