icon

Uzná poisťovňa plnenie za závažné ochorenie?

Dnes o 10:56

Chcem sa opýtať či má niekto skúsenosť. V roku 2024 som uzavrela životnú poistku v Generali, kde je aj poistenie 37 závažných ochorení, z ktorých mi jedno bolo práve diagnostikované. Problém je, že podozrenie na toto ochorenie mi vzniklo v roku 2023, kedy sa ale nepotvrdilo, lekárka mi do správy napísala že nespĺňam kritériá tohto ochorenia, tak isto na kontrole v roku 2024 a 2025. Následne tohto roku mi to predsa diagnostikovali a mňa zaujíma ako sa k tomu postaví poisťovňa, či mi uznajú plnenie. Stretol sa niekto s takouto situáciou?
Ďakujem za každé info

sweet20
Dnes o 11:07

@anonym_autor to bud alebo. Zalezi ci je to predchorobie alebo nie. My nevidime tu spravu.

anonym_bd4575
Dnes o 11:10

no, ak si nedolozila, ze bolo podozrenie, vies , ze nemusis dostat plnenie, ze? Spisoval sa tvoj zdravotny zaznam, tak tam malo byt uvedene...
mozem sa opytat, o ake ochorenie ide?

autor
Dnes o 12:18
@anonym_bd4575

no, ak si nedolozila, ze bolo podozrenie, vies , ze nemusis dostat plnenie, ze? Spisoval sa tvoj zdravotny zaznam, tak tam malo byt uvedene...
mozem sa opytat, o ake ochorenie ide?

@anonym_bd4575 ide o sklerózu multiplex. Ja som sa na to pýtala pri vytváraní poistenia, robil to bankár v banke k hypotéke, povedal mi že ak bolo len podozrenie aké nemám diagnózu je to ok.

sweet20
Dnes o 12:21
@anonym_autor

@anonym_bd4575 ide o sklerózu multiplex. Ja som sa na to pýtala pri vytváraní poistenia, robil to bankár v banke k hypotéke, povedal mi že ak bolo len podozrenie aké nemám diagnózu je to ok.

@anonym_autor v banke sa poistenia nerobia. Tam nikto nevidi tvoje zdravotne zaznamy. Ach. Tak zostava uz len podat si tie dokumenty na nahlasenie poistnej udalosti a musis cakat

sweet20
Dnes o 12:22

Inac podozrenie je tiez vazne.

anonym_0353ad
Dnes o 14:08
@anonym_autor

@anonym_autor manžel má sklerózu multiplex a uznali mu to. Pri založení poistky nemal žiadne papiere na doloženie ešte
Ja si myslim, že ti to uznajú
Mala si len nepotvrdené podozrenie

autor
Dnes o 14:15
@anonym_0353ad

@anonym_autor manžel má sklerózu multiplex a uznali mu to. Pri založení poistky nemal žiadne papiere na doloženie ešte
Ja si myslim, že ti to uznajú
Mala si len nepotvrdené podozrenie

@anonym_0353ad ale keď zakladal poistku mal už nejaké podozrenie, nejaké vyšetrenie smerujúce k tejto diagnóze? Ďakujem za svetielko nádeje

anonym_0353ad
Dnes o 14:34
@anonym_autor

@anonym_0353ad ale keď zakladal poistku mal už nejaké podozrenie, nejaké vyšetrenie smerujúce k tejto diagnóze? Ďakujem za svetielko nádeje

@anonym_autor nemal nič odovzdané , podaj si papiere , ktoré máš, to máš ako s predĺžením rodičovského , uznajú nám, neuznajú .. podaj a uvidíš

anonym_1e8977
Dnes o 14:44

@anonym_autor ako je vyššie uvedené, je to buď alebo. Dcéra mala podozrenie na pruh (nemala ani 2 roky) - pediatrička nás poslala na chirurgiu. Na chirurgii sa to nepotvrdilo, vraj len nejako blbo stúpila a doktorke sa to zazdalo. V tom čase sme riešili poistku. Keďže prípadná operácia by spadala do poistného plnenia, pýtala som sa sesternice, ktorá v tom čase pracovala v poisťovni. Už len to, že bolo podozrenie, aj keď nepotvrdené, aj s odstupom času (ak by v budúcnosti mala pruh) by poisťovňa vyhodnotila, že nie je nárok na poistné plnenie, len aby nemuseli vyplatiť. Je to už dávno. Tak možno sa to už zmenilo, ale toto je naša skúsenosť s poistením.

