icon

Skúsenosti s vyvolávaním pôrodu v Žiline

15. jún 2025

Ahojte, prosím maminy čo máte skúsenosť s vyvolavanim bábätka po termíne, ako to prebiehalo ?? Mam ísť na príjem čo budem už 41+0tt.. sestrička mi hovorila, že to môže trvať aj 3 dní a mam z toho paniku celkom.. čo podávajú na vyvolávanie? Keď mi môžu vyvolávať babatko aj 3 dní to akože môžem mať bolesti od prvého dňa?? Kedy ste volali manžela aby za vami prišiel?? To pôjdem ležať normálne na gynekologiu medzi maminy s babatkami ?? Ďakujem 🙏🙏

malaopicka
15. jún 2025

Všetky otázky sú extrémne individuálne. Záleží od pacientky, jej stavu, zariadenia, aktuálneho stavu oddelenia. Všetko sa opýtaj na príjme. Tu ti nik lepšie info nedá ako priamo nemocnica a jej lekári.

andreakotesova
15. jún 2025

Obe deti mi v ZA vyvolali na termin vlozenim tbl. Prostin do krcka. Pri dcere zabrala az druha tbl. na druhy den, pri synovi hned prva. Ale teda pri oboch detoch som nebola otvorena ani na špičku spendlika pri prichode do nemocnice 🙂

autor
15. jún 2025
@andreakotesova

Obe deti mi v ZA vyvolali na termin vlozenim tbl. Prostin do krcka. Pri dcere zabrala az druha tbl. na druhy den, pri synovi hned prva. Ale teda pri oboch detoch som nebola otvorena ani na špičku spendlika pri prichode do nemocnice 🙂

@andreakotesova no ja som otvorená len na špičku prsta 😬 a za aký čas začala účinkovať tabletka pri chlapcovi? Začala si mat kontrakcie ci plodová voda odtiekla? Bol to dlho porod ?

andreakotesova
15. jún 2025

Pri synovi, druhý pôrod, bol kratší no oveľa horší ako prvý, ktorý bol hrozný 🤣😅 syna som rodila cca 8 hodín. Celý čas som mala max. kontrakcie. Vodu mi prepichla dr.

katuska147852
15. jún 2025

Mne vyvolávali pôrod minulý rok, ale v Boroch v BA. Môžem pozdieľať moju skúsenosť. Vo štvrtok o pol 2 poobede mi zaviedli do krčka maternice balónik, ktorý mi mal krčok roztiahnuť. Tiež som bola otvorená len na špičku prsta. Začínala som 42 tt. To vkladanie nebolo príjemné, ale keď už tam bol, dalo sa s tým normálne fungovať aj na WC. Do nasledujúceho rána ma sledovali. Žiadne bolesti som nemala. V piatok ráno ma zavolali na vyšetrovňu, balónik vybrali, krčok roztiahol, ale nie dostatočne. Začali podávať tabletky ústne, každé dve hodiny. Po tretej tabletke ma okolo obeda zobrali na vyšetrovňu a doktorka, že nachystajte sa, idete na pôrodnicu. Ja že prosím veď ešte skoro nič necítim. Bola som otvorená na nejakých 5 cm. Podľa CTG som mala slabé kontrakcie, ale ja ako prvorodička som to vnímala ako také brnenie. Dovtedy som bola tuším na oddelení rizikovej gravidity, tú jednu noc a čas od prijatia do nemocnice až po prevoz na pôrodnicu. Na pôrodnicu ma viezli na vozíku. Aj som sa čudovala, hovorím si, že som celkom v pohode, jedine čo som pociťovala ako prvorodička bol strach čo ma čaká. Na pôrodnicu som prišla okolo druhej poobede. Tam mi prepichli plodovú vodu, lebo mne neodtiekla. Až potom som pochopila, čo sú ozajstné kontrakcie. Bábätko sa narodilo v ten istý deň po 7mej večer.

kiki68
16. jún 2025

Podla mna tabletku vlozia a bud alebo. Ono to zvykne ist potom dost rychlo, ja som mala najprv prasknutu vodu z toho, potom take akoby menstruacne bolesti a potom to uz islo posledne 4 hodky tak dost intenzivne. Ja som rodila vo Viedni, ale ten postup je skoro rovnaky. Este niekedy robia zatazovy test na oxytocin a pozeraju na CTG, ci dietatko je ok na zvladnutie porodu a podla toho vedia co dalej. Toto uz oni vedia podla vysledkov, ze ako ten porod vyvolat. Ja som tiez rodila chlapca. Teraz ma caka dievca a podla mna budu vyvolavat na termin.

lucia2690
16. jún 2025

Mne pred mesiacom v ZA vyvolávali pôrod 5 dní, vyskúšali na mne všetky možné metódy a neúspešne. Nakoniec som rodila akútnou sekciou, ale ja som anomália a všetky ženy v našej rodine z nejakého dôvodu nereagujú na vyvolávačky. V pondelok mi vložili do krčka balónik ktorý ma do nasledujúceho dňa otvoril na nejaké 3-4 cm, avšak kontrakcie nenastúpili. V utorok mi v priebehu dňa ústne podali dokopy 5 tabletiek Angusta - žiadny nástup kontrakcií. V stredu ma prijali na sálu, kde mi podali oxytocín do žily - opäť žiadne kontrakcie, takže ma vrátili späť na izbu. Vo štvrtok mi zaviedli dokopy dve tablety Prostin do pošvy - opäť bez akejkoľvek reakcie. V piatok ma opäť prijali na sálu, prepichli plodovú vodu a dali vysoké dávky oxytocínu - bez kontrakcií, tak ma rovno brali na operačku a porodila som sekciou.