Zvýšený testosterón - rady

zizzinka
1. feb 2018

Ahojte. Je tu niekto s týmto problémom? Včera sme sa to dozvedeli, že mám zvýšený testosterón. Dr.mi povedal, že sama od seba tehotná nebudem. Znelo to, akoby nemám šancu bez pomoci byť tehotná. Preto chcem vedieť, čo viete o tomto probléme vy. Môže sa mi hladina testosterónu upraviť aj sama? Alebo naozaj bez tabletiek to jednoducho nepôjde? Prosím, napíšte mi. Včera som si výdatne poplakala a cítim sa po návšteve dr.na dne.

macka67
1. feb 2018

@zizzinka ahoj ja som mala mierne zvýšený testosterón + polycystické vaječníky. Bola som na laparoskopii, kde mi urobili driling vaječníkov a užívam clostilbegyt + pregnyl, aby som mala ovuláciu a po ovulácii progesterón. Laparku som absolvovala v októbri, po nej som mala už 3 krát normálne ovuláciu. Snažíme sa už rok aj trištvrte približne. Čiže ak chceš bábo, začni to riešiť čím skôr. Prírodnú liečbu som ani neskúšala, keďže som na tom tak ako som, akurát kvapky gynex a pijem alchemilku. Ale myslím si, že ak sa ti dlhodobo nebude dariť, mala by si veriť doktorovi a užívať lieky. Ja som veľký odporca tabletiek, nedám si ani tabletku od bolesti, pokiaľ neviem ako netrpím.. Ale toto je pre mňa dôležité, takže robím to, čo mi povie doktor.

pininka
1. feb 2018

Ja mam tiez zvyseny testosteron, aj cysty na vajecnikoch a otehotnela som vzdy sup sup. Mam tri deti, tehu som bola 4krat prve babo som potratila, a okrem jedneho som vzdy otehotnela na prvy krat. Kazde telo je ine, ale najdolezitejsia je psychika. Bolo kopec zien ktore nikdy nemali mat deti a maju ich. Ja by som to urcite skusala a ked tak potom riesila. Samozrejme zavisi aj od veku.

zizzinka
autor
1. feb 2018

@macka67 riesime to po roku neuspesnoti. aj ja som brala clostil.ale bolo mi od neho na zaludku zle tak som stihla zjest dva tablety a jednu v jeden den ale musela som prestat. dr. povedal, ze aj tie dve tbl daco urobili ked kukal na ultrazvuik,tak to idme skusit znova s nejakymi probiotikami. mam ist aj na endokrinologiu. ale dost sa bojim uz. mam pocit, ze tehotna nikdy nebudem sama od seba.
@pininka mam 27 - v aprili 28. mne dr.povedal, ze kym nevyriesim tento problem tehotna nebudem - nemusim hovorit ako to znelo.

pininka
1. feb 2018

@zizzinka viem si predstavit ako to znelo. Je pravda ze mne povedal aj endokrinolog aj gynekologicka ze musim byt superplodna ked som takto otehotnela. Ja som okrem tabletiek na upravu cyklu nikdy ziadne ine hormony nebrala. Dokonca mi z hormonalneho profilu vyslo ze idem pomaly do prechodu a to som mala 31, a napriek tomu som nemala problem otehotniet, preto vravim ze kazde telo je ine. Drzim ti palce, aby sa vam to podarilo.

comedywoman
1. feb 2018

Toto je na znizenie testosteronu

macka67
1. feb 2018

@zizzinka ja budem mať v júli 26, snažíme sa od mojich 24 rokov. tiež mi doktor povedal, že budem mať problém otehotnieť. poplakala som si a teraz to teda riešime takto. je to smutné a nefér, ale raz sa dočkáme určite 🙂🙂

zizzinka
autor
2. feb 2018

@macka67 ako to riesite? Umelym? Alebo beries nieco na znizenie? A clostilbegyt ste tiez skusali?

macka67
3. feb 2018

@zizzinka no na tej laparke som bola a uzivam clostil potom picham pregnyl a potom progesteron. Este mam pred sebou posledny pokus s clostilom a potom ma asi posle na umele gynekolog.

zizzinka
autor
3. feb 2018

@macka67 my sme na tom podobne...ideme to skusit este raz s clostilom a uvidime...

daduska272
6. jún 2018

Ake hodnoty ste mali pls?

daduska272
6. jún 2018

Ja mam 4,9 ☹

zizzinka
autor
19. júl 2018

@daduska272 ja som mala 5,5 keď som šla na prvý hormonálny profil.. liečim sa cca tri mesiace a mám už voľný testosterón 4,0...

adriannasvk
29. júl 2018

@zizzinka ahoj,mne tiez prave zistili hodnotu cca 5,5.... Mozem sa opytat co ti uviedli ako dovod zvysenia testosteronu? Lebo ja mam vraj vajecniky ok,tie to vraj sposobuju casto,caka ma vysetrenie na endokrinologii....som mierne v strese,neviem co mam ocakavat 😥

daduska272
30. júl 2018

@adriannasvk ahoj.....ja som to riesila s endokrinolockou od zaciatku.....zatial ma poslala ku gynekologovi na sono vajecnikov (polycisticke vajecniky)....kde mi povedal ze je to take nejednoznacne....ze su tam kus male zmeny.....a tiez ma poslala na ct-cko nadobliciek (tiez mozu byt cysty)....tieto dve veci mozu sposobovat zvyseny testosteron..

adriannasvk
30. júl 2018

@daduska272 ja idem zajtra k endokrinologovi tak som zvedava no,ze co to bude 🙈ja som bola na sone asi pred 3 tyzdnami a dr,ze je vsetko ok tak neviem och....dakujem za info. Na ct si uz bola?

daduska272
31. júl 2018

@adriannasvk Ano bola.... Podla toho so som tam citala vysledky tak to vyzera dobre...len dr. To este nevydela bo ma dovcu...tak az 6.8. idem k nej...uvidime co dalej

daduska272
31. júl 2018

@adriannasvk ale gynekolog vravel ze ak ct bude ok tak ma posle zas k nemu...tak vravel ze nas posle do martina na lepsie vysetrenia

katkari
21. feb 2019

@comedywoman co je to?

katkari
21. feb 2019

Ahote baby, ja mam testosteron 2,13, norma je do 1,67. Cyklus mam pravidelny. Zvyseny TST mi testovali ked som prisla s vypadavanim vlasov za koznou a za gynekologom, kvoli tomu ze mi zacali rast tmave chlpky nad hornou perou, na bruchu pod pupkom. Predpisal mi Belaru. Mate niektora skusenosti s touto HAK na vyssi TST? Upravilo sa vam telo do povodneho stadia? Nechcem cakat kym sa TST este viac zvysi a budem neplodna.
Dakujem za vsetky odpovede.

bianka_012
5. mar 2023

Prosím vás, podarilo sa vám niekomu vyriešiť vysoké hodnoty testosterónu? Ak áno, ako prosím ? Ďakujem