Ako zistiť nárok na dôchodok a jeho výšku?
5. mar 2026
Som sama, so 4 deťmi. Muž finančne prispieva malo (prosím neriešte). Môj plat v hrubom m je 1200€. Plus mám briday (kes) a deti tiež. Mám 45 rokov. Dneska má tak napadlo, ako to je vlastne s dôchodkom. Koľko vlastne budem mať a kedy by som naň mala ísť? Všade len počúvam... dôchodku sa ani nedožijeme. Kto by mi to po lopate vysvetlil? Tieto veci sú pre mňa španielska dedina.
Predošlá
Strana
z2
Predošlá
Strana
z2

@akvi Ale co, to su blbosti. Treba volit Fica, on na dochodcov peniaze vzdy najde(irony on, ale ako som dnes videla video z MDZ, kopa ludi si to realne mysli). Amen tma s touto republikou. Esteze som mimo...
@anonym_077580 ti ludia si myslia, ze niekto pozicia donekonecna na male uroky krachujucej krajine na ich dochodky a bude poziciavat za panboh zaplat do aleluja. Im staci, aby si stat vedel pozicat do ich smrti a vsetko ostatne, ich deti, je im ukradnute. A kto bude splacat to, ze oni si nenasetrili a nechali rozkradnut stat ... Lenze sa prerataju, ked to tu skonci ako Grecko, dostanu minimalne dochodky a odseru si to spravodlivo pri vysokej inflacii tiez a najviac.