icon

Strojček na zuby pre dospelých: Cena a skúsenosti v Žiline?

kkiikka1
20. sep 2026

Ahojte, uvažujem nad ortodontickou liečbou (strojčekom na zuby), keďže mám trochu stiesnené zuby na hornej aj dolnej čeľusti.
Chcela by som sa spýtať, aké máte aktuálne skúsenosti v Žiline alebo blízkom okolí (napr. KNM, Čadca...)?
Zaujíma ma hlavne:
1. Cena: Na koľko vás vyšla celková liečba pri dospelom človeku (ak ste riešili obe čeľuste)? Platí sa niekde aj postupne, či len jednorazovo?
2. Typ strojčeka: Máte radšej klasický fixný (kovový) alebo neviditeľný (dlahy/alignery)? Oplatí sa podľa vás ten cenový rozdiel?
3. Odporúčanie na odborníka: S kým v ZA máte dobrú skúsenosť, čo sa týka prístupu, čakania na termíny a výsledku?

Budem veľmi vďačná za každú reálnu skúsenosť, tip aj radu! Ak môžete, kľudne napíšte aj približnú sumu, nech mám lepší prehľad. Ďakujem krásne! 🙂

standhal
20. sep 2026

@kkiikka1 s dcérou chodim do myortho ku dr. Staškovi, v Žiline. Mladý lekár, milá sestrička, ústretový prístup, vsetko vysvetlil, fixný strojček 2500€, foliovy 3000€. Vybrali sme foliovy, uz po 9tyzdnoch vidieť zmeny. Objednaj sa na konzultáciu, kde ti zhodnoti chrup a všetko povie.