Kde v Žiline vyšetriť dieťa s poistením v zahraničí?
Ahojte, neviete niektorá prosím Vás či by vedeli niekde v Žiline vyšetriť dieťa ? Teda nejaký detsky doktor ? Nakoľko poistenie majú v Rakusku, ale majú aj trvalý pobyt na Slovensku ale žijú v Rakusku. Ďakujem.
Ako samoplatca v podstate hociktory lekar, nechat si vystavit fakturu a tu nechat v Rakusku preplatit (podla pomienok poistovne)
Z mojej skusenosti - nevzali nás nikde v ZA. Asi sa im len nechcelo vypisovat papiere. Dcera mala zapalene oko
s europskou kartickou zdravotneho poistenia by mali osetrit aj bez priamej platby
Idealne je mat vybavenu slovensku karticku poistenca na zaklade e 106 formlara zo zahranicia, najma ak maju aj na slovensku pobyt.
@maria1023 normalne ma kazdy zobral s europskou kartickou- vopred som zavolala,vzali ma. Na pohotovost som len prisla. Raz chceli aj priamu platbu, ale to som im povedala ani nahodou, pekne nech vyplnia tie E-tlaciva, ja si pockam. A ked nechceli, tak som si vyziadala tlacivo o odmietnuti vysetrenia....a hned bolo aj E-tlacivo, aj ochota🙄

Hociktory pediater alebo na pohotovosti ako samoplatcu zoberu. Pediatrovi by som vopred volala a na pohotovost staci prist.