sweet20
Dnes o 14:45
@anonym_1e8977

@anonym_autor ako je vyššie uvedené, je to buď alebo. Dcéra mala podozrenie na pruh (nemala ani 2 roky) - pediatrička nás poslala na chirurgiu. Na chirurgii sa to nepotvrdilo, vraj len nejako blbo stúpila a doktorke sa to zazdalo. V tom čase sme riešili poistku. Keďže prípadná operácia by spadala do poistného plnenia, pýtala som sa sesternice, ktorá v tom čase pracovala v poisťovni. Už len to, že bolo podozrenie, aj keď nepotvrdené, aj s odstupom času (ak by v budúcnosti mala pruh) by poisťovňa vyhodnotila, že nie je nárok na poistné plnenie, len aby nemuseli vyplatiť. Je to už dávno. Tak možno sa to už zmenilo, ale toto je naša skúsenosť s poistením.

@anonym_1e8977 presne toto som myslela.

anonym_537909
Dnes o 14:46

@anonym_autor ak ta poistili / s podozrenim/ mala by si dostat peniaze az po diagnostike..ale kazda poistovna ma svoje.

autor
Dnes o 14:51
@sweet20

@anonym_autor v banke sa poistenia nerobia. Tam nikto nevidi tvoje zdravotne zaznamy. Ach. Tak zostava uz len podat si tie dokumenty na nahlasenie poistnej udalosti a musis cakat

@sweet20 poisťovňa evidentne moje zdravotné záznamy videla, pretože počas posudzovania má kontaktovali aby ja informovali že mi dávajú výluku na ochorenia štítnej žľazy a ja že prečo, veď som na to bola liečená pred 16 rokmi a momentálne nie som, dokonca mám správu že liečba potrebná nie je, no i napriek tomu mi dali výluku. Takže čo to isto videli

sweet20
Dnes o 15:02
@anonym_autor

@sweet20 poisťovňa evidentne moje zdravotné záznamy videla, pretože počas posudzovania má kontaktovali aby ja informovali že mi dávajú výluku na ochorenia štítnej žľazy a ja že prečo, veď som na to bola liečená pred 16 rokmi a momentálne nie som, dokonca mám správu že liečba potrebná nie je, no i napriek tomu mi dali výluku. Takže čo to isto videli

@anonym_autor a dokladovala si vsetky spravy? No musis si to podat, vyklikaj si online poistnu udalost a uvidis

autor
Dnes o 15:04
@sweet20

@anonym_autor a dokladovala si vsetky spravy? No musis si to podat, vyklikaj si online poistnu udalost a uvidis

@sweet20 nie nie veď práveže do mňa nikto žiadne nepýtal. Preto som bola prekvapená odkiaľ vôbec vyhrabali túto neliečenú starú záležitosť. Dám si dokopy všetky dokumenty a skúsim to teda a uvidíme

sweet20
Dnes o 15:05
@anonym_autor

@sweet20 nie nie veď práveže do mňa nikto žiadne nepýtal. Preto som bola prekvapená odkiaľ vôbec vyhrabali túto neliečenú starú záležitosť. Dám si dokopy všetky dokumenty a skúsim to teda a uvidíme

@anonym_autor tak podpisom a nahlasenim vseobecneho lekara im davas suhlas na prelustrovanie dokumentacie

anonym_0c0713
Dnes o 15:07

@anonym_autor podľa mňa neuznaju pre tvoje špekulatívne konanie. V roku 2023 podozrenie, v roku 2024 poistka a v roku 2024 a 2025 zase podozrenie a nič a zrazu v 2026 choroba.
Tieto "podozrenia" si im odovzdala? Lebo silno pochybujem, že by ti po tom dali na to poistné