Ako ste rodili dvojičky?

20. okt 2023

Ahojte čakám jednovaječné dvojičky, majú jednu placentu. Chcela by som nejaké skúsenosti z pôrodu mamičiek s mobi dvojičkami. Veľmi sa bojím že budem musieť rodiť sekciou. Mala som dva prirodzené pôrody, bojím sa, že po sekcii sa nebudem vedieť hýbať a postarať o drobcov.

autor
20. okt 2023

A ešte jedna otázka, koľko pred pôrodom ste ležali v nemocnici?

nikpa
20. okt 2023

Ja som mala sekciu ale zo zdravotných dôvodov a nedopadlo to moc dobre ale to je o inom. Rodiť dvojičky prirodzene podľa mňa nie je žiadna výhra, čo mne dr. rozprával tak je tam väčšia šanca na komplikácie ako počas sekcie. Je pravda, že budeš cca 24hod po nej nemohúca ale o deti sa ti zatiaľ v pôrodnici postarajú. Chápem, že chces mať bábätká hneď pri sebe ale ja osobne by som radšej ožalena tých pár hodín po sekcii kym sa dám dokopy, ako riskovať komplikácie pri prirodzenom pôrode. Ale platí, že počúvaj lekárov, ak budú deti dobre otočené a odporučia prirodzený, dôverovala by som im. No ak bude treba sekcia, neboj sa, zvládneš to po nej ty aj deti, nebudete jediní. Držím palce.
No a v nemocnici som ležala od 30tt, pôrod v 34tt
Po pôrode ešte asi 3 týždne, no už si to presne nepamätám.

ivangeline
20. okt 2023

Nepoznam prirodzeny porod dvoch deti. :/

autor
20. okt 2023

@nikpa ďakujem pekne za tvoju skúsenosť, budem to musieť zvládnuť, len mám z toho obavy 🫤

nevenka
20. okt 2023

@ivangeline moja teta porodila dvojicky prirodzene v roku 85, ani netusila takmer dokonca, ze su 2. Kazde malo 3200g cca...🙈.

zuzanka.zuzu
20. okt 2023

@ivangeline moja spolubývajúca staršie dvojičky rodila prirodzene a vraj je to úplne bežné ak aspoň prvé dieťa je dole hlavou (inak nie)

autor
20. okt 2023

@zuzanka.zuzu
@nevenka
@ivangeline ďakujem baby za názory a skúsenosti 🙂

zuzanka.zuzu
20. okt 2023

myslela som spolubývajúca v pôrodnici, keď sme tam boli s deťmi - čiže ona mala ešte aj po dvojičkách ďalšie dieťa 🙂 takže kludne, ešte si možno neskončila 😀 inak ležali sme spolu preto lebo sme mali obidve vyvolávané pôrody - takže po dvojkách z teba nič "nevypadne", ďalšie sa kludne bude držať do 41tt a zdá sa mi, že ani tie dvojky nemala predčasné - čiže ani toto nie je pravidlo, že sa narodia predčasne. držím palce

vivuska666
20. okt 2023

Kamoska uplne prirodzene. Dvojvajecne.

ivangeline
21. okt 2023

Ozaj? :D Tolke poznate. Ja v okoli poznam par mamiek s 2jkami a vzdy cisarsky. :D Prekvapuje ma,ze je to take caste..

jahvoodka
22. okt 2023

Ja idem skusat prirodzeny porod dvojiciek so spoločnou placentou, v stredu nastupujem do porodnice (36+0tt). Obe su otočené hlavickami dole, majú kazda okolo 2200g, som prvorodicka, tehotenstvo bez komplikacii.

autor
22. okt 2023

@jahvoodka super držím palce, nech je všetko v poriadku 🙏. Mňa to čaká o 3 mesiace...

heln
22. okt 2023

Za mesiac co som lezala v nemocnici pred porodom, tak bolo viac zien, co rodili dvojicky. Zalezi od vela faktorov, od placenty, ako boli otocene, a ine, aj od samotneho priebehu.
Jedna maminka, deticky mali kazdy svoj plodovy obal, boli otocene dolu hlavou, porodila prirodzene, s prvym sa potrapila, druhy isiel lahsie.
Druha maminka, prve slo prirodzene, druhe sa vzpriecilo a musela ist na sekciu.
Tretia sla rovno na sekciu, dovody si uz nepamatam.

sterea
27. dec 2023

Ja som rodila dvojvaječné dvojičky v 38+0 cisárskym, starala som sa o ne od druhého dňa. V nemocnici sme boli po pôrode 7 dní a doma som to zvládla bez pomoci.

anna222
27. dec 2023

Ja dvojičky sekciou, doktor mi ju aj navrhol,ale sekciu som aj vlastne aj chcela.Prve dieťa som rodila sekciou, lebo to bolo potrebné,zotavovila som sa dobre. Pri dvojičkách som sa tiež veľmi rýchlo zostavila po sekcii,jednoducho som nemala inú možnosť,bolesť som rozchodila, musela som riešiť dvojičky,a menej seba.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre