icon

Ako zistiť nárok na dôchodok a jeho výšku?

5. mar 2026

Som sama, so 4 deťmi. Muž finančne prispieva malo (prosím neriešte). Môj plat v hrubom m je 1200€. Plus mám briday (kes) a deti tiež. Mám 45 rokov. Dneska má tak napadlo, ako to je vlastne s dôchodkom. Koľko vlastne budem mať a kedy by som naň mala ísť? Všade len počúvam... dôchodku sa ani nedožijeme. Kto by mi to po lopate vysvetlil? Tieto veci sú pre mňa španielska dedina.

Strana
z2
anonym_fdf6a7
6. mar 2026
@anonym_077580

@akvi Ale co, to su blbosti. Treba volit Fica, on na dochodcov peniaze vzdy najde(irony on, ale ako som dnes videla video z MDZ, kopa ludi si to realne mysli). Amen tma s touto republikou. Esteze som mimo...

@anonym_077580 ti ludia si myslia, ze niekto pozicia donekonecna na male uroky krachujucej krajine na ich dochodky a bude poziciavat za panboh zaplat do aleluja. Im staci, aby si stat vedel pozicat do ich smrti a vsetko ostatne, ich deti, je im ukradnute. A kto bude splacat to, ze oni si nenasetrili a nechali rozkradnut stat ... Lenze sa prerataju, ked to tu skonci ako Grecko, dostanu minimalne dochodky a odseru si to spravodlivo pri vysokej inflacii tiez a najviac.

Strana
z2