icon

Zmiernenie prejavov menopauzy

12. aug 2023

Ženy poradte, som v prechode, má som mala naposledy red 1,5 rokom, mám to potvrdené od doktora, tie príznaky sú strašné, návaly, nespavosť, nočné potenie, búšenie srdca, únava, inkontinencia , vlasy nechty pokožka katastrofa, zhoršila sa mi alergia a pribudli aj ďalšie ako by tých doterajších nebolo dosť.
Na odporúčanie lekára som začala užívať voľnopredajné prípravky, keď sa po niekoľkých mesiacoch nastala zmena vyskúšala som iné bez úspechu. Potom som požiadala doktora o liek na predpis po troch mesiacoch stále nič na ešte horšie.
Som nepoužitelná, unavená, podráždená, neviem sa sústrediť na prácu a robím chyby, kolegovia mi už pár krát naznačili že nemám práve najvábnešiu vôňu, spchujem sa denne, použivam antiperspirant. Nosím si do práce aj rezervné oblečenie..Snažím sa meniť životosprávu, rok a pol som nepila alkohol, kávu som obmedzila na jednu denne, vylúčila som červené mäso, údeniny, a pod, jem oveľa viac zeleniny. Chodím na dlhé, viac kilometrové prechádzky so psom, do práce chodím bicyklom, ale váha ukazuje niečo iné.
Čo vám pomohlo? Ako dlho ste mali príznaky?

dzulli1980
12. aug 2023

Je tu skupinka, pridaj sa, kočky určite poradia 🙂
https://www.modrykonik.sk/group/10637/

luccija
12. aug 2023

Čo berieš od lekára?ja som počúvala rozhovor s gynekologickou na IG mamagynekologicka a odporúčala vaginálny krém s hormonami skúsim to nájsť

autor
12. aug 2023

@luccija naposledy mi predpísal liek čo sa nedal ani objednať, tak potom mi dali ladybon

certi
Autor odpoveď zmazal
autor
12. aug 2023

@certi máš odskúšané, ako rýchlo začali účinkovať? Užívala som už prípravok na sójovom základe ale účinok minimálny

certi
Autor odpoveď zmazal
alickapusinka
12. aug 2023

Mňe pomohli na menopauzu kvapky z rinbaby. Skús.

anos18
12. aug 2023

Ja beriem Serelys