icon

Hľadám fotoparťáka alebo mentora v Žiline

stanyza
11. aug 2026

Ahojte! 👋
Venujem sa fotografovaniu ako amatér a rád by som sa v tom posunul ďalej. Chcel by som sa opýtať, či sa tu nenájde niekto, kto tiež rád fotí a mal by chuť niekedy vybehnúť na spoločné fotenie? Prípadne, ak je tu nejaký skúsenejší fotograf/ka, ktorý/á by bol/a ochotný/á ma vziať občas „pod krídla“, ukázať mi pár trikov v praxi a podeliť sa o skúsenosti, bol by som veľmi vďačný.
Žilina a okolie.

anonym_e9d5fa
11. aug 2026

to su platene sluzby, preco by ta niekto mal mentorovat zadarmo?
@stanyza

stanyza
autor
11. aug 2026

Nenarážal som na platený kurz ani na to, aby ma niekto učil od nuly. V komunite nadšencov pre rovnaké hoby je úplne bežné vybehnúť na spoločné fotenie, vymeniť si skúsenosti alebo si vzájomne poradiť. O tom sú komunity.
A vďaka za 'veľmi prínosný' názor. Ak nemáš čo k veci napísať, radšej nepiš vôbec.

anonym_f31ba4
Odpoveď bola odstránená
stanyza
autor
Odpoveď bola odstránená
anonym_363262
Odpoveď bola odstránená
anonym_bc00f2
Odpoveď bola odstránená
anonym_f31ba4
Odpoveď bola odstránená
ipsa646
11. aug 2026

Vidíš akí sú Slováci/enky. Stačí aby zacítili peniaze a už je zle. Ak chceš začať, pozri si pár dobrých kníh. V Žiline je možno knižnica a takých 5 by sa tam možno našlo. Rozhodni sa či to chceš pre zábavu, alebo ako remeslo a čo chceš fotiť. Mikro, makro, veci, tvory, portréty, lebo krajinky. V dnešnej dobe, keď ideš digitálne nejde ani tak o kvalitu fotenia, ako o výber z množstva fotografií. Aby boli foťky pekné, musíš vedieť niečo o osvetlení a tieňoch. Ak si toto pochopil, študuj a kašli na blbcov. Tých je po svete dosť. Pozri si moje fotografie na:
https://www.modrykonik.sk/blog/ipsa646/album/brodil-som-hron-fcjm9n/
Vybavenie - odolná starina vhodná do hory. Prípadne zájdi na nejakú výstavu a keď nie, internet je plný fotografií, tak sa uč na chybách či práci druhých.
Prajem veľa zdravia a úspechov pri fotení.

anonym_454aa8
11. aug 2026
@ipsa646

Vidíš akí sú Slováci/enky. Stačí aby zacítili peniaze a už je zle. Ak chceš začať, pozri si pár dobrých kníh. V Žiline je možno knižnica a takých 5 by sa tam možno našlo. Rozhodni sa či to chceš pre zábavu, alebo ako remeslo a čo chceš fotiť. Mikro, makro, veci, tvory, portréty, lebo krajinky. V dnešnej dobe, keď ideš digitálne nejde ani tak o kvalitu fotenia, ako o výber z množstva fotografií. Aby boli foťky pekné, musíš vedieť niečo o osvetlení a tieňoch. Ak si toto pochopil, študuj a kašli na blbcov. Tých je po svete dosť. Pozri si moje fotografie na:

Vybavenie - odolná starina vhodná do hory. Prípadne zájdi na nejakú výstavu a keď nie, internet je plný fotografií, tak sa uč na chybách či práci druhých.
Prajem veľa zdravia a úspechov pri fotení.

@ipsa646 so všetkou úctou a obdivom k boju, ktorý zvádzas a aj s tým, že pravidelne so záujmom sledujem všetko čo pridáš by som ti odporúčala nevnucovat link na Tvoj blog na stene vsade kde prispejes.

ipsa646
11. aug 2026
@anonym_454aa8

@ipsa646 so všetkou úctou a obdivom k boju, ktorý zvádzas a aj s tým, že pravidelne so záujmom sledujem všetko čo pridáš by som ti odporúčala nevnucovat link na Tvoj blog na stene vsade kde prispejes.

@anonym_454aa8 Máš pravdu, trošku to preháňam, ale som tu nový a neviem ako si urobiť dobrú reklamu. Nejde ani tak o tie fotografie, takých bude asi plno po nete, ale trochu ma škrie, že dobré rady pre chorých nie sú nikde. V tom by som potreboval pomôcť. Možno som si zle vybral miesto, kam ich dávam a aj tie odpovede a rady.

anonym_454aa8
11. aug 2026

Odpovede a tvoje rady sú v poriadku. Co sa rad pre teba týka, tak na stene založ nový status a pýtaj sa. Alebo otvor novú diskusiu kde sa spýtaš co potrebuješ vedieť.

ipsa646
11. aug 2026
@anonym_454aa8

Odpovede a tvoje rady sú v poriadku. Co sa rad pre teba týka, tak na stene založ nový status a pýtaj sa. Alebo otvor novú diskusiu kde sa spýtaš co potrebuješ vedieť.

@anonym_454aa8 Ešte je možnosť, že to všetko vymažem. Aj tak nič netrvá večne. Bol som desaťročia bez siete, tak tých pár rokov čoi dní nejako vydržím. trošku to ale pomohlo zabaviť sa.

anonym_454aa8
11. aug 2026
@ipsa646

@anonym_454aa8 Ešte je možnosť, že to všetko vymažem. Aj tak nič netrvá večne. Bol som desaťročia bez siete, tak tých pár rokov čoi dní nejako vydržím. trošku to ale pomohlo zabaviť sa.

@ipsa646 nemaz, tvoje rozprávania sú príjemné citanie

ipsa646
12. aug 2026
@anonym_454aa8

@ipsa646 nemaz, tvoje rozprávania sú príjemné citanie

@anonym_454aa8 ďakujem. Snažím sa aj pobaviť a aj trošku vzdelať.