Dá sa niekde kúpiť test na koronu v lekárni?
Dá sa niekde kúpiť? Vďaka ...
Podľa mojich informácií na Slovensku nie je ani jeden domáci test na koronu schválený. Takže ak ho niekde predávajú, tak nie je overená jeho účinnosť, môže ukazovať zlý výsledok.
@andrea_82 tiež som si to myslela. len aj Krajči vravel, že neodporúča ich kupovať a takto podporovať farmaceutické firmy. každý sa môže dať bezplatne otestovať. ich vieryhodnosť ale nespochybnil.
Bežne v lekárni, môžeš tiež objednať napr. zo Schneider lekáreň za 13,90. Len treba ozaj dodržiavať návod.
Dá sa kúpiť, robí sa z kvapky krvi, podobny princíp ako tehotenský, len miesto moču sa kvapne krv na testovacie policko
V kazdom meste su zriadene odberne miesta, kde ta otestuju zadarmo a spravne. My v MT ich mame niekolko...caka sa par minut
presne tak ako na antigenovy test mozes ist zadarmo a fakt tie odberne miesta su vsade. zbytocne by si si ho doma kupovala a este sa aj trapila s tym, ako si ho doma spravit
@nicicka Dá sa,a ja som moj znehodnotila 🙈 lebo sa treba pichnúť takou tou mini ihlou,ktorú sme hneď na začiatku nejak pokazili a síce sme môj prst prepichli,ale vôbec mi nešla krv.. niečo som si seba vyšťavila ale bolo to veľké nič.. čiže oknom vyhodených cca 20 eur (muž ešte v lete kupoval a stalo to toľko) a aj tak som sa išla otestovať na antigenovy (zadarmo,do pár minút).
@monro hej, v BA je to zatiaľ hrúza.
@oblecenie99 dáte mi link na ten z krvi prosím?
Veď toto že všade sa čaká a ja chcem tesne pred sviatkami ísť a myslím že to bude ešte horšie...
@gubiko Uf,nechce mi to cez mobil nakopirovat,ale vygooglila som,a spoznala podľa obalu,že to bol tento:"krvný rýchlo test IGG/IGM Covid 19 jednorazový".Bola to väčšia krabička,lebo boli 2 ks v baleni
@nicicka ja som presne preto tiež kupovala test. nakoniec ale nepôjdeme navštíviť nikoho okrem môjho otca, ktorý covid práve prekonal, čiže premýšľam, že si ho ani nebudeme robiť.
ten z krvi je ale jednoduchší, ak je to rovnaký princíp, predpokladám, že áno, ako bežné crp testy. tam už mám aj jednu skúsenosť, podľa mňa jednoduchšie, ako si špachtlu pchať do nosu.
@oblecenie99 len čítam, že on zisťuje protilátky, čiže nie to, či som infekčný. či?
@nicicka veď toto. ale segra bola minule v Ružinove, niekde medzi domami že to tam je, a vybavená bola za 15min. aj s výsledkom. ale bolo to asi dva týždne dozadu, teraz už je pred Vianocami, takže už taká idylka to asi nebude. bola okolo obeda. podľa mňa mala len šťastie.
ináč mi hovoril teraz známy, že v Stupave je niekde, a že to ide rýchlo. našla som toto: https://www.stupava.sk/o-meste/aktuality-1/od-z... skúste
@gubiko Protilátky určite,aj preto som bola nahnevaná,že vlastne aj keď by som mala pozitívny test,tak vlastne netuším,či som to prekonala alebo ešte mám..ale je tam nejaký rozdiel.v Tom IGG a IGM,len už neviem aký.. ale ani tie antigenove nemusia byť celkom OK,poznám dvoch ľudí,čo ho mali negativny a coronu mali.Jeden mal navyše aj príznaky,druhý vtedy ešte nie.
@nicicka Baby zatiaľ len hypoteticky otázka: kebyže kúpim v lekárni testy a sused lekár by nás odborne otestoval, keď ich treba preukázať netreba ten certifikát, či ako to je?
