icon

Mám nárok na invalidný dôcjodok pre nedoslýchavosť ?

patuska00
Dnes o 10:48

Dobry den chcela by som sa opytat ci niekomu schvalili dochodok Mam 30 rokov vlastne budem mat az v Oktobri som nedoslichava od narodenia za to som si chcrla vybavit ddôchodok este s dr som sa vôbec nepytala ci mam pravo ale teraz vacsinou ma bolia piska mi v usiach a strasne ma svrby ked som bola mala ano na vysetrenie som chodila mala som aj strojcek dakujem pekne

stellarstar
Dnes o 10:56

@patuska00 koľko % stratu máš? Máš zťp?

patuska00
autor
Dnes o 11:01
@stellarstar

@patuska00 koľko % stratu máš? Máš zťp?

@stellarstar prave neviem

patuska00
autor
Dnes o 11:02
@patuska00

@patuska00 nie nemam zťp

stellarstar
Dnes o 11:02
@patuska00

@patuska00 tak to si musíš sama vybaviť. Ja mám tiež stratu sluchu ( 50% obojstranne ) rieš to s orl

patuska00
autor
Dnes o 11:03
@stellarstar

@patuska00 tak to si musíš sama vybaviť. Ja mám tiež stratu sluchu ( 50% obojstranne ) rieš to s orl

@stellarstar ano ale najprv musim ist na usne a potom... a mate narok

stellarstar
Dnes o 11:05
@patuska00

@stellarstar ano ale najprv musim ist na usne a potom... a mate narok

@patuska00 ved samozrejme že prv musíš ist na ušné ved vyššie píšem že rieš s orl. Ano ja mám zťp ale dôchodok som neriešila. Nosím strojčeky, viem komunikovat takže dôchodok by určite neschválili

patuska00
autor
Dnes o 11:08
@stellarstar

@patuska00 ved samozrejme že prv musíš ist na ušné ved vyššie píšem že rieš s orl. Ano ja mám zťp ale dôchodok som neriešila. Nosím strojčeky, viem komunikovat takže dôchodok by určite neschválili

@stellarstar takze mne sa niekedy tazko komunikuje a nespravne vyslovujem ale rozumiem a niekedy musia mi opakovat a ja strojceky mam to su od mala ale vobec ich nenosim

stellarstar
Dnes o 11:17
@patuska00

@stellarstar takze mne sa niekedy tazko komunikuje a nespravne vyslovujem ale rozumiem a niekedy musia mi opakovat a ja strojceky mam to su od mala ale vobec ich nenosim

@patuska00 tak je na čase ich nosiť. Ja som tento týždeň v pondelok dostala nové. S KI programom a tieto nové sa mi nosia oveľa ľahšie a lepšie ako tie staré kt som mala. Radím ti ísť nastaviť strojčeky na momentálny audiogram a nosiť ich denno denne

anonym_41f702
Dnes o 11:49
@patuska00

@patuska00 preco nenosis pomocku, ktora ti vyrazne zlepsi zivot?
Najskor musis ist na diagnostiku a dodrziavat liecebny plan, potom mozes ziadat TZP a pripadne ID podla percentualneho ohodnotenia.

anonym_4b7d00
Dnes o 11:55
@stellarstar

@stellarstar ale ty mas ztp? lebo to napr daju ale invalidny nedaju na toto

katkazatka
Dnes o 12:00

Čuduješ sa, že občas dobre nerozumieš a pritom nenosíš strojček? Nie je ti to cudne?

stellarstar
Dnes o 12:02
@anonym_4b7d00

@stellarstar ale ty mas ztp? lebo to napr daju ale invalidny nedaju na toto

@anonym_4b7d00 áno zťp mám, o id nemám záujem a aj viem že by som ju nedostala

guudy
Dnes o 12:17

@patuska00 nehnevaj sa na mna, ale toto co uz je… k dr nechodis, pomocky nepouzivas, ale ID by si chcela…. 🙄

katkazatka
Dnes o 12:20
@guudy

@patuska00 nehnevaj sa na mna, ale toto co uz je… k dr nechodis, pomocky nepouzivas, ale ID by si chcela…. 🙄

