Ako riešiť problém s manželovým alkoholizmom?
Áno... Máme doma problém. Doteraz som sa snažila riešiť veci prosbami, milo, občas hádkou... Veľa som prehliadala. Myslela som si, že sa zmení...
No už viem a plne si uvedomujem, že máme problém a ja potrebujem pomoc.
Ako to s manželom riešiť? Ako ho "prinútiť" otvoriť oči a prijať fakt že ma problém s alkoholom?
Kamkoľvek ideme už prepočítavam koľko pív vypil, keď ide sám tŕpnem aký príde domov. Ja nevládzem už sa tu hrať na jeho mater a žiť v permantentom strese ...
Nenávidím ten pocit keď je opitý ako na mňa hľadí, aký je zrazu múdri, nenávidím to ako smrdí keď ma vypite. Neznášam ako smrdí jeho pot , nonstop cítim smrad alkoholu. Keď niečo poviem preháňam, ponižujem ho...
To naozaj musím zbaliť veci mne aj synovi a odísť?
Nevládzem... Prosím povedzte mi, vy skúsenejší ktorí ste to zažili... Ako to odkomunikovať tak aby to prijal? Ja naozaj už nevládzem a som.tak minútu pred tým aby som ho nenávidela
Vziať syna a odísť...pokiaľ on problém nevidí, môžeš sa aj na mihalnice postaviť a nepohneš ním...odídeš, buď si to uvedomí a pôjde na liečenie alebo neuvedomí a ty si zariadiš život podľa seba...
@earlgrey keď ja tak veľmi chcem aby sme to zvládli spolu😭 tak som sľúbila...v dobrom aj v zlom... Ja sa nechcem vyhrážať, ale cítim sama, že už veľa na výber nemám
@earlgrey keď ja tak veľmi chcem aby sme to zvládli spolu😭 tak som sľúbila...v dobrom aj v zlom... Ja sa nechcem vyhrážať, ale cítim sama, že už veľa na výber nemám
@anonym_autor Veď nemusíš da vyhrážať..posaď si ho, pokojne, kľudne mu povedz, že má problém a že či ho idete riešiť spolu alebo to bude riešiť sám, ak spolu, ok, ak sám, odíď so synom a nechaj, nech to rieši sám a ty sa potom môžeš vrátiť...ale ak to riešiť nechce, tak máš len 2 možnosti - prvá - toleruj to, že máš muža alkoholika a nikdy sa to nezmení a bude stále horšie a horšie - druhá - rozvod 🤷♀️
Aj ked pojde na protialkoholicke,vela alkoholikov sa k tomu aj tak vrati,a este v horsom.
Zial len rozvod ak nechces,aby tvoj syn bol tiez raz alkoholik.Alebo teda bude sakra nenavidiet otca,co asi aj tak je uz.
Ťažký alkoholik, pokiaľ sa sám DOBROVOĽNE nelieči je schopný za 10 rokov prepiť aj 100 000 až 200 000 €. Tá závislosť v neskorších štádiách je zvyčajne taká silná (keďže ide o tvrdú drogu), že si sám pomôcť nedokáže. Sám si však, s vašou pomocou, vie vyhľadať odbornú pomoc a liečbu. Výnimočne - fakt výnimočne - niektorí silní jedinci s tým vedia seknúť aj sami a prekonať následné 2-3 roky depresie.. Ale bez procesu: uznanie, že som alkoholik, nájdem si pomoc (psychiater), absolvujem detox (napríklad Kremnica), liečenie (Predná Hora) to asi nepôjde. Každopádne on sa musí rozhodnúť, že miluje rodinu, manželku, dieťa VIAC AKO ALKOHOL a chce sa zmeniť. Pokiaľ sa zmeniť NECHCE, pravdepodobne celej rodine úplne zničí život a budúcnosť.
Ťažký alkoholik, pokiaľ sa sám DOBROVOĽNE nelieči je schopný za 10 rokov prepiť aj 100 000 až 200 000 €. Tá závislosť v neskorších štádiách je zvyčajne taká silná (keďže ide o tvrdú drogu), že si sám pomôcť nedokáže. Sám si však, s vašou pomocou, vie vyhľadať odbornú pomoc a liečbu. Výnimočne - fakt výnimočne - niektorí silní jedinci s tým vedia seknúť aj sami a prekonať následné 2-3 roky depresie.. Ale bez procesu: uznanie, že som alkoholik, nájdem si pomoc (psychiater), absolvujem detox (napríklad Kremnica), liečenie (Predná Hora) to asi nepôjde. Každopádne on sa musí rozhodnúť, že miluje rodinu, manželku, dieťa VIAC AKO ALKOHOL a chce sa zmeniť. Pokiaľ sa zmeniť NECHCE, pravdepodobne celej rodine úplne zničí život a budúcnosť.
@onrock Dobré trepoty, v akom vesmíre sa alkohol považuje za tvrdú drogu? 200 000 tisíc eur, 3 roky depresie, to si si z gatí vytiahol?
Je to bohuzial tak. Ak on sam nechce, bude marna kazda snaha. Odisla by som. Ci by som sa aj rozviedla, to by zalezalo na tom, ci bude ochotny podstupit liecenie. Ak nie, tak by som sa aj rozviedla. Ak by bol, tak by som ho podporovala, ale nezila by som s nim v spolocnej domacnosti (aj pre dobro deti) a tiez by som dala obmedzit BSM - kvoli financiám.
Vdaka tomu, ze sama uzivam GLP1 na chudnutie a viem, aky vplyv ma tato latka na zavislost od jedla, verim tomu, ze aj ostatne zavislosti sa budu dat v buducnosti liecit. Ale clovek musi hlavne sam chciet.
Čo všetko pije? Ako veľa? Agresivita je? To je veľmi dôležité.
@arvin_sark iba agresivita ti vadi? Môj otec pil, nebol agresívny. Ale skratka naliaty stále, potácal sa, padal na zem doma, púštal moč, rozprával celé dni tra la la.
Hnus
anonymní alkoholici
@arvin_sark iba agresivita ti vadi? Môj otec pil, nebol agresívny. Ale skratka naliaty stále, potácal sa, padal na zem doma, púštal moč, rozprával celé dni tra la la.
Hnus
@anonym_f552ae Nie. Ide mi o to zistiť, aká je situácia. Nie tu hneď všetkých vyzývať na útek, keď ani nikto nevie, čo sa deje. Jasné, že ak sa niekto spíja do delíria, tak je to vážne.

Vziať syna a odísť...pokiaľ on problém nevidí, môžeš sa aj na mihalnice postaviť a nepohneš ním...odídeš, buď si to uvedomí a pôjde na liečenie alebo neuvedomí a ty si zariadiš život podľa seba...