icon

Kde v Žiline by bolo vhodné otvoriť zubnú ambulanciu?

helenasal
19. nov 2025

Ahojte, plánujem otvoriť zubnú ambulanciu v Žiline a rada by som počula vaše názory.
Kde v Žiline by podľa vás bol o takú ambulanciu najväčší záujem?
Máte tipy na lokality (centrum, Sídlisko, Solinky, Vlčince a pod.), čo vám v ambulancii najviac chýba (otvorené víkendy, ordinácia pre deti, ortodoncía, dostupné ceny, parkovanie)?
Napíšte sem prosím vaše skúsenosti, nápady alebo odporúčania — veľmi mi pomôžu.
Ďakujem! 🙏

anonym_19c44f
19. nov 2025

Nikde, už je tam hlava na hlave zubárov

bykaterina
19. nov 2025

@helenasal je jedno kde lebo ľudia radi prídu kde je nízka cena a aj kvalita.

anonym_afab0b
19. nov 2025

@helenasal Kľudne v centre, keď si otvoríš, milým prístupom a prijateľnou cenou prebiješ veľmi rýchlo Medhouse, kde ceny sú vysoké a taká jedna zamestnankyňa z recepcie tam je drzá ( taká tmavovlasá s falošným úsmevom ).

michaelacabadova
19. nov 2025

@helenasal myslím, že zubári sú už všade, mňa osobne by oslovila cena a kvalita

madeincssr
19. nov 2025

@helenasal podla mna takmer akakolvek sluzba bez moznosti zaparkovat (idealne bezplatne na 1-2 hod) to ma tazsie. A postaci serioznost (dobry a dodrziavany system objednavania, rano cca 1 hod na akutne bolestive pripady) a dobry pomer kvalita/cena, poctiva praca s kvalitnym materialom za rozumnu cenu.

luxus10
19. nov 2025

centrum, hoc aj v nemocnici, ci v tych budovach pri vchode do arealu...

luxus10
19. nov 2025

a pojdes cez poistovne?

helenasal
autor
19. nov 2025
@luxus10

a pojdes cez poistovne?

@luxus10 Zatiaľ určite nie, posledný rok poisťovne nechcú uzatvárať zmluvy so zubnými lekarmi.
Viem že ľudia sú naučený na poisťovňu, ale aj tak zubár určuje cenu, radšej urobíme nižší cenník, 10-15% rozdiel bude tak či tak

luxus10
19. nov 2025
@helenasal

@luxus10 Zatiaľ určite nie, posledný rok poisťovne nechcú uzatvárať zmluvy so zubnými lekarmi.
Viem že ľudia sú naučený na poisťovňu, ale aj tak zubár určuje cenu, radšej urobíme nižší cenník, 10-15% rozdiel bude tak či tak

@helenasal cize ak moj zubny lekar urobi 2 ploskovu zubnu plombu za 50 € , u teba bude za 55-57€ ?

helenasal
autor
19. nov 2025
@luxus10

@helenasal cize ak moj zubny lekar urobi 2 ploskovu zubnu plombu za 50 € , u teba bude za 55-57€ ?

@luxus10 áno, zatiaľ finálny cenník nemám, ale 2 p plomba bude určite do 60€
Hygiena tiež cca 60, a to napríklad poisťovňa preplatí, aj keď nie som na poisťovňu, stačí naskenovať bloček a nafotiť vytlačený výkon .

amdornik
19. nov 2025
@helenasal

Hygiena tiež cca 60, a to napríklad poisťovňa preplatí, aj keď nie som na poisťovňu, stačí naskenovať bloček a nafotiť vytlačený výkon .

@helenasal takých zubárov, ako si ty, je v žiline kvantum. ako písali vyššie. kvalita - cena. toto je rozhodujúce. inak nebude dôvod prestúpiť k tebe...

marsmykkok
19. nov 2025
@helenasal

@helenasal Nie som zo Žiliny, takže s lokalitou neporadím. Ale pre mňa je hlavné to dostupné parkovanie, lebo ísť niekde skoro hodinu dopredu lebo nevieš či tam zaparkuješ a nebudeš musieť parkovať inde nemám rada a potom prístup, že je zubár príjemný, vysvetlí čo robí a tak. A cena zase nedám za jednoduchú plombu 150 eur, ale zase je mi jedno či dám 52 eur alebo 65 eur, teda trocha vyššie ceny ak nie sú úplne premrštené mi neprekážajú.

anonym_54916c
19. nov 2025

@helenasal ludsky pristup a kvalitna praca.

ljmmm
19. nov 2025

Ahoj. ja by som rada sla do zilpa. tam sa da parkovat

bykaterina
19. nov 2025

@helenasal pre mňa napríklad parkovanie vôbec nehra rolu. Všade v Žiline mame blízko bus alebo niekde možnosť za peniaze zaparkovať. Dôležitá je kvalita a cena. Skús si pozrieť recenzie keď idú matky s deťmi napr k zubárovi. Myslíš že ich trápi že by museli ísť kde si a majú problém kde zaparkovať? Nie. Trápi ich cena a kvalita. Ľudský prístup k zákazníkovi beriem ako samozrejmosť.

