icon

Zopakuje sa popôrodná depresia pri druhom tehotenstve?

kaserik
7. jan 2012

Na začiatok, mala som vcelku ťažké popôrodné depresie a rozvinulo sa to na agorafobiu, skončila som na liekoch a aj v nemocnici. Snívam o druhom dieťatku, ale môj partner sa cíti starý a bojí sa ako sa zachovám. A ja tiež. Malá bude mať 4 roky, a do jej 1 roka to bolo kritické, potom sa to zlepšilo. Snívam, dúfam ani neviem prečo. Chcela by som bračeka alebo sestričku pre malú, a potom by som sa dala sterilizovať. Myslíte, že by som som mala popôrodnú depresiu zase???

Strana
z2
ewana
2. jún 2014

@kaserik
@bubinko83
@antoine
@vnucka
@sisinka8
ahojte, no ako? Dali ste sa na to druhé dieťa? Ja som mala pri prvom popôrodnú depresiu, bola som si istá, že pri druhom sa to nezopakuje, veď to nie je ani možné aby sa to zopakovalo... a figu... malý má teraz 3 týždne, a už cítim, že to na mňa ide ☹ Doteraz to vyzeralo ok, no už ma zas chytajú úzkosti, všetkého sa bojím, zo všetkého robím strašný problém (čo sa týka malého)... ☹(( Tak asi idem zavolať doktorke ☹(( Pri prvom ma to rýchlo prešlo, len párkrát som bola u doktorky, a potom som už prestala, ani lieky som nebrala a bolo mi super... ach jo -(

vnucka
3. jún 2014

@ewana Tak to je celkom fajn, ked len tak mierne. a strach o dieta ma predsa kazda zodpovedna a milujuca matka. To je normalne. Ja som mala omnoho horsie stavy a preto stale vaham s druhym dietatom. Tehotenstvo bolo krasne, ale ten rok a pol potom ☹ A v podstate som na liekoch uz sedem rokov, akurat mam uz len minimalnu davku AD. Ale vysadit ich nemozem, doktorka ma hned upozornila , ze to je v mojom pripade liecba na cely zivot ☹ Drzim Ti palce, nech aj tentokrat to rychlo prejde a zvladnes to a mozes sa venovat drobcovi 🙂

silvika99
21. nov 2014

Zienky ako ste natom? Ja to momentálne prežívam a niekedy už neverím že budem ako pred tým,,, budem????? Aj ja beriem ad

patkaza
26. okt 2015
Používateľ patkaza je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od patkaza.

pri druhom tehotenstve už je nižšia šanca na popôrodnu depresiu http://akoapreco.com/ako-spoznat-poporodnu-depresiu/

katarina6014
1. dec 2015

ahojte. mne sa tiez po prvom porode prejavila depresia a uzkostne stavy. 2 roky som ale nevedela co mi je, stale mi bolo na vracanie, hancky az kym som nemala 38 kil.. vtedy mi zistili ze mam panicke poruchy a derpesiu, Rok som brala AD, najprv zaberali ale potom sa znova zacali objavovat tie stavy - neurozy, triska, hancky..tak som AD vysadila, ze to skusim zvladnut uz nejak sama. Odkedy som vysadila AD bolo mi lepsie, konecne po 3 rokoch mi bolo dobre a nebula som uz ani stale chora.. po pol roku vysadenia som otehotnela s druhym (preto som aj vysadila AD), ale ked som v 4tom tyzdni zistila, ze som tehotna, dostavili sa take strasne stavy, ze som musela ist na UPT - zacali znova hnacky, triasky a teraz sa k tommu pridali aj samovrazedne sklony a zacala som to dieta nenavidiet..vobec som ho uz nechcela, bol to pre na len ako votrelec ktoreho sa musim zbavit... iked som isla k svojmu psychiatrovi a povedala som mu co sa deje, tak mi len odporucil, ze mam si ist lahnut na pscyh. odd a psycholog to bude so mnou riesit, ale ja uz viem zo skusenoasti, ze psycholog mi nepomoze ked mam take strsne stavy...vobec mi nepovedal, ze su aj nejake lieky s ktorymi by som to mohla zvladnut.... teraz ked uz mam mesiac po tom tak som relativne ok, ale stavy sa vracaju aj ked nie take silne, ale znova sa dostavila aj tuzba po dietati, len sa strasne bojim...

silvika99
10. feb 2016

zienky ako ste natom tie co uz mate druhe? zopakovalo sa to? ja tiez strasne chcem druhe,,,,,ale tak bojim sa

abcmajacba
11. nov 2020

@silvika99 ako?

silvika99
12. nov 2020

@abcmajacba čo ako?

abcmajacba
12. nov 2020

@silvika99 no že či máte druhé a či sa to zopakovalo. Väčšinou keď napíšem do starej témy už nikto neodpise 😔

silvika99
12. nov 2020

@abcmajacba ano uz mam druhe, nezopakovalo sa, brala som lieky vsetko okej 😉

abcmajacba
13. nov 2020

@silvika99 ďakujem pekne super 😍

hruska91
15. nov 2020

Ahojte u mňa sa zopakovalo aj pri druhom...a pritom porod bol lepsi... :/

abcmajacba
15. nov 2020

@hruska91 ahoj ale aj tak to stálo za to, či? Čoho si sa bála pri druhom,

tresab
7. máj 2025
@janawi

Mila mamina,rozhodne sa dajte na druhe tehotenstvo.Co sa stalo v prvom pripade sa vobec nemusi opakovat.Lekar vie,co ste prezila a dopredu dokaze uz terajsia medicina pomoct,pripravit sa na zvladnutie depresii,ktore vobec nemusite prezit.Vsetko je to otazka pripravy na toto obdobie po porode a verte urcite to stoji za to.Som od tohto fachu a preto som si dovolila Vam poradit.Sama som prekonala po prvom porode tazku depresiu,no pri druhom som nemala ziaden problem.Drzim Vam palce.Jana

@janawi dobrý deň, našla som túto diskusiu ... Nemáte skusenosť že pri prvom som nemala depresiu a pri druhom už rok a pol sa jej neviem zbaviť.. chcela by som aj tretie ale dosť sa bojím či to nebude horšie.. ale na druhej strane som tým niako posadnutá mať ďalšie dieťa pretože cítim že tie hormóny potrebujem vrátiť späť ako boli ale bojím sa že to bude ešte horšie...

abcmajacba
8. máj 2025
@tresab

@janawi dobrý deň, našla som túto diskusiu ... Nemáte skusenosť že pri prvom som nemala depresiu a pri druhom už rok a pol sa jej neviem zbaviť.. chcela by som aj tretie ale dosť sa bojím či to nebude horšie.. ale na druhej strane som tým niako posadnutá mať ďalšie dieťa pretože cítim že tie hormóny potrebujem vrátiť späť ako boli ale bojím sa že to bude ešte horšie...

@tresab ahoj. A keď to bude pri treťom ešte horšie tak,. čo? Budeš rozmýšľať nad štvrtým...? Musíš vyhľadať dobrého psychológa, dať sa dokopy a potom relatívne rozmýšľať nad ďalším... 😉💪✊.

tresab
8. máj 2025
@abcmajacba

@tresab ahoj. A keď to bude pri treťom ešte horšie tak,. čo? Budeš rozmýšľať nad štvrtým...? Musíš vyhľadať dobrého psychológa, dať sa dokopy a potom relatívne rozmýšľať nad ďalším... 😉💪✊.

@abcmajacba navštevujem psychológa aj psychiatra... Bola som už tehotná pred dvomi mesiacmi ale potratila som a preto nad tým uvažujem lebo úplne som sa cítila inak prešli má zle nálady, nekričala som.. taká eufória šťastia a radosti a po potrate znovu to isté čo pred tým

karolinkaaaa005
8. máj 2025

@kaserik ahoj pri prvom som mala tiež popôrodnú depresiu , druhýkrát sa nezopakovala 🙂

tresab
8. máj 2025
@karolinkaaaa005

@kaserik ahoj pri prvom som mala tiež popôrodnú depresiu , druhýkrát sa nezopakovala 🙂

@karolinkaaaa005 ja som to mala presne naopak a niako cítim že keď zostanem tehotná to bude ok a vráti sa všetko tak ako bolo... Už som bola pred dvomi mesiacmi ale potrat a kým som teda nepotratila mala som úplne inú náladu aj všetko ako pred tým .. len sa dosť obávam pretože by som bola nerada keby je to ešte horšie...ale myslím si že to bolo aj kvôli tomu že s partnerom sme mali zlé obdobie a dostávame to pomaly do normálu že som nemohla kojit lebo sa to začalo od kedy som prestala kojit tak bolo koniec so mnou a od vtedy sa to drží až do teraz( rok a pol od pôrodu) ale je to lepšie omnoho ako na začiatku

karolinkaaaa005
9. máj 2025
@tresab

@karolinkaaaa005 ja som to mala presne naopak a niako cítim že keď zostanem tehotná to bude ok a vráti sa všetko tak ako bolo... Už som bola pred dvomi mesiacmi ale potrat a kým som teda nepotratila mala som úplne inú náladu aj všetko ako pred tým .. len sa dosť obávam pretože by som bola nerada keby je to ešte horšie...ale myslím si že to bolo aj kvôli tomu že s partnerom sme mali zlé obdobie a dostávame to pomaly do normálu že som nemohla kojit lebo sa to začalo od kedy som prestala kojit tak bolo koniec so mnou a od vtedy sa to drží až do teraz( rok a pol od pôrodu) ale je to lepšie omnoho ako na začiatku

@tresab a bude ešte lepšie ver my 🙂 v roku a pol bolo lepšie aj mne a cca v 2,5 roku pri prvom som už bola stoho von načisto ..

Strana
z2