icon

ZŠ Žilina Vlčince

ninnnka
27. dec 2020

Ahojte, prosím maminy, ktoré majú detičky na základných školách na Vlcincoch o nejaké info. Neviem sa rozhodnúť kam dat synčeka.
ZŠ Karpatská, ZŠ Martinská, ZŠ Gorazda
1.Zaujima ma výučba cudzích jazykov, Anglictina asi všade od 1.rocnika,zaujima ma počet hodín týždenne a od ktorého ročníka druhý jazyk.
2. Zaujímajú ma nejaké bonusove predmety alebo niečo co ma škola iné.(nasla som, že Karpatská mediálna výchova, programovanie od 9.rocnika...)
3.Zaujima ma priebeh v druzine 1.-4. ci detičky chodia vonku, ako často ci aj cez zimu.
4.Nejake postrehy, spokojnosť.
Ďakujem za každé vyjadrenie 😊

grace55
27. dec 2020

@ninnnka neodporucam ZS Karpatska, rozhodovala by som sa medzi zvysnymi dvomi. Inak, je to aj o stasti na ucitelky.Karpatska je kolos a mam velmi zlu skusenost s niektorymi ucitelkami. Druhy cudzi jazyk maju iba nemcinu, od 7.triedy. Ine programy na skole su kvalitne, maju gymnastiku, druzina OK.

hettinka
27. dec 2020

Môj syn chodil na Gorazda, ale do APROGEN triedy (pre nadaných). Po 5. rocniku prešiel na 8-ročne gymko, prípravu malu výbornú. Nemuseli sme ani riešiť žiadne doučovanie na prijímačky.
My sme boli spokojní, aj s druzinou, krúžky rôzne. Mali aj krúžok robotiky s LEGOm a chodili na súťaže. Okrem toho chodil na futbal. Majú 3 telocvične, krúžkov boli na vyber veľa. Angličtinu syna učila triedna a potom pán učiteľ Marčan, je náročný, ale syn fakt niečo aj vedel.

Martinská je športová, majú aj bazén.