icon

Zrušiť poistenie po zlej skúsenosti?

rumumbum
Včera o 21:50

Dobrý večer, možno sa tu táto téma opakuje často no nechce sa mi nejak dohľadávať. Máte uzatvorené životné poistenie a sporenia? Zo skúseností sa vám to už vyplatilo alebo ste to časom zrušili? Platíme 5-členná rodina štvrťročne 210 eur poistky +100 eur investičné sporenie. 60 eur/mesačne - sporenie..
Manžel mal v januari úraz, doteraz je na PN a prišlo mu z poisťovne vyjadrenie, že nemá nárok na poistné plnenie. To by mu vzniklo, iba ak by marodoval celý rok a následne by doložil dokumentáciu s presným popisom zanechania trvalých následkov. Tie teda verím, že mať nebude nakoľko to bolo "len" vyklbene rameno ale pracovať s tým teda ešte nemôže..
Mňa to celkom vytočilo pretože keď som si zratala koľko ročne nechávame na týchto veciach a teraz to vyjadrenie z poisťovne...no mám chuť to všetko zrušiť a naozaj si peniaze len šetriť...
Je tu niekto taký čo nakoniec poistenia zrušil a je spokojný? Ďakujem za názory..

Strana
z2
biba_18
Dnes o 07:46

@anonym_c6afa7 u nás mám poistku napísanú na syna. môj muž to naozaj nepotrebuje ... 😒

anonym_24a4f3
Dnes o 07:53

ak sa mozem sem votrieť. Je prosím vás lepšie poistenie manželia spolu 1 poistka alebo každý zvlášť?

sisamisaaa
Dnes o 07:54

@rumumbum Neviem čo máte za poistku. Ja mám NN, super poradcu, a došla som k nemu úplnou náhodou, mali nejakú reklamnú kampaň, zavolali mi, veľmi sympatický hlas, starší pán, vraj som bola jedna z pár výnimiek čo povedala áno stretnutiu.
Zrušila som starú poistku a založila novú, čosi drahšiu ale omnoho viac krytí. Rovno som uzatvorila aj manželovi bolo to výhodnejšie mať spolu jednu.
Asi 3 mesiace po uzatvorení som mala úraz, ale nevedela som že je to vážne nakoľko rukou som hýbala a nechala som to tak, ani na RTG som s tým nešla. Keď ma to po pol roku stále bolelo, predsa som zašla na ortopédiu že nech mi na to pozrú. Výsledok - komplet potrhané väzy, už sa to nedalo ani zašívať, tak mi to aspoň vyčistili. Asi po 2 mesiacoch mi napadlo že mám poistku, tak som mu zavolala že či sa niečo dá. Rovno mi povedal že na 99% z toho nič nebude, že takéto veci sa riešia do 2 dní a nie za 8 mesiacov. Ale že skúsime. Nejako to pospisoval, doložila som čo som mala od lekárov, a bum mesiac na to mi pristálo 300€ na účte s nejakým spätným výpočtom, koľko dní by sa mal takýto úraz hojiť podľa tabuliek, z toho 10€na deň vyšlo 300. Na PN som nebola, mala som len 1 deň dovolenku po úraze.

patrike
Dnes o 07:55

Zaklad je citat pre uzatvorenim zmluvy vsetky podmienky. Tam by si sa presne dozvedela o tom, ako by manzel nieco dostal az pri trvalych nasledkoch.
Vy ste naleteli vseobecnym reciam agenta s teplou vodou, ako vas to zabezpeci pri uraze / smrti.
Odporucam si tie zmluvy podrobne prejst a vypovedat ich podla zaverov analyzy.
Nezmysly, kde vam poplatky zozeru vela penazi, rozumej rozne 'investicie", nahradit pravidelnym investovanim do fondov.

