icon

Skutočne trvalé odstránenie ochlpenia

bokabuka
19. mar 2025

Ahojte, pred rokom som začala chodiť na laserovú epiláciu. Jedná sa o DermaLase v Žiline. Bola som tam už 7x, vždy je to tak na mesiac super, potom ale začnú tie chĺpky rásť znova, treba teda chodiť tak každé 2 mesiace. Je to drahé a aj celkom otrava, myslela som si, že potom bude stačiť chodiť možno raz za 4-6 mesiacov, že sa tie intervaly budú predlžovať a eventuálne to bude navždy. No ale navždy to teda určite stále nie je a ten skvelý efekt trvá fakt možno len mesiac. 😁 Som s tým spokojná, pani je veľmi milá ale nie je to trvalé a ja by som chcela trvalé odstránenie. Hlavne v budúcnosti plánujem deti, pri tehotenstve ani kojení sa na takéto veci chodiť nemôže, ak sa dá chcela by som to vyriešiť ešte predtým. Existuje vôbec nejaký skutočne trvalý spôsob? Ideálne Žilinský kraj.

dahlia25
19. mar 2025

Ja som chodila na epiláciu SHR a neskutočne si to chválim (je to trvalé riešenie). Udávajú, že na jednu oblasť treba ísť aj 5-8 krát, ja som bola 4x a mala som to za sebou (závisí od typu pokožky). No a potom na "udržiavačku" odporúčajú 1x za rok.

zoja6913
19. mar 2025

Laser aj mna sklamal, chlpy nad perou 5krat laserovane a nic zoadna zmena 😒 mame taktiez nezabral na nohy a to je svetla bruneta ja tmava cierne chlpy takze to mal zachytit viac a nic 😔

cacorka2704
19. mar 2025

Ja som chodila mala som 8x na jednom mieste a nic z toho.

guudy
19. mar 2025

Ja som chodila na nohy, podpazusie a hornu peru. Uz je to nejakych 15 r dozadu, na nohach mi ostalo mozno tak 3% povodneho mnozstva a aj to su take svetle a tenunke (predtym som mala tzv strawberry legs). Podpazusie a horna pera by este potrebovali parkrat laser, ale tiez ostali len svetle a tenke, nie vela, tak to riesim ziletkou.

tehulka2011
19. mar 2025

@guudy ahoj ten laser ti pomohol aj na strawberry legs?

babushkaem
19. mar 2025

skusila by som este zmenit salon. ja som bola 3 krat, lebo potom som uz nemhohla, a pod pazuchou mam asi 10 chlpov dokopy, na nohach asi 15, a intim ani nehovorim.. a mam prirodzene tmavsie chlpy, ale uz su aj lasery na bledsie...

melanta
19. mar 2025

@bokabuka pozrela som sa na stránku toho salónu. Píšu tam, že efekt je 4-6 týždňov. Čiže nepíšu o trvalom odstránení. Takže to, že po mesiaci ti chĺpky rastú znova je v súlade s tým, čo komunikujú. Skús iný salón. Ja osobne chodím iba tam, kde procedúry robia lekári, alebo je lekár vlastník salónu, je v salóne stále a je gestorom kvality služieb.

tilly
19. mar 2025

Skus iný laser. Ja som bila takto zúfalá v ba v ulk, potom som začala chodiť do lasserduo a zmizlo to, okrem toho mi zostala hladká pokožka.
Čo sa týka brady, hornej pery a krku, to je peklo, lebo to je hormonálne a to laser síce zničí, ale pri každom hormonálnom výkyve sa to vráti späť.

bokabuka
autor
19. mar 2025

Ďakujem za odpovede! 🤍 V mojom prípade sa jedná o hornú peru. Asi skutočne bude dobré skúsiť iný laser. Máte ale niekto tip na to aký laser hľadať, prípadne odporúčanie v Žilinskom kraji?

guudy
19. mar 2025

@tehulka2011 ano, presne to pisem 🙂

tilly
19. mar 2025

@bokabuka ale horná pera je ovplyvnená hormónmi. Toho sa nikdy nezbavíš.

bokabuka
autor
19. mar 2025

@tilly tomu rozumiem, viem že napríklad počas tehotenstva sa to kľudne môže vraltiť, ale mne fakt vyrastajú rovnako v pravidelných intervaloch. Čiže možno by to aspoň celkovo ten počet chĺpkov eliminovalo, zredukovalo, vracalo by sa to v nižšej frekvencii? Mne by nevadilo chodiť kľudne každých pár mesiacov. Ale aby sa mi to vracalo vždy po 4-6 týždňoch a furt rovnako sa mi nepozdáva. Keď tak by som aspoň skúsila. 😊

vakatko
19. mar 2025

Ochlpenie spôsobuje vyššia hladina testosterónu v ženskom tele, Pozri info o estrogéne a testosteróne, ich tvorba sa dá ovplyvniť zmenou stravy.

tilly
19. mar 2025

@bokabuka ja chodím tak tri štyri krát do roka. A som v perimenopauze, možno, keby som bola mladšia, nemusím chodiť vôbec.

sunnyday1111
19. mar 2025

Chodim do dermalase, mam hornu peru , podpazusie cele nohy a bikiny
Uz rok som sa neholila

tina1549
19. mar 2025

dobrá alternatíva je kúpiť si domov IPL a ošetrujete podľa potreby, je to investícia okolo 400€ ale máte to na pár rokov a vyjde to asi lacnejšie ako sedia v salóne
tiež to nie je určite úplne trvalé ale máte to doma a hocikedy prebliknete

mandzula
19. mar 2025

Už si úplne presne nepamätám, kedy to bolo, cca 14 rokov späť, som bola u kozmetičky na IPL - podpazušie. Doteraz mi tam rastie dokopy 10 chlpov, ktoré vytrhám pinzetou.

xrcdny16
19. mar 2025

Ahoj mam to podobne no, podpazie drzi tam nic neraste ale spodok to fakt tak na mesiac super bola som uz asi 72727382x :D a k tomu tehotenstvu…tehotenstvo su mega hormony mne to zobudilo uplne vsetko cize som mohla zacat zasa na novo chodit…a aj hovorila, ze to je normalne cize to si asi nevyberes

xrcdny16
19. mar 2025

Tiez som navstevovala/nastevujem dermalase

bokabuka
autor
19. mar 2025

@sunnyday1111
@xrcdny16 a ako často chodíte vy, máte podobnú skúsenosť ako ja? Tá pani je akože veľmi milá, ja som tam spokojná len som čakala trvalejší výsledok ale možno je to fakt len mnou.

xrcdny16
19. mar 2025

@bokabuka ano tak ako som pisala mam to podobne. A dobre je to tak mesiac bola som uz asi 12x ale tak zasa podotykam,ze som bola tehotna.neni to urcite tak ako hovoria…ano mila je.

procrastique
14. apr 2025

V podstate dermalase má najlepší prístroj ktorý je aktuálne dostupný na trhu, čiže zbytočne budeš chodiť niekde inde.
Čo sa ich prístroja týka, tak spôsob akým vyblikáva chlpy je najefektívnejší. Čiže ak aj prejdeš do inej prevádzky, amastu, dermabelle, dermapoint etc, všade je princíp a prístroj rovnaký. alexandrit od candely alebo alexandrit od Syneron. Rovnaká technologia, rôzny výrobca.