icon

Aké sú výhody a nevýhody života v Hliníku nad Hronom?

29. sep 2025

Poprosím plusy a mínusy života v tejto obci ..ďakujem, zvažujeme ju...

luxus10
30. sep 2025

@anonym_autor zakladna otazka, preco sa obec vola hlinik?

melanta
30. sep 2025

Ten kopec tam už nie je však? Ani v takom prípade by som tam nešla. Ani keby mi dali pozemok a novú honosnú vilu s bazénom, saunou a troma autami zadarmo. Veď to je jedno z najšpinavších miest na Slovensku. Jediný dôvod, prečo zvažujete Hliník n.H. je asi cena. Prečo je výhodná? Lebo tam ešte niekoľko ďalších generácií bude žiť s následkami toho, čo sa tam desaťročia ťažilo a skladovalo. Tieto mestá, ktoré za bývalého režimu slúžili ako priemyselné hnojisko, sú cenovo výhodnejšie, pretože je tam bordel, ktorý tam v zemi bude ešte niekoľko generácií. Úplne by som obišlaa mestá, ktoré pôsobili alebo ešte stále pôsobia ako priemyselné hnojisko.

autor
30. sep 2025

@anonym_autor mohol by napísať svoj názor aj niekto kto tam reálne žije? Ďakujem 💗

anonym_7e75d4
30. sep 2025

@anonym_autor ja odtiaľ pochádzam, do svojich 27rokov som tam žila kým som sa nevydala inde. .keby som mohla ostanem tam navždy❤️ani by som neváhala...

autor
30. sep 2025
@anonym_7e75d4

@anonym_autor ja odtiaľ pochádzam, do svojich 27rokov som tam žila kým som sa nevydala inde. .keby som mohla ostanem tam navždy❤️ani by som neváhala...

@anonym_7e75d4 jeeej, krásne vyznanie voči rodnej obci 💓 ďakujem Vám ♥️

dendysi
8. nov 2025

@anonym_autor Hliník je spádová obec ,takže je tu skvelé vybavenie ako lekári,zubár ,obchody,pošta ,rôzne druhý posedení,kozmetičky,kaderníčky . Je tu moderná škola ,škôlka. Skvelá dostupnost do väčších miest ZV(20min),BŠ((15min) ,ZH(10min). Máme nádhernú kalváriu a aj okolie je vhodné na menšie turistiky(szabova skala,ždánska skala).Máme tu aj rôzne kultúrne akcie počas roka .
Nevýhoda je dostupnost bytov/domov/pozemkov.

maialeo
8. nov 2025

Tam príčetný občan bývať nepôjde... ale zas, keď je lacno, tak aj klincom do oka...

mandzula
10. nov 2025

Ahoj, v Hliníku som žila cca 42 rokov. K tomu, či to bude mať časom nejaký vplyv na zdravie, sa vyjadriť neviem, zatiaľ mi nie je nič, a to som jedla mäso dochované a plodiny vypestované v tejto lokalite. Otec pochádza priamo z Horných Opatoviec, obce vysťahovanej z dôvodu výstavby hlinikárne. Má 75 rokov, je vitálny, okrem rakoviny prostaty je zdravý, brat aj sestra majú 85 rokov, na svoj vek sú v pohode. Ich rodičia sa v zdraví dožili vysokého veku. Toľko k tomu zdraviu. Čo sa týka občianskej vybavenosti, tá je výborná, máš tam obvoďákov, kožnú, lekáreň, zubára, potraviny, mäsiarstvo, kvetinárstvo, elektropotreby, účtovníčky, škôlku, výbornú ZŠ, poštu, kaderníčky, kozmetičky, pedikúru, masáže... Máš to na skok do Žiaru, Žarnovice, Štiavnice. Ak si na turistiku, v okolí je turistický chodník, Szaboova skala, nádherná príroda. V strede obce máš zastávku hlavného ťahu, takže sa v pohode dostaneš do BA či opačným smerom do BB. Zápchy žiadne, v blízkosti napojenie na R1.

anonym_bd3def
10. nov 2025
@maialeo

Tam príčetný občan bývať nepôjde... ale zas, keď je lacno, tak aj klincom do oka...

@maialeo hej, pricetny chodia na Zitny ostrov a do okolia Slovnaftu.. 😀 pripadne do Ruzomberka, tam je lahoda tiez 😀

maialeo
10. nov 2025
@anonym_bd3def

@maialeo hej, pricetny chodia na Zitny ostrov a do okolia Slovnaftu.. 😀 pripadne do Ruzomberka, tam je lahoda tiez 😀

@anonym_bd3def ak mam moznost si vybrat, tak iste nepojdem na chemicku skladku.

mandzula
10. nov 2025
@maialeo

@anonym_bd3def ak mam moznost si vybrat, tak iste nepojdem na chemicku skladku.

@maialeo Posun mi, prosim, k tomuto tvrdeniu nejake data, ako exobyvatela ma to zaujima.

maialeo
11. nov 2025
@mandzula

@maialeo Posun mi, prosim, k tomuto tvrdeniu nejake data, ako exobyvatela ma to zaujima.

@mandzula nas google? mas... tak si nastuduj historiu

mandzula
11. nov 2025
@maialeo

@mandzula nas google? mas... tak si nastuduj historiu

@maialeo Pytam sa ma aktualne udaje, nie na historiu, tu poznam.

maialeo
13. nov 2025
@mandzula

@maialeo Pytam sa ma aktualne udaje, nie na historiu, tu poznam.

@mandzula aktualne udaje najdes na google tiez... myslis si, ze aktualnymi udajmi vymazes historiu?

Proste tam pricetny clovek byvat nepojde... staci?

mandzula
13. nov 2025
@maialeo

@mandzula aktualne udaje najdes na google tiez... myslis si, ze aktualnymi udajmi vymazes historiu?

Proste tam pricetny clovek byvat nepojde... staci?

@maialeo Ako povies, tak bude. Aj som si myslela, ze k aktualnej situacii nemas co dolozit, bolo mi to jasne, len si mi to teraz potvrdila.

maialeo
15. nov 2025
@mandzula

@maialeo Ako povies, tak bude. Aj som si myslela, ze k aktualnej situacii nemas co dolozit, bolo mi to jasne, len si mi to teraz potvrdila.

@mandzula tebe bolo jasne prd. Tam mas google tak si nastuduj historiu toho mesta, skus chemicke zlozenie pody... to ti daju na hygiene. Ak nevies sama vyhladavat informacie, zbytocne zozieras cas inym ludom. Zdar

mandzula
15. nov 2025
@maialeo

@mandzula tebe bolo jasne prd. Tam mas google tak si nastuduj historiu toho mesta, skus chemicke zlozenie pody... to ti daju na hygiene. Ak nevies sama vyhladavat informacie, zbytocne zozieras cas inym ludom. Zdar

@maialeo na Googli nic aktualne praveze neviem najst, tak som predpokladala, ze ty vies nieco viac (mozno aj z tej hygieny), ked to tak vehementne tvrdis. Ale vidim, ze nevies, nevadi, no.

dendysi
16. nov 2025
@maialeo

@maialeo vy viete veľké prd o Hliníku a očividne neviete používať ani google ,keďže dokážete napísať,že Hliník je mesto . Vaše “premúdrelé” komentáre ma dosť pobavili .

mandzula
16. nov 2025
@luxus10

@anonym_autor zakladna otazka, preco sa obec vola hlinik?

@luxus10 nech sa páči vysvetlenie:
1075: Prvá písomná zmienka
1237: Názov Gelednek.
1332: Názov Gelenek.
1773: Názov Hrinik.
1927: Názov Hliník nad Hronom (pre ílovitú a hlinitú pôdu celého chotára)

luxus10
16. nov 2025

no nech sa vam paci....ved zite kde chcete...

mandzula
16. nov 2025
@luxus10

no nech sa vam paci....ved zite kde chcete...

@luxus10 Ale pochopila si, ze nazov Hlinik nema s hlinikarnou nic spolocne, nie? Ci? Rovnako to mas pri Hliniku nad Vahom.

luxus10
16. nov 2025
@mandzula

@luxus10 Ale pochopila si, ze nazov Hlinik nema s hlinikarnou nic spolocne, nie? Ci? Rovnako to mas pri Hliniku nad Vahom.

@mandzula no vyborne, a spoj si ake su podmienky zitia v h.n,h a v h.n.v a mas vysledok...

mandzula
16. nov 2025
@luxus10

@mandzula no vyborne, a spoj si ake su podmienky zitia v h.n,h a v h.n.v a mas vysledok...

@luxus10 O tom sa konkretne my dve nebavime, bavime sa o povode nazvu a ten hovori o vyskyte hlinitej pody. Polozila si otazku, preco sa obec vola Hlinik, odpovedala som ti.

luxus10
16. nov 2025
@mandzula

@luxus10 O tom sa konkretne my dve nebavime, bavime sa o povode nazvu a ten hovori o vyskyte hlinitej pody. Polozila si otazku, preco sa obec vola Hlinik, odpovedala som ti.

@mandzula mne nemusis odpovedat,

ludia ziju vselikde, na bazinach, na skladkach odpadov, ci uz komunalnych, radioaktivnych, ci chemickych...je to volba ludi, a mozu to nazyvat akokolvek...

mandzula
16. nov 2025
@luxus10

@mandzula mne nemusis odpovedat,

ludia ziju vselikde, na bazinach, na skladkach odpadov, ci uz komunalnych, radioaktivnych, ci chemickych...je to volba ludi, a mozu to nazyvat akokolvek...

@luxus10 Ty fakt nechapes, o com sa my dve bavime? O nazve, o jeho povode a ten nehovori nic o kvalite zivotneho prostredia. Ja chapem, ze mnohi si myslia, ze Hlinik v nazve = blizkost hlinikarne, ale staci si to nechat vysvetlit a pochopia. Ale ty nie, ides si svoje namiesto toho, aby si bola rada, ze si sa dozvedela novu informaciu a nespajala nespojitelne.