belllinka
Dnes o 07:58
@sisamisaaa

@rumumbum Neviem čo máte za poistku. Ja mám NN, super poradcu, a došla som k nemu úplnou náhodou, mali nejakú reklamnú kampaň, zavolali mi, veľmi sympatický hlas, starší pán, vraj som bola jedna z pár výnimiek čo povedala áno stretnutiu.
Zrušila som starú poistku a založila novú, čosi drahšiu ale omnoho viac krytí. Rovno som uzatvorila aj manželovi bolo to výhodnejšie mať spolu jednu.
Asi 3 mesiace po uzatvorení som mala úraz, ale nevedela som že je to vážne nakoľko rukou som hýbala a nechala som to tak, ani na RTG som s tým nešla. Keď ma to po pol roku stále bolelo, predsa som zašla na ortopédiu že nech mi na to pozrú. Výsledok - komplet potrhané väzy, už sa to nedalo ani zašívať, tak mi to aspoň vyčistili. Asi po 2 mesiacoch mi napadlo že mám poistku, tak som mu zavolala že či sa niečo dá. Rovno mi povedal že na 99% z toho nič nebude, že takéto veci sa riešia do 2 dní a nie za 8 mesiacov. Ale že skúsime. Nejako to pospisoval, doložila som čo som mala od lekárov, a bum mesiac na to mi pristálo 300€ na účte s nejakým spätným výpočtom, koľko dní by sa mal takýto úraz hojiť podľa tabuliek, z toho 10€na deň vyšlo 300. Na PN som nebola, mala som len 1 deň dovolenku po úraze.

@sisamisaaa Bum, to je super a koľko platíš mesačne za poistku?

simca06022011
Dnes o 08:28
@anonym_c6afa7

@simca06022011 Milujem výraz "živiteľ rodiny." To väčšina žien nikde nepracuje, či všetky robia upratovačky za minimálku, že keď umrie, chlap to ani nepocíti? Chlap nemusí mať nejakú istotu vyplatenia poistky za ženu, keď tá umrie?

@anonym_c6afa7 zivitel rodiny je aj matka aj otec, ale su rodiny, kde maju napr poistene dieta, zenu s prijmom 800EUR , macka, pes,skrecok a chlap co realne zivi tu rodinu poisteny nie je... nikde nepisem, ze iba muz ma byt poisteny,a lebo len jeden clovek

sisamisaaa
Dnes o 08:29
@belllinka

@sisamisaaa Bum, to je super a koľko platíš mesačne za poistku?

@belllinka 120€ za oboch. Máme tam 150 000€ život, nejakú invaliditu, úraz aj hospitalizáciu. Ale je to bez investície, to som ani už nechcela.

anonym_4179d4
Dnes o 08:40
@biba_18

@anonym_c6afa7 u nás mám poistku napísanú na syna. môj muž to naozaj nepotrebuje ... 😒

@biba_18 tvoj muz nepracuje? naozaj nepotrebuje? lebo je uplne zdravy? aj mne zdraveho cloveka zobrala choroba a do par tyzdnov umrel, ozaj nikdy nevies. Samozrejme ze Vam to neprajem. :( ale dnes aspon jeden by mozno mal byt poisteny , aj ked aj mne je to proti srsti

biba_18
Dnes o 08:51

@anonym_4179d4 píšem o vyplatení poistky, nie o uzavretí poistky. sme poistení obaja.

anonym_4179d4
Dnes o 08:53
@biba_18

@anonym_4179d4 píšem o vyplatení poistky, nie o uzavretí poistky. sme poistení obaja.

@biba_18 prepac mi. Ano a mudro. Prepac. Len tu citam mnoho ako ludia poistky nemaju.

biba_18
Dnes o 09:15

@anonym_4179d4 mám a aj pred cestou sa vždy dávam poisťovať. naposledy som v rakúsku skončila na pohotovosti, bez poistky by som to musela sama platiť ...

anonym_4179d4
Dnes o 10:58
@biba_18

@anonym_4179d4 mám a aj pred cestou sa vždy dávam poisťovať. naposledy som v rakúsku skončila na pohotovosti, bez poistky by som to musela sama platiť ...

@biba_18 to clovek ozaj nevie. to je Pravda

Strana
z2