Ako prekonať strach z odhalenia sexuality?
Zdravím, chcel by som sa len vyrozprávať a možno poradiť ak by bolo možné.
Mám 21 rokov, celkom pohode život, no vnútorne cítim, že som iný než mojí kamoši. Som gay. No nikto to o mne nevie. Neviem či sa za to hanbím alebo len sa bojím reakcie okolia. Rodičia sú celkom konzervatívny, čakajú doma dievča, nevestu. No obávam sa reakcie, keď im prinesiem domov chlapca. Zmeniť sa to nedá, to som zistil.
Som celkom svojský typ človeka, neuznávam prelietavé typy chlapcov, takisto nechodím po zoznamkách. S kamošmi chodíme hrať futbal, boxujem, študujem a som celkom kamarátsky. Chcel som im to povedať, pretože aj oni hovoria o skúsenostiach s dievčatami, vzťahoch a ja cítim, že k ním nie som úprimny.
Vzťah nemám, písal som si asi s troma chlapcami, nebývali priamo v mojom okolí, ale vždy to skončilo. Ale verím na lásku a dúfam, že ju zažijem aj ja. No obávam sa, ako to zoberú kamoši, rodina, známi, spolužiaci.
A teraz neviem, mám strach, že ma odpíšu, ak príde niekto koho urobím štastným a naopak a bojím sa, že nikdy lásku nezažijem a budem žiť sám, no s kamarátmi.
Ja som 65r, mam vnucata a som s tym v pohode. Na tu temu sa bavime a vysvetlujem im to. Rodicia v duchu v dnesnej dobe musia s tym ratst, ze co ked... Ved ta nezabiju, aj ked su konzervativni.
.
Ked sa odhodlas to verejne povedat, tak sam budes prekvapeny, kolko ludi ti povie: my sme to aj tak tusili. Drzim palce, zvladnes to
@anonym_92a3ab tak neviem, som celkom masulinny typ chlapca. tak dúfam, že naozaj neostanem na odpis. vďaka!
@anonym_autor držím palce. Môj synovec sa tiež priznal rodičom a ti to prijali super. Tiež sa bál čo na to povedia. Všetci ho ľúbime stále rovnako.
Dnes medzi mladými je to podľa mňa celkom bežná téma a tvoja generácia to berie úplne bežne. Preto by som to kamošom asi povedala a aspoň nastane prirodzená selekcia.
@anonym_autor ahoj, som od teba trochu starší ale tiež gay a presne toto isté som prežíval. Zmeniť sa to nedá, máš pravdu. Škoda že tu je to anonymné, mohli by sme viac popísať.
@anonym_autor ahoj, som od teba trochu starší ale tiež gay a presne toto isté som prežíval. Zmeniť sa to nedá, máš pravdu. Škoda že tu je to anonymné, mohli by sme viac popísať.
@anonym_7c0184 trochu starši je konkretne ?haha
@anonym_7c0184 keď s tým máš nejakú skúsenosť, tak sa kľudne ozvy. dik
@anonym_7c0184 trochu starši je konkretne ?haha
@anonym_autor rok starší od teba.
@anonym_7c0184 keď s tým máš nejakú skúsenosť, tak sa kľudne ozvy. dik
@anonym_autor prejdime na inú stránku ako MK 🙂
@anonym_autor Ja som to spravil tak ako heterosexuáli. Proste som sa prestal hanbiť za svoju sexuálnu orientáciu a rodovú identitu. K ničomu som sa nepriznával. Človek priznáva napr. krádež, trestný čin, NIE SVOJU ORIENTÁCIU A RODOVÚ IDENTITU. Zahodil som nezmyselný strach a hanbu, ktorú mi roky nanucovala spoločnosť. To nie je môj strach a moja hanba. Je to strach a hanba homofóbov, ich problém nie tvoj. Povedal som kto som ako som ja uznal za vhodné ako oznam, informáciu, nie ako comingoutové priznanie sa k niečomu, čo je úplne prirodzené tak isto ako heterosexualita a cis rodový súlad. Robia coming out heterosexuáli? Tí maximálne len oznamujú, v kontexte ich životných udalostí, alebo len tak keď chcú zdieľať aký typ žien či mužov sa im páči, s kým zrovna chodia a podobne. Buď suverénny, ver si, pretože si úplne vporiadku, tvoja orientácia je rovnako krásna a dokonalá ako tá heterosexuálna. Si stvorený pre lásku, pre život ktorý je pred tebou, nie pre strach a hanbu.
Homofóbi a transfóbi sú tí, čo sú "iní". To oni by mali robiť coming out z vlastnej malosti a hlúposti.
Byť gayom a FTM omega mužom je pre mňa dar, ktorý nevymením za nič na svete!!! A k môjmu šťastiu nepotrebujem validáciu a schválenie od iných. Skutočná rodina a priatelia ťa vždy budú mať radi takého aký si. ❤️🔥🧡💛💚💙💜🤎🖤

Ked sa odhodlas to verejne povedat, tak sam budes prekvapeny, kolko ludi ti povie: my sme to aj tak tusili. Drzim palce, zvladnes to