icon

Kde dať prepichnúť uši bábätku ihlou?

s_o_n_i_k_e
7. apr 2025

Dobrý deň, viete mi poradiť, kde dať prepichnúť ušká? Najlepšie osobná skúsenosť, hľadám prepichnutie ihlou, nie nastrelovanie. Ďakujem pekne za tip 🙂

aalt
7. apr 2025

Nam to robil detsky lekar a druhej este v porodnici.

chrobak7
7. apr 2025

@s_o_n_i_k_e JA chápem, že je to tradícia, ale preboha, prečo to rozhodnutie nenecháte na toho samotného človiečika, keď bude staršia??? Keď bude chcieť, nech si prepichne uši. A nech si prepichne v 17-tich aj nos a pupok dá si piercing, kde len chce.

Ale nie trápiť niekoľko mesačné dieťa prepichovaním uší.

s_o_n_i_k_e
autor
7. apr 2025

@chrobak7 pamätate si ked ste boli mesačné dieťa ako Vám robili očkovanie, ako Vám odpadol pupček a iné bolesti čo ste mali, asi nie, doteraz si spomínam ako ma bolelo prepichnutie uší v dospelosti, čiže spätne by som bola za to aby mi to urobili ako dieťa 🙂 ale ďakujem za Váš prínosný komentár 🙂

tina1549
7. apr 2025

@chrobak7 no zbohom...

chrobak7
7. apr 2025

@s_o_n_i_k_e Nemôžeš porovnávať prepichovanie uší kvôli náušniciam s povinným očkovaním.

A keď príde za tebou tvoja 15 ročná dcéra, že chce piercing na obočie, tak jej to kategoricky zakážeš, nie? Lebo náušnica a piercing je niečo iné ...

Ale OK, názor môže každý vyjadriť. Ja som za to, aby o tomto rozhodoval každý sám.

anna777115
7. apr 2025

@s_o_n_i_k_e Dajte nastrelil.Nebude ani vedieť. Po ihle to môže hnisat.

janakomancova
7. apr 2025

MUDr. Dunajovec v nemocnici.Davali sme dcérke v 2mes. prepichnut.

tenerifka
7. apr 2025

@s_o_n_i_k_e uplne respektujem tvoje rozhodnutie ako matky dat prepichnut usi svojmu dietatu ihlou, ale preboha, precooooo?
Ano viem, tradicie..... Aj v Afrike stale pretrvava tradicny trend vyrezavat genitalie ziletkou malym dievcatkam. Ze preco? No lebo je to tradicia, robilo sa to po starocia😥🤮

evcagabi
7. apr 2025

Mojej prepichovala pediatricka den pred jej 3m

svetlonos
7. apr 2025

@s_o_n_i_k_e
tak ja si pamätám ako sestre bábätku prechovávanie sestrička išiel. Prišla ku nám domov, ja som tiež bola malá, do troch rokov som mala. A ver never, hrozne plakala. Mne uši prepichli potom a bol to des, normalne tyranie deti. Mama radsej poslala otca so mnou, hrozne.
Toľko osobná skúsenosť z detstva. Ale môžem sa ta opýtať, prečo ihlou radsej? Fakt to boli a odhliadnuc od toho, neprepochuju sa dierky až po určitých ockovaniach?

svetlonos
7. apr 2025

@s_o_n_i_k_e
inak sesternica si dávala na streliva ako dieta a teda viac som sa zľakla ja ako ona. Ani nevedela o bolesti, nic jej nehnisalo. Mne aj sestre ano.

tenerifka
7. apr 2025

Fakt, ked uz to musi byt, tak radsej nastrelit, je 21.storocie/rok 2025

kiki68
7. apr 2025

Nastrelit, je to menej bolestive

s_o_n_i_k_e
autor
7. apr 2025

@chrobak7 ja som mala piercing a mám aj tetovanie ale dobrý pokus 🙂) a porovnavála som očkovanie preto, lebo ten plač čo som pri maličkej zažila ked tak plakala neprajem nikomu :( ale želám pekný deň a dakujem za názor

belllinka
7. apr 2025

@s_o_n_i_k_e takze ked nahodou tvoje dieta ako babatko bude musiet podstupit operaciu, tak kludne povies, ze aj bez anestezy, ved i tak si tu bolest nebude pamatat? 😀 A vies o tom, ze aj ty si si mohla dat v dospelosti nastrelit a nie prepichovat ihlou, nemala by si traumu.

lilope
7. apr 2025

Vy, čo tu píšete preboha, prečo? na prepichnutie uší asi nie ste v poriadku. Prečo ste sa tak horlivo nezapájali do diskusie o obriezke? Dva úkony, ktoré sa nedajú ani porovnať, o zvrátiteľnosti zákroku ani nehovoriac a koľko ľudí sa tam zastávalo obriezky ako o skvelej veci plnú benefitov? Wtf, tento svet sa už ozaj v prdel obracia 🥲

s_o_n_i_k_e
autor
7. apr 2025

@tenerifka prosím a viete aké zranenie nechá ihla a aké prestrelenie? Každý vidí len tu rýchlosť ale detail zranenia už asi nie :( skúste si nájsť na internete a potom skúste znova napísať či uvidíte rozdiel, nech sa páči video: https://www.facebook.com/watch/?v=1068072007610564 v zranení po ihle a po prestrelení minimálne toto Vám sem dám pre porovnanie vid obrázok, ale je úplne v pohode vyjadriť názor, ja si o tom študujem veci a pozerám čo je pre a proti 🙂 je to každého vec ako sa rozhodne, samozrejme Vám ďakujem za Váš názor 🙂
@svetlonos