icon

Ako nájsť brigádu pre 16-ročnú dcéru pri Žiline?

kazimiraiii
15. apr 2025

Ahojte😊, hľadám brigádu niekde pri Žiline pre moju dcéru. Nemáte nejaké tipy? 😉 Dcéra sa chce osamostatniť a zarobiť si na motorku k osemnástke, tak som jej povedala nech si na ňu zarobí sama.💪 Nebudem predsa platiť ja takú drahú a nebezpečnú mašinu. Čo si o tom myslíte? 🤔

really8
15. apr 2025

@kazimiraiii ze si vymyslas si myslim. Bezne si clovek ma problem zarobit na motorku a nie brigadami.

januska12323
15. apr 2025

@kazimiraiii nech si zarobí sama aj nájde brigádu

melanta
15. apr 2025

@really8 ale ona vzhľadom k veku si nekúpi motorku s veľkou kubatúrou, na ktorú je vodičák až od 24 rokov. Zrejme si chce kúpiť starú jazdenku, najslabšiu kubatúru a takú 15 ročnú kúpi za pár stoviek.

melanta
15. apr 2025

@kazimiraiii 16 ročná vie rozprávať aj používať internet. Ak chce motorku, vie si teda určite hľadať brigádu aj sama.

jesenzima
15. apr 2025

@kazimiraiii 16 ročná dcéra by mala byť schopná si nájsť brigádu sama. Vieš, ako to zle pôsobí, keď nám sem chodia rodičia vybavovať brigádu pre svoje deti? Aj do práce budeš chodiť za ňu?? Trošku samostatnosti by to chcelo ...

elenka.k
15. apr 2025

@kazimiraiii by som jej nedovolila ju kúpiť ani keby si na ňu zarobila ...
a k otázke - Jysk, Dráčik - ponúkajú brigády

really8
15. apr 2025

@melanta to nevieme

melanta
15. apr 2025

@really8 vieme, pretože ak si chce kúpiť motorku k 18, tak si kúpi len slabú kubatúru. Pretože na silnú si môže robiť vodičák až keď bude mať 24 rokov.

kazimiraiii
autor
15. apr 2025

@melanta áno, ona by chcela len motorku do 300cm³

maranco
15. apr 2025

@kazimiraiii vodičák jej platíš ty, alebo už má zarobené?

kazimiraiii
autor
15. apr 2025

@maranco na vodičák už má

vladuska17
15. apr 2025

Podľa mňa je to super, že dcérka si chce takto sama zarobiť. Aspoň sa naučí, aké vzácne sú peniaze. A čo sa týka brigádky, tak odporúčam skúsiť buď Martinus alebo Mc' donald v Žiline ☺️

kazimiraiii
autor
15. apr 2025

@vladuska17 Tiež si myslím, že si skúsi zarobiť sama zistí aké sú peniaze vzácne

patka06
15. apr 2025

@kazimiraiii Začína sezona - kaviarne otvárajú terasy, stánky so zmrzlinou ...tu by som hľadala

really8
15. apr 2025

@melanta ty jazdis na motorke ze? ja neholdujem motorkam. Mne toto ako slaba motorka nepride.

kikuska63
15. apr 2025

Poradím vám, nech si nájde dcéra brigádu sama ak to tak veľmi chce. Už len to hľadanie brigády ju naučí, že nie všade ju budú vítať s otvoreným náručím a tiež, že keď niečo v živote chce, treba pre to niečo urobiť. Nech si popozerá Profesiu, poprípade chodí so životopisom na prevádzky, predajne. Myslím si, že už má dosť rokov na to, aby bola v tomto smere samostatná. Ja som si prvú brigádu (čisto na leto) našla cez Profesiu. Bola to brigáda v sklade, nebavila ma, ale aspoň som zistila, že čo určite v živote robiť nechcem. Druhú brigádu som mala iba na víkendy v predajni s topánkami, našla som inzerát priamo nalepený na predajni. Keď som chcela brigádovať aj cez týždeň po škole, dohodla som sa s nimi na zmene predajne v inom meste. Každá jedna takáto maličkosť naučí vašu dcéru k väčšej samostatnosti.

lucka_ke
15. apr 2025

16-ročnú nikde do stánku nevezmú, osobná skúsenosť so 17ročným synom, všetci chcú nad 18, aby mohli robiť s peniazmi alebo alkoholom (kaviarne)

kikuska63
15. apr 2025

@lucka_ke kaviarne, bary reštaurácie zvyknú hľadať na sezonu aj na pozície kde nie je potrebná práca s hotovosťou, napríklad objednávať a odnášať objednávky (zvykne účtovať potom kolegyňa na TPP, tringelty sa delia), zbieranie pohárov, alebo výpomoc za barom káva + nealko)

janinah
15. apr 2025

Su to " darcovia organov" to by mi vadilo ovela viac ako to.ze si nevie sama najst brigadu

patka06
15. apr 2025

@lucka_ke záleží od zamestnávateľa, u nás zoberú od 16tich - nie každý robí s hotovosťou - môže roznášať, zbierať, umývať riady a pod.
Čo sa týka práce s hotovosťou napr. Tesco berú na pokladňu aj pod 18 rokov

lucka_ke
15. apr 2025

neviem, všade kde sme sa pýtali mali podmienku plnoletosť, že pri ňom nikto nebude stáť a dávať pozor či si zákazník objednal alkohol a podobne... zase riady umývať nechcel

simca06022011
15. apr 2025

boze ake su tu vsetky milene... bohuzail o brigade neviem, ale najcastejsie su to sezone pomocne prace kadetade v restikach, ale napr. aj kancelarie niekedy hladaju, sklady... mozno sa popytat v retazcoch, dokladat tovar.
Ak si aj na motorku nenasetri nakoniec, aj tak lepsie ako sediet doma :D

maranco
15. apr 2025

@janinah ich orgány sú nepoužiteľné na darcovstvo, bývajú potrhané

elenka.k
15. apr 2025

@maranco to fakt? no ešte lepšie ... 😲