@guudy to ako ja keby som nenosila dioptricke okuliare do dialky a cudovala by som sa, ze nevidim.😀

guudy
Dnes o 12:21
@katkazatka

@guudy to ako ja keby som nenosila dioptricke okuliare do dialky a cudovala by som sa, ze nevidim.😀

@katkazatka napodobne ;)
Ja este aj ten tinnitus mam😅

natalka13
Dnes o 14:30
@stellarstar

@patuska00 tak je na čase ich nosiť. Ja som tento týždeň v pondelok dostala nové. S KI programom a tieto nové sa mi nosia oveľa ľahšie a lepšie ako tie staré kt som mala. Radím ti ísť nastaviť strojčeky na momentálny audiogram a nosiť ich denno denne

@stellarstar prosim ta aku znacku mas?
Niekomu nesadne strojcek hlavne ak ma tinitus k tomu.
Mm ma phonak p50 a neznesie ich ☹
@patuska00
Dochodok si podaj a uvidis. Ako to ze nevies aku mas nedoslychavost? Kedy si bola na audiogram?

patuska00
autor
Dnes o 15:39
@guudy

@guudy a preco by som nemala ved to mam od nsrodenia a tie strojceky su take uz male mam nosit male a este su take ze vidno na usiach trichu sa aj hambim

patuska00
autor
Dnes o 15:40
@natalka13

@patuska00
Dochodok si podaj a uvidis. Ako to ze nevies aku mas nedoslychavost? Kedy si bola na audiogram?

@natalka13 mozno ked som mala 6 alebo 7 rokov

guudy
Dnes o 15:46
@patuska00

@guudy a preco by som nemala ved to mam od nsrodenia a tie strojceky su take uz male mam nosit male a este su take ze vidno na usiach trichu sa aj hambim

@patuska00 ja tiez trpim nedoslychavostou a tinnitom od narodenia. A nie, nevybavovala som si ID na to. Ale ty ani len nechodis k dr, ani nevies, ake % straty mas. Len peniaze by si chcela 🙄

patuska00
autor
Dnes o 15:50
@guudy

@patuska00 ja tiez trpim nedoslychavostou a tinnitom od narodenia. A nie, nevybavovala som si ID na to. Ale ty ani len nechodis k dr, ani nevies, ake % straty mas. Len peniaze by si chcela 🙄

@guudy mne vôbec o peniaze nejde ak sa to tyka prosim nekomentuj prave zato sa pytam ci niekomu schvalili ID a ako dalej

lucia147852
Dnes o 15:53

Ale baby majú pravdu. Prvorade sa mas snažiť ty zlepšiť si kvalitu života. Chodiť k dr, používať pomôcky. Ja nevidím do diaľky. Mám si ísť pýtať id že som slepá? A nepoužívať okuliare? Mám sa hanbiť, že ich nosím? Veď to je blbosť. Mas nejaké obmedzenie, hanba ho je nekompenzovat a nie nosiť strojček. A o čo ti teda ide keď nie o peniaze?

patuska00
autor
Dnes o 15:59
@lucia147852

Ale baby majú pravdu. Prvorade sa mas snažiť ty zlepšiť si kvalitu života. Chodiť k dr, používať pomôcky. Ja nevidím do diaľky. Mám si ísť pýtať id že som slepá? A nepoužívať okuliare? Mám sa hanbiť, že ich nosím? Veď to je blbosť. Mas nejaké obmedzenie, hanba ho je nekompenzovat a nie nosiť strojček. A o čo ti teda ide keď nie o peniaze?

@lucia147852 urcite ze pojdem k dr a urcite ze mi daju nove sluchadla ludia ved su male daju mi nive urcite ze budem ich nosit tir ci som mala su take starsie nie ako teraz maju ine mne nejde haloooo prebudte sa o peniaze ved peniaze

stellarstar
Dnes o 16:00
@natalka13

@patuska00

@natalka13 dostala som phonak audionova s5-r, ja mám tiež Tinnitus ale Tinnitus noiser ešte nemám zabudovaný

guudy
Dnes o 16:03
@patuska00

@guudy mne vôbec o peniaze nejde ak sa to tyka prosim nekomentuj prave zato sa pytam ci niekomu schvalili ID a ako dalej

@patuska00 ale prosiiiim ta, aspon bud uprimna a priznaj, ze ti ide len o peniaze ;)