@ivana11155 podľa mňa treba certifikát. no pre rodinné účely, pre to, aby sme my sami vedeli to stačí, aspoň mne teda.
Ahojte
Pisem všeobecne....
Treba trosku brať ohľad aj nato, že za to, že je to pre Vás ako občanov zadarmo, zadarmo to naozaj nieje...
Áno beriem kto sa chce otestovať nech sa ide, aj koli stretnutiu s rodinou atd.atd...
Ale nie chodiť po “známych” keď to nieje naozaj potrebné alebo po “kávičkach u susedy” lebo nevydržím bez kamarátky. A zakaždým sa dať testovať, len preto že je to zadarmo...
Tiež netreba testami plytvať...
Testy sa môžu minút a keď budete ten test naozaj potrebovať, pre seba, pre rodinu nebude tá možnosť... alebo si potom musíte dať spraviť test v súkromnom laboratóriu za 70€... Všetko stojí peniaze...
Všetko ma dve strany, netreba sa nato pozerať iba že idem veď je to zadarmo, a pritom som nezodpovedný...
V prvom rade treba byt zodpovedný, dodržiavať pravidla, odstup, nosenie rúšok, umývanie rúk, dezinfekcia...
Lebo stále sa nájdu ľudia čo to berú veľmi na ľahkú váhu a nedajú si ani rúško lebo veď sa necítim zle, tak covid nemôžem mat... A veselo sa rozpráva pol metra od človeka... A potom prečo čísla stále rastu... 😩
Treba chrániť seba a aj druhých. Kazdy je zodpovedný sam za seba, ale v tejto situácii aj za druhých...
Viem, že sú Vianoce a všetci chcete byt spolu, ale zdravie je prvorade... Ak sa Vám dá zotrvajte už od dnes doma...
A určite pôjdete pokojnejšie navštíviť Vašu rodinu...
Nemusí mat každý ľahký priebeh, a ako sa už veľa komentárov v iných diskusiách popísalo, že veď ked chcem sa stretnem a keď tak sa vyliečim... 🤦♀️🤷♀️ Nechápem takémuto prístupu k danej veci...
Pekný deň
@gubiko Veď preto som napísala, že pisem všeobecne, pre všetkých... Nie konkrétne na Tvoju osobu ani na iné rozumné názory. A práve to sa mi paci, že zodpovednosť berieš na seba a že si racej ten test aj kúpiš.
Ale sú názory aj opačné...
Ak sem niekto zavítal so správnym presvedčením ohľadne kúpy testu pre informáciu kde sa dá alebo nedá test kúpiť, tak aby ho príspevky typu načo veď je to to zadarmo nepresvedčili o opaku, kedze veľa ľudí je naozaj ľahko ovplyvnitelnych...
@ukulela Ja som práveže písala o tom, že samozrejme nech sa ľudia idu otestovať (keď idu za rodinou a pre istotu). Nikde nepíšem že ľudia ako Ty, cize zodpovední a odizolovaní sa testovať nemajú ist.
V príspevku ešte vyššie (ten si si možno nevšimla) som práveže spominala tých ktorí vyslovene testami plytvaju a to nepotrebnými návštevami u známych a kavickami u susedy a potom sa idu testovať niekoľko krat a tam bolo poukázané nato zadarmo...
Ani Ja nesúhlasím s testovaním lyžiarov, ale myslim že by testovanie mali zastrešovať lyžiarske strediska... ?
Niektorí nevideli svoje rodiny pár mesiacov a koli danej situácii sa s nimi ani na Vianoce stretnúť nemôžu. A patrim sem aj Ja. Zdraví sme všetci, taktiez sa zdrziavame iba vo vlastnej bubline ale práve koli rapidne rastúcim počtom nakazených a nezodpovedným ľuďom sa zial ani nestretneme, aby sme zdraví dúfajme aj ostali...
@ice8 vieš prečo štát testuje lyžiarov zadarmo? Lebo sám štát si takéto pravidlo vymyslel.

ja som kúpila antigénový cez unizdrav. len teda je fajn mať niekoho, kto Vám ho bude vedieť urobiť 🙂