icon

Je potrebná pravidelná návšteva rizikovej ambulancie pre dvojičky?

miroslava175
25. apr 2025

Bola som na špeciálnom vyšetrení v ZA na ultrazvuku, kde mi pán doktor zistil v 14. tt že čakám jednovaječné dvojičky(s jednou placentou) a povedal mi a napísal aj v správe, že by som mala navštevovať rizikovú špecializovanú ambulanciu pre takýto druh dvojičiek.

Môj gynekolôg ma však do takejto ambulancie neposlal a povedal, že zatiaľ bude stačiť kontrola 1x za mesiac. Myslíte si, že je to okej? Ja by som radšej chodila každé dva týždne do tejto špecializovanej ambulancie. Ako ste to mali vy? Doktor mi musí vypísať nejaký doklad o tom aby som mohla začať chodiť do takejto ambulancie pre rizikové tehotenstvo?

Ďakujem za akékoľvek rady.

isofixmaxicosi
25. apr 2025

Mám doma jednovaječné dvojčatá s jednou placentou.Asi od 16. týždňa som chodila okrem bežnej poradne aj do rizikovej poradne, odporučili mi to keď som bola na morfologickom sone, sama som si zistila telefónne číslo , sama som sa objednala, žiadne doporučenia som nepotrebovala, mala som len správu z morfologického sona.

miroslava175
autor
25. apr 2025
@isofixmaxicosi

Mám doma jednovaječné dvojčatá s jednou placentou.Asi od 16. týždňa som chodila okrem bežnej poradne aj do rizikovej poradne, odporučili mi to keď som bola na morfologickom sone, sama som si zistila telefónne číslo , sama som sa objednala, žiadne doporučenia som nepotrebovala, mala som len správu z morfologického sona.

@isofixmaxicosi ďakujem. Takže nemusím mať niečo ako výmenný lístok ?

jannali
21. máj 2025

Mňa poslala dr. až nejako ku koncu tehotenstva, vyšetrenia a celkový priebeh uplneee o ničom, nič viac a menej sa tam nedozvies, viac mi vždy povedala moja dr. A to čakanie je aj na pol dňa. Mame tiež jednovaječné.