icon

Životné poistenie Kooperativa alebo Allianz

18. mar 2026

Odporúčate alebo je to zbytočné? Ak áno je lepšie Kooperativa alebo Allianz? Ďakujem.

anonym_2c8e99
18. mar 2026

Metlife

anonym_cae4ca
18. mar 2026

@anonym_autor Záleží od situácie. A poisťovňa záleží od tvojej voľby. Neexistuje univerzálna odpoveď.

patrike
18. mar 2026

Co je tvoj ciel a ake riziko chces pokryt, tym zacni.

anonym_c4139c
19. mar 2026

Allianz

amonet
19. mar 2026

tu rozhoduje co chces kryt, ci aj uver, aky mas zdravotny stav a co ocakavas

anonym_8dc22b
19. mar 2026

@anonym_autor Zbytočné, sú to obyčajný podvodníci. Švagor mal v Allianz životnú poistku, platil tam nehorázne peniaze cca 15 rokov, mal tam aj, že v prípade, že bude maródovať, budú mu počas PN platiť peniaze do výšky plnej mzdy, plus nejaké bolestné. A ked vážne ochorel (ležal na JISke skoro dva mesiace a dalšie dva bol doma) tak sa na neho vyprdli ako na prašivého psa, dali mu len nejakú almužnu, čo mu ani nepokryla základné životné potreby. Povedal, že tam dal tak vela penazí, že by si za tie peniaze žil na tej maródke ako král. Ked vyzdravel zrušil všetky poistky.

tilly
19. mar 2026

Z týchto dvoch ani jednu. Dve najhoršie poisťovne. Daj si urobiť ponuku od finančáka.
Ja mám nn a keď som mala udalosť, vyplatili všetko, čo mali do pár dní.

mogaa
19. mar 2026

Cielom každej poisťovne je zisk....Životka možno len v prípade ak máš hyotéku a si hlavný živiteľ rodiny....ak je hypo na manžela tak tebe je životka zbytočná....je to presne o tom že budeš platiť mesačne desiatky eur a ak sa nestane to čo máš poistené, tak zbytočne....niekto si dáva poistky že v rámci toho má sporenie - to je najhorší typ sporenia....poisťovňa zamestnáva kopec ľudí od administartívy na centrále po tých čo poisťujú , treba tam vyplácať mzdy, provízie , náklady spoločnosti.....nie je to dobročinná organizácia jej cielom je zisk....ak sa poistíš, treba si dobre pozrieť , čo máš poistené a na akú sumu a všetky výluky....môže sa napr.stať že sa poistíš na kritické choroby a nakoniec nedostaneš nič , lebo neuplynula dostatočná doba poistenia alebo daná choroba je vo výnimkách....

martina_martinka
Odpoveď bola odstránená
martina_martinka
Odpoveď bola odstránená
martina_martinka
Odpoveď bola odstránená
martina_martinka
Odpoveď bola odstránená
martina_martinka
Odpoveď bola odstránená
19vierka21
Odpoveď bola odstránená
anonym_b62006
19. mar 2026

V Allianz je vraj dobre si poistit auto. V kooperative nic

tanaallfinanz
Odpoveď bola odstránená
nn_poistovna
Odpoveď bola odstránená
anonym_180d29
19. mar 2026

V kooperative by som ani kurnik nedala poistit.

timozahumensky
Odpoveď bola odstránená
autor
21. mar 2026
@timozahumensky
Odpoveď bola zmazaná

@timozahumensky píšem 🙂

romanaremkova
24. mar 2026

@anonym_autor záleží od poisťovne a od ich podmienok, mojim klientom určite neodporúčam kooperativu, tam maximálne auta dávam poistiť. Ja dávam každému individuálne návrhy vo viacerých poiťovniach a klient sa potom rozhodne

martina_martinka
24. mar 2026

@anonym_autor zo skúseností mojich klientov ani jedna . Sú oveľa lepšie možnosti, vždy to treba prepočítať a porovnať aj v iných poisťovniach 🙂

martin551
25. mar 2026

Ahojte, sledujem túto debatu a úplne chápem tu skepsu, hlavne ak ma niekto skúsenosť že poisťovňa nevyplatila, čo mala. Pravda je taká, že neexistuje najlepšia poisťovňa na všetko. Jedna má super poistenie kritických chorôb, iná je top pri úrazovke a ďalšia má najlepšie podmienky pre hypotéku. Najväčšia chyba, ktorú vidím, je pozerať sa len na cenu alebo značku. Treba si pozrieť výluky a hlavne, či máte kryté tie najväčšie riziká ako dlhodobá PN a invalidita, nie len drobné úrazy. Ak si nie ste istý podmienkami, kľudne mi napíšte, pozriem vám na to nestranne a bez tlaku na konkrétnu poisťovňu. 🙂