frantisska
19. nov 2025

Tak napríklad detská ortodoncia by sa veru zišla. Ja chápem, že je to už všade platené ale nechať tam 30-40 eur za 10 minútovú konzultáciu kde mi povie akurát nech prídem keď budú všetky zuby narastené, tak to je dosť odveci

helenasal
autor
19. nov 2025
@bykaterina

@helenasal pre mňa napríklad parkovanie vôbec nehra rolu. Všade v Žiline mame blízko bus alebo niekde možnosť za peniaze zaparkovať. Dôležitá je kvalita a cena. Skús si pozrieť recenzie keď idú matky s deťmi napr k zubárovi. Myslíš že ich trápi že by museli ísť kde si a majú problém kde zaparkovať? Nie. Trápi ich cena a kvalita. Ľudský prístup k zákazníkovi beriem ako samozrejmosť.

@bykaterina Ako pacient, ktorý hľadá zubného lekára, podľa čoho môže zistiť kvalitu poskytovanej starostlivosti?
Cena je jasná – cenník musí byť dostupný, ale čo ostatné?
Nový zubný lekár alebo zubná klinika má často ešte málo hodnotení.
Podľa čoho si teda človek vyberá zubného lekára?

raffaella
19. nov 2025
@helenasal

@bykaterina Ako pacient, ktorý hľadá zubného lekára, podľa čoho môže zistiť kvalitu poskytovanej starostlivosti?

@helenasal vybavenie ambulancie. Ja by som nešla do zubnej kliniky, ktorá nemá stomatologický mikroskop. V Bratislave máme zubných kliník toľko, že ak by som aj každý týždeň išla do inej tak ich za rok neobehnem všetky. Okrem toho je pre mňa dôležité vidieť profil stomatológa - kde pôsobil, aké školenia má za sebou, kde a či sa stále vzdeláva, či vedia ponúknuť všetky služby (s výnimkou čelustnej ortopédie), aké technológie používajú, samozrejme aj recenzie.

raffaella
19. nov 2025

A ešte dodám - cena nie je pre mňa určujúci faktor, keďže či zaplatím o 20% viac je pri tých cenách jedno. Kvalitu človek vie posúdiť (okrem vyššie spomenutého) najmä pri náročnejších zákrokoch, ako je napr. endodoncia, správna protetika, používanie koferdamu ako úplného štandardu a pod.

bykaterina
19. nov 2025
@helenasal

@helenasal samozrejmé veľa urobí reklama. Samozrejme CV. Veď nikto nezačne robiť v svojej ambulancii bez toho aby už nebol nepopísaný list. Plus samozrejme školenia.
A ako sa robí dobrá reklama no práve ľudia čo tam prídu a napriek kde niečo stojí raz rolko a v inej ambulancii menej. Ty ľudia sami daju dobru recenzie. Viď dr čo sa venuje estetickým úpravám MUDr Ďuranovaw. Ženy sami povedia ako sú spokojné+ cena. Nemá žiadnu ig predraženú hviezdičku čo by jej robila reklamu. Určite nečakala že z mesiaca na mesiac bude profitovať a mať výnosy. A ona dokonca nemá ani ich ani FB a aj napriek tomu ľudia chodia k nej.
A žiaľ ľudia riešia cenu a budúcu čoraz viac. Nie všetci majú plné tašky peňazí..a sorry keď počúvam kamošky ako im dr už 6 r dieťaťu hovorí ako bude treba chodiť na strojček a že Nech si pruchysta cca 4 tisíc atď 🤦 to už je fakt moc. Aj mojmu krstnatu hovorila zubárka že bude treba strojček a neviem aké keci. Krpatej dorastá hlava aj zuby a bude mať ukážkové zuby. Také to u je taký kšeft sa mi zdá.
Ale jasné sú tu aj taký že ja dám radšej za implantát keď mi pred 2 r trhali zub ako by som tam mala mať niečo na hacikoch a neviem com. Ale nie všetci na to majú skrátka peniaze, aj keď zuby sú dôležité a nikto nechce vyzerať ako zo zámeny manželiek...ale z platu napríklad 900 v čistom zaplať hypo, net, atď a ostatné ti ..tak akurát vieš na čo. Ale chápem že vybavenia zubárov nie sú lacné že to treba splatiť len kreslo určite stojí majland Plus RTG,... Že skrátka nič nebude za hubicku ale niekedy mi príde že to u je u niektorých klinik nenazratost

anonym_2696d3
19. nov 2025
@helenasal

@helenasal kolko rokov praxe mas?

marsmykkok
20. nov 2025
@helenasal

@helenasal hlavne podľa recenzií, skúsenosti iných. Aj napríklad na FB v mestských skupinách sa určite niekto opýta že či niekto nemá skúsenosti s tou novou klinikou alebo ľudia si povedia medzi sebou v práci, v rodine. Čo sa týka zubárov je tam celkom dosť veľká fluktuácia a ľudia ich menia viac ako napríklad všeobecných lekárov a teda v tomto to máš jednoduchšie, ľudia nebudú mať problém neísť k svojmu zubárovi a skúsiť teba.

greeri
21. nov 2025

Tak čeľustná ortopédia by sa tu myslím uživila