icon

Zníženie dávky Euthyrox

vanesanova
1. nov 2017

Ahojte mate niekto skusenost s tym ze by vam vynechala menstruacia po znizeni euthyroxu?brala som 50 teraz mi to znizila asi dva tyz.do zadu na 25 mg a nedosiel mi menzes a horsie je ze sa mi znovu objavilo akne na chrbte kt.som vazne nemala asi 5-6 rokov total nic pokoj ani jedna bodka no a strasne mi pachne pot inak sa umyvam aby bolo jasne stale rovnako 😁 no a tehotna asi nie som teda na 99,9 % lebo to by musel splodit niekto iny kedze moj muz ma velmi zly spermiogram a nase bejby sme museli spravit inseminaciou a davame si samozrejme pozor nenapustame a dojcim takze to ani supermanova spermia by nedala a myslite ze mam ist na gyndu?ci rovno ku endokrinologycke?vdaka.

ervenka
1. nov 2017

@vanesanova z mojich a inych skusenosti+ co sa oficialne radi tu v Nl- zvysovat alebo znizovat davku max. 25% z davky ktoru si mala. tebe to znizina o 50%. Ake si mala vysledky krvy, ked ti dr. takto velmi zmenila? Myslim si,ze ti telo zareagovalo na zmenu. Stitna moze mat plyv aj na cyklus.

vanesanova
autor
1. nov 2017

@ervenka to netusim ake vysledky vravela len ze dobre ja som to uzivala len kvoli tonu ze som chcela byt tehotna.

ervenka
1. nov 2017

@vanesanova no hormony SZ by sa nemali uzivat len tak. ani tuzba otehotniet nie je indikacia. Pokial nemas skutocne zdrav. problemy, skor mozu uskodit ako pomoct. Hlavne pri dlhodobom uzivani. Inak je to zaujimave, lebo co citam tu na MK, lekari na SVK skor nechcu predpisat hormony SZ aj ked je dovod. Takze by som odporucala konzultovat s dr. spytat sa jej priamo na cisla, hladinu tsh, t4. Ak chces otehotniet tsh menej ako 2,0. pre netehotnych je do 4,9. t4 cim blizsie ku 20 tym lepsie.

akoto
2. nov 2017

moja kamarátka, mala problém s otehotnením, doporučila som jej vyšetrenie u MUDr.Kučeru. a ajhľa dieťatko je na svete, prosím nie je dobré experimentovať..nechať to radšej na lekároch...držím palce

vanesanova
autor
2. nov 2017

@akoto ale ja nechcem byt tehotna ja uz babo mam! 😉

romea
2. nov 2017

Ja som o to kričala s endokrinologickou a niekomu sa upraví cyklus pri eutyroxe a niekomu nie takže kľudne aj so zníženej dávky ti nemusela prísť MS, nechala by som tonu čas možno telo zareagovalo šokom a postupne si zvykne na nižšiu dávku a cyklus zas bude pravidelny

ervenka
2. nov 2017

@vanesanova Preco beries euthyrox, ked 1, nemas problem 2, uz nechces byt tehu? euthyrox prave zvysuje plodnost. trosku zamotane.

maciatkolulu
2. nov 2017

@vanesanova endokrinolog ti snad euthyrox nepredpisal len tak ,ze chces byt tehotna a neponechal ti nizsiu davku....

lucinocka
2. nov 2017

@vanesanova sak si urob test... ked bude negativny, tak by som sla na endo na krv... a po druhe, zmena authyroxu a vysledky sa dostavia az cca po troch mesiacoch...

ervenka
2. nov 2017

@maciatkolulu ona NEchce otehotniet.
@lucinocka uz po 6 tyzdnoch.

vanesanova
autor
2. nov 2017

@ervenka vsak euthyrox sa neberie len kvoli tehot.ale hlavne kvoli stit.zlaze?mne ide o te kramy ze mi nedosli o nic ine

maciatkolulu
2. nov 2017

@ervenka vsak ja rozumiem,akoze euthyrox beriem roky rokuce. Takze viem a rozumiem.na co sa berie... A este som.nepocula,zeby zvysol plodnost... Euthyrox sa berie pri problemoch so stitnou zlazou,ktora moze a nemusi sposobit problem s otehotnenim,ale teda,zeby sa podaval len tak pri neplodnosti,to pocujem 1x ,ale tak tu to nie je zvlastnost😀

sweetlip
2. nov 2017

@vanesanova To ze kojis nezarucuje ze nemozes otehotniet,a to ze jedno dietatko mate po iui nemusi znamenat,ze nemozes normalne otehotniet.Mozno sa manželovi spermiogram upravil, urcite si ho nedavate kontrolovat mesacne 😉

vanesanova
autor
2. nov 2017

@maciatkolulu ale vsak kto tu tvrdi ze som to brala len tak?vsak som sa snazila roky oteh.potom gyndos zistil ze mam zvysenu cinnost sz a prave vtedy zena moze mat problem oteh.tak som brala lieky no a beriem ich stale a mimochodom ocividne mi to pomohlo kedze mam doma 8 mes.babo 😊

vanesanova
autor
2. nov 2017

@sweetlip
@sweetlip vsak ano so vsetkym mas pravdu len by bolo zvlastne keby vsetky tri tieto aspekty prekonala jedna spermoska 😂

maciatkolulu
3. nov 2017

@vanesanova pokial mas zvysenu cinnost stitnej zlazy,tak lieky beries logicky na to... A ked ti dr,znizila davku,tak tak asi urobila,lebo drzala v rukach tvoje vysledky... Pokial sa ti nieco nezda,ziadaj opakovat krvne testy,ale ako bolo spominane,zmeny v davkovani sa neukazu za par dni😉ale tyzdnov.

sweetlip
3. nov 2017

@vanesanova Niekedy sa dejú zázraky na počkanie 😅
A vieš ako sa hovorí,malej ale šikovnej 😉