icon

Poistka a sporenie pre dieťa: Kto je na zmluve?

20. máj 2026

Babule, ak založím dieťaťu sporenie a poistku, tak na zmluvách bude meno dieťaťa alebo mna ako rodiča? Ďakujem Vám

mimaapeto
Včera o 05:17

ty aj dieťa ty budeš poistník a dieťa poistený... ty bude poistená pri ňom na nejakú sumu... nedávno som dcére robila ale teda sporenie zvlášť a poistka zvlášť

autor
Včera o 05:22
@mimaapeto

ty aj dieťa ty budeš poistník a dieťa poistený... ty bude poistená pri ňom na nejakú sumu... nedávno som dcére robila ale teda sporenie zvlášť a poistka zvlášť

@mimaapeto aj nám navrhujú takto, že zvlášť poistka a zvlášť sporenie
Ale mam komplikovaný rozvod preto sa pýtam na koho meno to bude

anonym_a36eaa
Včera o 05:47
@anonym_autor

@mimaapeto aj nám navrhujú takto, že zvlášť poistka a zvlášť sporenie
Ale mam komplikovaný rozvod preto sa pýtam na koho meno to bude

@anonym_autor hlavne v jednom produkte nerob aj sporenie aj poistenie... to je zrut penazi... Dieta poistit - jasne (idealne v "rodinnej" / svojej poistke ak sa to da)... sporenie super, ale nie cez poistku (Investicne Zivotne Poistenie)

autor
Včera o 05:51
@anonym_a36eaa

@anonym_autor hlavne v jednom produkte nerob aj sporenie aj poistenie... to je zrut penazi... Dieta poistit - jasne (idealne v "rodinnej" / svojej poistke ak sa to da)... sporenie super, ale nie cez poistku (Investicne Zivotne Poistenie)

@anonym_a36eaa nie, ja potrebujem kvôli rozvodu že kto bude vedený na zmluve, komu sa budú vlastne sporiť peniaze, budem tam ja alebo dieťa ?

anonym_a36eaa
Včera o 05:53
@anonym_autor

@anonym_a36eaa nie, ja potrebujem kvôli rozvodu že kto bude vedený na zmluve, komu sa budú vlastne sporiť peniaze, budem tam ja alebo dieťa ?

@anonym_autor ak je to uzavrete na dieta, tak samozrejme dieta by tam malo byt... ty si maximalne platitel poistneho (ako uz niekto pisal vyssie)...

autor
Včera o 05:55
@anonym_a36eaa

@anonym_autor ak je to uzavrete na dieta, tak samozrejme dieta by tam malo byt... ty si maximalne platitel poistneho (ako uz niekto pisal vyssie)...

@anonym_a36eaa ďakujem

janiex81
Včera o 06:06

Pri poistke bude dieťa Poistený a ty budeš Poistník. Čo to znamená - na jeho zdravie, život sa poistenie vzťahuje a Poistník je ten, kto uzatvára zmluvu a je povinný platiť poistné. Pokiaľ tam nie je sporiaca zložka (čo by bolo ideálne) tak ani nemáš čo riešiť, poistné ti vyplatia len v prípade poistnej udalosti. Sporenie - založiť zvlášť. oficiálne patrí dieťaťu (ak ho uzatváraš na meno dieťaťa) ale POZOR, zisti si všetky podmienky aby sa nestalo, že ho môže zrušiť, prípade nakladať s ním ktorýkoľvek zákonný zástupca, ak ti teda i de o to aby manžel po rozvode nemohol s týmito peniazmi nakladať.