Kde nájsť bezplatného psychoterapeuta pre adolescenta v Žiline?
Prosím poradíte mi psychoterapeuta pre adolescenta ? Nie psychológa. Ale psychoterapeuta. A najlepšie bezplatného. V Žiline ak poznáte alebo navštevujete a viete meno kontakt. Budem rada ( prosím najmúdrejšie mamičky aby mi ti nepísali použi google ). Ďakujem.
Gróf Žilina
@alofinka ďakujem gróf pýta 100€ sa mi zdá.
@zuzinabila 17 ročný. V škole mi Psychlog oznámil že by sme mali vyhľadať psychoterapeuta Nie psychológa. Keďže toho ma. Že potrebuje terapiu. Tak hľadám.
ano, tak myslel, že nestačí bežné psychologické poradenstvo (aké napr. poskytuju aj v škole), ale je potrebny psychoterapeut. ale aj to môže byť psycholog, ako som už spomínala byššie. len musí mať terapeutický výcvik. držím palce.
ja ku nemu chodím 50 min-80 eur
@alofinka super ďakujem. 80€ je teda dosť.
Ak už má svojho psychológa tak sa poraďte s ním, možno robí terapie aj on a ak nie tak vás nasmeruje.
Cez poisťovňu ti ho preplatia raz ročne x sedení, ak má zmluvu s pistovnou zistí si to.Ak nie zavolaj do poisťovne povedia tí ktorí robia na poistovnu
@luccija aha. Takže polopate. Ak si zavolám do synovej poisťovne. Oni mi povedia ktorý psychoterapeut v Žiline ma s nimi zmluvu a môžu mi to preplatiť ? Áno ?
Áno, Dôvera má 15 či 25?sedení ja som tak chodila k terapeutke, ale robila aj s pistovnou.
@luccija áno syn ma dôveru.
Ono je to tak,ze preplatia 15 eur a zvysok zaplatis ty.terapie su v niektorych pripadoch preplacane na 100% len pri diagnozach,ktorym sa venuje aj psychiater a ak mas od neho odporucanie.
Ak to môžem poradiť, nehľaď na peniaze. Hľadaj čo najlepšieho odborníka. Aby si to neskôr neoľutovala.
@zuzinabila Vážne? Som nevedela a to už 5 rokov sa liečim na vážnu diagnózu u psychiatra
@123kika1234 na všetky diagnózy to neplatí. preto som písala, že niektoré...možno to vyznelo nejasne. + musí ísť o zazmluvneného terapeuta
Teraz som si to dohľadala a plati to aj pre moju.. poberám na ňu aj invalidný.
@zuzinabila
PhDr. Barbara Doricová - klinický psychológ, zmluvný, to je prvý kontakt, rozhodne aký typ terapie je potrebný/vhodný a ak sa rozhodnete u nej pokračovať s terapiou (má svoj tím terapeutov), zapíše vás na "čakačku" keďže na terapie hradené poisťovňou sa čaká niekoľko mesiacov. Poisťovňa hradí v plnej sume 25 sedení ročne.
@km007 ďakujem 🌸🌸🌸🌸🌸
Skus pozriet/zavolat cpp, na bulvari oproti kniznici, oni robia detom, mladezi sedenia zadarmo: https://cpppapzilina.sk/nase_sluzby/
@sosta ďakujem krásne 🌸🌸🌸

trochu si pletieš pojmy. koho vlastne hľadáš? psychoterapeut je veľmi často psychológ s psychoterapeutickým výcvikom. bezplatného psychoterapeuta nájdeš ťažko. adolescent je tiež ťažko uchopiteľný pojem, nie je to presne definované. hľadáš pre dieťa?