icon

Zošikmená panva, hernie na disku, fokálna sakroleitída a zápaly

ivi85
13. aug 2013

Ahojte,
toto je moj prvy prispevok na tomto fore tak dufam ze nie posledny.
S partnerom sa cca 2 roky snazime a zatial nic. Moj horm. profil je ok, jeho spermiogram perfektny a ine vysetrenia nam zatial nerobili.
Ja idem o tyzden na folikulometriu, mala som to mat spojene uz aj s inseminaciou ale doktor ma dovcu tak len ultrazvuk. Ovulku mavam a aj cyklus mam pravidelny 28 dni.
Zaujmalo by ma ci tu mate niektora podobne problemy ako ja.
Mam od malicka vyrazne zosikmenu panvu a dr mi povedal ze je koli tomu velky problem otehotniet a nasledne aj udrzat plod.
K tomu mam /zevraj/ v brusnej dutine zrasty po operacii, kedy mi vyberali oblicku a zevraj aj to je velky problem. Ale na laparke som nebola.Toto mi ale vravel mudr Kobela z Ruzomberka, ak mate s nim niektora skusenosti tak sup sem s nimi. Ako decko som brala silnu chemoterapiu plus Milurit na DNU tak mozno aj z toho nejake zmeny v tele ktore mi brania otehotniet.
Dalsi problem je ze uz cca 3 roky riesim chrbticu. Boli mi robene testy na bechtereva, tie sa nepotvrdili, no diagnostikovali mi fokalnu sakroleitidu, aj ked kazdy doktor mi diakgnostikoval nieco ine.Podstatne je ze sa mi velmi casto robia zapaly krizoch, su to neuveritelne bolesti ale lieky neberiem ziadne kedze chcem otehotniet.
Doktorka v Ba mi odporucila napichat kortikoidy a podstupit ozarovanie na zlikvidovanie/nie na 100%/ zapalu.Ale to si mozem dat potom rovno status neplodna. Dost sa na chrbte potim aj bez namahy, skor je to stresove potenie a vtedy su tie bolesti priserne. Mam aj hernie na disku a platnicky pokaslane ale ta sakro je najhorsia.
Prosim ak mate niekto skusenosti, popripade cenne rady, napiste.
Dakujem

ariadna22
16. aug 2013

a takú vec ako bowenova tlaková masáž si neskúšala?

radina
16. aug 2013

@ivi85 tvoju diagnozu sice nepoznam, ale co tak vysetrit veci suvisiace priamo s plodnostou, resp. neplodnostou: od AMH - ktory ukazuje aku mas folik. rezervu, trombofilne mutacie, reprodukcnu imunitu (kde mozes mat "alergiu" na spermosky, ci plod), to sa potom nasledne lieci prednisonom, zmerat vit. D, je toho este vela, co by ti mohlo sposobovat problemy. Radim ti to len preto, aby si pripadne neriesila len tento problem, ked problem moze byt niekde inde :(

ivi85
autor
17. aug 2013

@ariadna22 nie neskusala, mas s tym skusenosti? Vlastne o tom citam prvy krat. Chodila som akurat na reflexnu masaz chodidiel ale ziadny efekt to nemalo...

ivi85
autor
17. aug 2013

@radina Viem, my sme chceli na zaciatok absolvovat tieto zakladne vysetrenia u nas v Tn a potom ist do CAR.
Len sa rozhodnut do ktoreho,kedze sme z Tn, mame na vyber bud Ba alebo Martin...

ivi85
autor
17. aug 2013

@radina Ked som sa gyndosa pytala ci mozu vsetky tie veci okolo chrbtice robit problem, vravel ze nie ale to je asi jediny co mi toto povedal...

radina
18. aug 2013

@ivi85 Hlavne ist do car, lebo bezny gyndos ti ani nevie povedat, ktore dalsie vysetrenia potrebujes :( taka je moja skusenost.

ivi85
autor
18. aug 2013

Viem ale u nas v Trencine je gyn.amb ktora sa zaobera neplodnostou,neriesim tieto veci s beznym gyndosom, ta moja mi ani nevedela a nechcela spravit horm.profil .Vo stvrtok idem na ultrazvuk a potom volam do CARu.

ariadna22
9. sep 2013

@ivi85 robí to málo ľudí na slovensku napr. v trenčíne to učia za nejaké 200€. skús meridiánovú masáž, možno máš niečo bloknuté z minulých životov alebo sa ti niečo stalo v detstve, napr. že si spadla na kostrč a podobné veci, to ti to mohlo zablokovať. Alebo máš nejakú zaseknutú emóciu, ktorú ti ten meridiánový terapeut odblokuje,

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
ivi85
autor
10. sep 2019

@vlcik1 ahoj,nie nepodarilo.dodnes chronický zápal v bedrovej oblasti,stačí že ma ofukne aj v lete,do toho ak som trochu spotená, nočné bolesti sú na svete.máš podobný problém?

vlcik1
Odpoveď bola odstránená